Annonce
Gear

Spotlight på de elektriske biler

Nissan Leaf er en af de nye elbiler, som vil kunne ses på den nye store danske elbilfestival. Foto: Nissan

Frank Hvam, Anders Morgenthaler og masser af elbiler er blandt attraktionerne, når Danmarks første store elbilfestival foregår lørdag 23. juni.

Der bliver ikke alene masser af elbiler i alle afskygninger fra bilimportører og ejere. Men også meningsdannere og politikere, som diskuterer en række emner omkring elbilernes muligheder i den kommende tid, når Danmarks første rigtigt store elbilsfestival løber af stablen lørdag den 23. juni. Det sker ved Værftet på Struer Havn.

Her er således biler fra blandt andet Tesla, Kia, Nissan, Toyota og Renault. Mens der er debat med "El-panelet", som omfatter komikeren Frank Hvam, multikunstneren Anders Morgenthaler og vejrværten Jesper Theilgaard, der svarer på spørgsmål om at være elbilsejer. Man kan også se elbilen Hope Whisper, kendt fra filmen "Dan Dream", og høre foredrag med Henning Bitsch, der har været udvikler på Hope Whisper, Ellerten, el-busser i Katmandu, Solar Cup og har skrevet bogen "Elbilfascination".

Men der er også mulighed for at se og høre om det svenske elbilsprojekt Uniti, se en delvist eldrevet Fisker Karma og møde folkene, som arbejder for Copenhagen ePrix, som er et Formula E-løb i Danmark.

Samtidig udstiller blandt andet Clever, som står bag ladestationer, og Sixt, der udlejer elbiler. Det er energiselskabet Jysk Energi med hovedsæde i Holstebro, som står bag festivalen.

Annonce

Stort potentiale

Thomas Eilskov Jensen, som er marketingkonsulent hos Jysk Energi og ankermand bag festivalen, forklarer, at der er flere årsager til, at selskabet går i gang med sådant et projekt.

- Vi vil gerne afmystificere det at køre elbil og få fakta frem, også i forhold til totaløkonomi i at køre elbil, og på den måde få større gennemskuelighed, siger Thomas Eilskov Jensen og fortsætter:

- Strøm er fremtidens benzin. Vi er et energiselskab og er på den måde fremtidens tankstation. Vi vil gerne positionere os.

Thomas Eilskov Jensen ser store perspektiver i festivalen, fordi der vil ske rigtigt meget inden for elbilernes verden i de kommende år. Det er således planen at udvide med to festivaler til næste år, nemlig en i Aarhus og en i København.

Dette års festival er placeret lige ved siden af Struer Racing Festival, hvor man kan opleve en lang række mere end potente racerbiler. Og det er også planen i fremtiden at lægge festivalerne op af andre større arrangementer med mere traditionel bilappel.

Festivalen foregår fra klokken 10 til 17, og der er gratis entré. Arrangørerne forventer, at samlet en halv snes tusinde besøgende vil lægge vejen forbi de to festivaler.

Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce