Annonce
OB

Spotlight på Andreas Alm: Sådan agerede OB-træneren i sin debut

Andreas Alm havde hænderne fulde i sin officielle debut som OB-træner. Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Svenskerens officielle debut som OB-træner endte med en overraskende sejr over FC Midtjylland. Under kampen var han ikke lige så højtråbende som Midtjylland-træner Bo Henriksen men havde en lidt mere afdæmpet adfærd. Når det blev intenst på banen, gnaskede han lidt på sin kuglepen.

FODBOLD: ABBA. Astrid Lindgren. Andreas Alm.

Alle tre er produkter af nabolandet på den anden side af Øresund, men hverken "Dancing Queen" eller Pippi Langstrømpe har det fjerneste at gøre med OB. Det har derimod fynboernes nye cheftræner Alm.

Fredag aften skulle han stå sin første reelle test, da han var i spidsen for OB på MCH Arena i sin første officielle kamp som OB-træner.

Annonce

Kampen fandt sted under en måned efter svenskerens tiltrædelse. Han havde første arbejdsdag fredag den 18. juni, og da kalenderen på kampdagen viste 16. juli, var det altså blot fire uger, svenskeren havde haft de fynske tøjler.

Apropos Fyn - hos FC Midtjylland havde en fynbo første officielle kamp som træner. Altid højtråbende Bo Henriksen er blevet ansat i den ambitiøse klub fra Herning efter et års afstikker fra trænergerningen, hvor han i stedet har foldet sig ud som fodboldekspert på NENT's kanaler.

På ægte Bo Henriksen-facon var han nede ved de mest inkarnerede Midtjylland-fans inden kampstart for at lave den såkaldte "Fenerbahce-hilsen", hvor fans og træner synkront tiljubler hinanden.

Rigeligt at tygge på

Allerede halvandet minut inde i opgøret gestikulerede OB's cheftræner sin utilfredshed over et frispark, der blev dømt mod OB. Han havde efterfølgende en lille samtale med Midtjyllands nye højreback Henrik Dalsgaard om det - sidstnævnte virkede ganske tilfreds med kendelsen.

"Come on. Go, go, go, go". Svenskeren forsøgte med de letforståelige gloser af piske fynboerne frem i et aggressivt pres.

Alm kvitterede med en knyttet næve og et jubelråb, da Bashkim Kadrii sendte OB på 1-0. Herefter var det meste af OB-staben oppe at stå til et stort gruppekram med svenskeren.

Med en notesblok i højre hånd og en rød kuglepen i den venstre skriblede Alm på livet løs under slagets gang. En gang imellem røg kuglepennen op til mundvigen på den grublende svensker, der havde rigeligt at tygge på, mens OB var presset tilbage i slutningen af første halvleg.

Annonce

Henriksen i hopla

Selvom svenskeren var verbal og ikke holdt sig tilbage med gestikulationerne, så var det vand ved siden af sin kollega på den anden side af fjerdedommeren.

Bo Henriksen var lige præcis, som man kender ham fra AC Horsens og Brønshøj. Hans råben skar igennem støjen fra lægterne, og det tyder ikke på, blodtrykket er faldet af at have været kollega med Stig Tøfting det seneste års tid.

FC Midtjylland udlignede til 1-1. Henriksen styrtede op ad banen i jubel. Alm så betænkelig ud med hænderne plantet på hofterne.

Tydeligt frustreret slog Alm opgivende armene op i vejret. Han var fortørnet over, at Kasper Larsen ikke fik frispark i en sekvens, hvor han slog hovedet i en løbeduel med midtjydernes Junior Brumado. Angrebet havde Midtjylland nær scoret på.

Annonce

Vrede og glæde

Jo nærmere vi kom på slutfløjt, des mere klistrede den hvide skjorte fast til svenskeren. Med et par minutter igen kastede Alm i raseri sin vandflaske ned i jorden efter en stor afbrænder af Mart Lieder.

Herefter fik han en henstilling af fjerdedommeren - måske fordi flasken landede en lille meters penge inde på banen.

Det var han nok ligeglad med, for kort tid efter kunne han sammen med resten af bænken bryde ud i jubel efter den sene 2-1-scoring til OB.

Alligevel nåede svenskerens vrede sit højeste dybt inde i tillægstiden. Ad to omgange fik OB ikke lov til at skifte Moses Opondo ind. Det blev kort tid efter afløst af et jubelskrig, da kampen blev fløjtet af til OB-sejr.

Annonce
Erhverv For abonnenter

Afskedigede 200 og ansatte dem igen: Middelfart-firma har stor fremgang efter turbulent start på 2020

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde For abonnenter

Til april står der 20 klar: Kom med ind i de nye ferieboliger

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Kristian vil have lovlige gaderæs: - Det er en sport, der bør ligestilles med fodbold og håndbold

Odense

Mere asfalt med 130 km/t: Hastigheden på Fynske Motorvej får et ekstra nøk

Middelfart

Borgere kommer til PCR-test uden at bestille tid: - Det gør det mere bøvlet for os

Danmark

Mandagens coronatal: 785 nye smittede

Navne

Rynkeby Foods henter erfaren salgsdirektør

Erhverv

Her er kommunens billigste hus: - Det er selvfølgelig et håndværkertilbud. Det giver næsten sig selv

Erhverv

Fynsk entreprenør mangedobler overskuddet: Er på vej med 266 rækkehuse i Odense

Sport

Se det bizarre uheld her: Danmark er i OL-finalen efter drama på cykelbanen

Nyborg For abonnenter

Poul og Dorthe så flammerne æde deres lade: - Det er noget, man ikke regner med sker for en

Odense

Overfald på 13-årig blev filmet: Voldsvideo delt på sociale medier

Annonce