Annonce
Bulldogs

Bulldogs uden bid: Odense skal forsøge at rejse sig i hjemmekamp mod topholdet Aalborg

Lukas Lundvald - til venstre - og Odense Bulldogs skal op i øverste omdrejninger fredag aften hjemme mod Aalborg. Her viser Lundvald god teknik i den nylige hjemmekamp mod Esbjerg Energy. Foto: Michael Bager
Odense Bulldogs har flere gange vist gode takter i de første ni runder, men antal point står ikke mål med det kunstneriske indtryk. Fredag aften skal Bulldogs prøve at overraske hjemme mod topholdet Aalborg Pirates.

ISHOCKEY: Når Odense Bulldogs fredag aften får besøg af Aalborg Pirates, kan hjemmeholdet glæde sig over den klare psykologiske fordel, at man er klart undertippet.

Bulldogs er nemlig - trods en på mange måder løfterig sæsonstart - placeret som nummer sidst af de ni hold i Ligaen. De ni kampe har givet syv point, mens Aalborg i toppen har 22 point og en målforskel på 31-17, mens Odense tegner sig for 14-25. Normalt en målscore, som ikke er typisk for et bundhold.

Sportschef Henrik Benjaminsen vurderer:

- Vi har ofte spillet ganske godt, og spillemæssigt er vi tæt på at være, hvor vi skal. Og vi lukker ikke mange mål ind. Men Det har haltet med effektiviteten i den anden ende, og det arbejder vi hårdt på, og det skal nok komme, siger Benjaminsen.

De fire hold til Final 4 – pokalturneringens slutspil – findes, når alle hold har spillet 16 kampe.

- Det har realistisk set ikke været vores mål. Vores mål og ambition er komme med i slutspillet, og så skal man med blandt de otte første, siger Benjaminsen.

Annonce

Holder sporet

Odense Bulldogs er i gang med den anden sæson, hvor økonomien skal genoprettes. Det samme skal ske i næste sæson, men gradvist skrues budgettet op, så klubben om nogle år igen med en vis basis kan gå efter top-fire pladser.

- Vi holder sporet. Der er styr på budgettet for udgifter, og så holdet indtægtssiden. Vi vil da gerne have lidt flere indtægter, men det vil så være en bonus i forhold til budgettet, siger Benjaminsen og hentyder til håbet om flere tilskuere og dermed flere indtægterne i boderne.

På den sportslige front havde Odense et par spillere ude i sidste kamp mod Herlev på grund af sgydom.

- Men de er kommet sig og er med i truppen igen, og så er Jacob Wittendorf på vej tilbage efter en skade, siger Henrik Benjaminsen.

Som bekendt kom unge Lucas Bjerre Rasmussen slemt til skade for nylig i udekampen mod Frederikshavn og pådrog sig ud over en hjernerystelse et brud i ansigtet.

- Det går bedre med Lucas, men han har stadig hovedpine, og man ved aldrig med en hjernerystelse, hvor lang tid, der går, før man er klar igen. Men i første omgang skulle der gå seks uger, før man kan se, hvordan bruddet er helt, og så kan man jo samtidig gøre en status på hjernerystelse, siger Benjaminsen.

Pucken smides fredag klokken 19.30 første gang på isen i Vin Med Kant Arena på Møllemarksvej - og så går Bulldogs efter en af de overraskelser, som altid forekommer i en lang sæson.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce