Annonce
Håndbold

Sportens uforudsigelighed: IF Stjernen nedlægger tophold

HÅNDBOLD: Ind til fredag aften havde oprykkerne til kvindernes 1. division i håndbold, IF Stjernen, spillet 13 kampe uden at hente et eneste point.

Og der var bestemt ingen, der havde regnet med, at fynboerne havde en chance mod Sønderjyske i fredag aftens hjemmekamp. Med noget nær et ligabudget er Sønderjyske således lysår fra, hvor IF Stjernen befinder sig.

Men sport er uforudsigelig. Med en sejr på 26-25 snuppede de fynske oprykkere deres to første point i sæsonen, efter at de ellers havde været bagud med 11-13 ved pausen.

Sejren var ganske fortjent. I anden halvleg førte IF Stjernen stort set hele vejen. Endog et par gange med tre mål - senest små fem minutter før tid med 25-22.

Med to minutter tilbage af opgøret var tingene ved at gå galt for IF Stjernen, da gæsterne udlignede til 25-25, men Mia Jensen ville det anderledes med sin scoring til 26-25 to sekunder før tid.

Ellers blev den helt store spiller for hjemmeholdet Joan Gisselbæk, der i anden halvleg hele tiden trak IF Stjernen til føringer. Gisselbæk endte på otte scoringer.

På sidstepladsen har fynboerne - trods sejren - ni point op til en playoff-kamp om overlevelse, så tingene ser ganske umulige ud. Men ingen kan tage den fornemme indsats fredag den 24. januar fra spillerne fra IF Stjernen. Og de forstod at fejre de to point. /kals

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Emil fortæller om indsekter på Kulturøen

Leder For abonnenter

Trods corona tæt på danskerne: Der er ingen grund til at gå i panik

Endnu er ingen danskere diagnosticeret med coronavirus, men lægernes vurdering er, at det kun er et spørgsmål om tid. Det er derfor sandsynligt, at OUH som et af de seks danske modtagehospitaler snart tager imod en eller flere patienter, der er smittet med coronavirus. Det vil være en nyhed, som både fynske og landsdækkende medier vil bringe, og nyheden vil uden tvivl øge nervøsiteten og bekymringen hos mange danskere. Men er der reel grund til at være bekymret, hvis forudsigelserne om smittede danskere holder stik? Ikke ifølge læger med speciale i infektionssydomme - hvis man vel at mærke følger lægernes råd om hygiejne og omgang med andre mennesker. Og disse lægelige anvisninger kan man finde snart sagt alle steder, både på nettet og i de trykte medier. Et ekstra middel til at dæmpe nervøsiteten kan være at få nogle proportioner om sygdommen på plads. Fra Hubei-provinsen i Kina har coronavirus bredt sig til Iran og en række europæiske lande. Værst ramt i Europa er det nordlige Italien med over 300 smittede og 11 dødsfald. Det er slemt og trist, og sundhedsmyndighederne skal ønskes held og lykke med at inddæmme sygdommen. Men over for det og overført til hjemlige forhold står imidlertid, at der i vinteren 2017-2018 døde 1644 danskere af influenza. Med andre ord har især ældre, svækkede mennesker mangefold større grund til at frygte en vinterinfluenza end coronaen. De kinesiske tal for smittede og døde af sygdommen kan forekomme voldsomme, men dels er Kina som bekendt et stort land med et enormt indbyggertal, dels er det et faktum, at den generelle hygiejne i Kina ikke er på europæisk niveau. Desuden kan man have tillid til, at det danske sundhedsvæsen er gearet til at håndtere situationen, ligesom man kan stole på informationerne. Coronavirus skal bekæmpes på tværs af landegrænser, og de begrænsninger, som er en del af bekæmpelsen, må folk tage i stiv arm. Der er grund til fornuftig adfærd efter fagkundskabens vejledninger. Men der er ingen grund til panik.

Fyn

Trods corona: 650 efterskoleelever fra Oure på vej ud i verden

Annonce