Annonce
Sport

Sportsjurist finder ishockeydom fornuftig og retfærdig

Jens Bertel Rasmussen finder dom til Kristian Jensen rimelig. Han ser den som et enkeltstående tilfælde.

En fornuftig og retfærdig dom.

Sådan siger sportsjuristen Jens Bertel Rasmussen om fredagens dom til ishockeyspilleren Kristian Jensen, der fik 20 dages betinget fængsel for at have slået en modstander bevidstløs i en ligakamp i september.

- Det var umiddelbart noget i den retning, jeg selv regnede med. Jeg tror, jeg har sagt 30 dage betinget. Som jeg hele tiden har sagt, synes jeg, at det er en handling, der ligger ud over, hvad der er acceptabelt inden for sport.

- Derfor synes jeg, at det er fornuftigt med konsekvens, når man laver sådan en handling, og at man nu ved, at man risikerer at få en tillægsstraf. Det var en handling, der lå ud over det rimelige, siger Jens Bertel Rasmussen fra Bertel Rasmussen Advokater.

Det var i en ligakamp i september, at Kristian Jensen fra Frederikshavn White Hawks kom i klammeri med Odenses Lucas Bjerre Rasmussen, som blev revet omkuld og tabte sin hjelm.

Da Rasmussen lå på isen, slog Jensen ham i hovedet og var skyld i, at Odense-spilleren mistede bevidstheden og siden fik konstateret hjernerystelse.

Danmarks Ishockey Union (DIU) udstedte godt to måneders karantæne frem til 1. december, men her stoppede det ikke. To privatpersoner anmeldte episoden, så den siden endte i retten.

- Det gav mening, at den kom for en domstol, men dommen skulle heller ikke være hårdere. Jeg synes, at den er rimelig, siger Jens Bertel Rasmussen.

Det har ikke været kutyme, at sager fra sportens verden ender i retten, og Jens Bertel Rasmussen forventer, at ishockeysagen bliver et enkeltstående eksempel.

- Jeg tror personligt ikke, at der kommer flere af sådanne sager. Der har jo ikke været nogen før. Nu ved sportsudøvere, at der vil være en konsekvens, hvis man ikke tænker sig lidt om, når man er ude i outrere situationer, siger han.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

OB

Fysikken sagde 70 minutter

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce