Annonce
Gear

Spotlight på de elektriske biler

Nissan Leaf er en af de nye elbiler, som vil kunne ses på den nye store danske elbilfestival. Foto: Nissan

Frank Hvam, Anders Morgenthaler og masser af elbiler er blandt attraktionerne, når Danmarks første store elbilfestival foregår lørdag 23. juni.

Der bliver ikke alene masser af elbiler i alle afskygninger fra bilimportører og ejere. Men også meningsdannere og politikere, som diskuterer en række emner omkring elbilernes muligheder i den kommende tid, når Danmarks første rigtigt store elbilsfestival løber af stablen lørdag den 23. juni. Det sker ved Værftet på Struer Havn.

Her er således biler fra blandt andet Tesla, Kia, Nissan, Toyota og Renault. Mens der er debat med "El-panelet", som omfatter komikeren Frank Hvam, multikunstneren Anders Morgenthaler og vejrværten Jesper Theilgaard, der svarer på spørgsmål om at være elbilsejer. Man kan også se elbilen Hope Whisper, kendt fra filmen "Dan Dream", og høre foredrag med Henning Bitsch, der har været udvikler på Hope Whisper, Ellerten, el-busser i Katmandu, Solar Cup og har skrevet bogen "Elbilfascination".

Men der er også mulighed for at se og høre om det svenske elbilsprojekt Uniti, se en delvist eldrevet Fisker Karma og møde folkene, som arbejder for Copenhagen ePrix, som er et Formula E-løb i Danmark.

Samtidig udstiller blandt andet Clever, som står bag ladestationer, og Sixt, der udlejer elbiler. Det er energiselskabet Jysk Energi med hovedsæde i Holstebro, som står bag festivalen.

Annonce

Stort potentiale

Thomas Eilskov Jensen, som er marketingkonsulent hos Jysk Energi og ankermand bag festivalen, forklarer, at der er flere årsager til, at selskabet går i gang med sådant et projekt.

- Vi vil gerne afmystificere det at køre elbil og få fakta frem, også i forhold til totaløkonomi i at køre elbil, og på den måde få større gennemskuelighed, siger Thomas Eilskov Jensen og fortsætter:

- Strøm er fremtidens benzin. Vi er et energiselskab og er på den måde fremtidens tankstation. Vi vil gerne positionere os.

Thomas Eilskov Jensen ser store perspektiver i festivalen, fordi der vil ske rigtigt meget inden for elbilernes verden i de kommende år. Det er således planen at udvide med to festivaler til næste år, nemlig en i Aarhus og en i København.

Dette års festival er placeret lige ved siden af Struer Racing Festival, hvor man kan opleve en lang række mere end potente racerbiler. Og det er også planen i fremtiden at lægge festivalerne op af andre større arrangementer med mere traditionel bilappel.

Festivalen foregår fra klokken 10 til 17, og der er gratis entré. Arrangørerne forventer, at samlet en halv snes tusinde besøgende vil lægge vejen forbi de to festivaler.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce