Annonce
Fyn

Nu lukker håndbolden i 1. division også ned

Lørdagens lokalbrag i mændenes 1. division mellem Otterup HK og HC Odense bliver ikke til noget. Her en aktion fra et tidligere opgør mellem de to klubber i Otterup. Foto: Michael Bager
Samtlige kampe i 1. division i håndbold for både mænd og kvinder aflyses - foreløbig frem til 23. november. Det betyder blandt andet, at lørdagens lokalbrag mellem Otterup HK og HC Odense ikke bliver spillet.
Annonce

HÅNDBOLD: De nyeste corona-stramninger rammer nu også 1. division i håndbold for både mænd og kvinder.

Torsdag sendte Thomas Christensen, direktør i Divisionsforeningen Håndbold, et brev om den øjeblikkelige nedlukning ud til klubberne med følgende indledende ord:

- Så er der (desværre) lidt nyheder herfra igen.

I brevet beskriver Thomas Christensen den midlertidige afbrydelse af de to divisioner foreløbig frem til 23. november. Det sker blandt andet med ordene:

- Efter fredagens udmelding og de seneste dage bud på diverse fortolkninger er det desværre blevet afgjort, at vi ikke kan holde vore to 1. divisioner kørende. Vi har kæmpet hårdt for dette, og DIF har fremlagt vores argumenter i de rette fora men desværre uden resultat.

På Fyn rammer nedlukningen tre hold hos mændene - Otterup HK, HC Odense og SUS Nyborg - og hos kvinderne to hold - DHG Odense og Gudme HK.

Den øjeblikkelige nedlukning betyder blandt andet, at lørdagens markante lokalbrag mellem Otterup HK og HC Odense altså er aflyst.

Annonce

Både godt og skidt

HC Odense meddelte tirsdag aften, at klubbens træner gennem mange år, Martin Hjortshøj, er færdig i klubben og erstattes af Thomas Pedersen. Nu kan det vare lang tid, inden Thomas Pedersen kommer i kamp-aktion for sin nye klub.

- Nedlukningen kan i den forbindelse være både godt og skidt, siger Mark Jespersen, bestyrelsesformand i HC Odense, der tilføjer:

- Vi havde selvfølgelig arbejdet lidt ud fra en mulig chokeffekt for holdet. På den anden side får Thomas nu mulighed for at arbejde med holdet - mulighed for at blive "herre i eget hus".

Om muligheden for at træne under nedlukningen skriver Thomas Christensen:

- Klubber i 1. division må forholde sig til forsamlingsforbuddet på de 10 personer for atleter over 21 år. Alle kommuner har udsendt opdaterede regler til foreninger og haller, hvor I kan opdatere jer på, hvordan det er i jeres haller. Vi håber selvfølgelig alle på, at vi kan genoptage aktiviteterne efter de fire uger og holder fast i alle kampe fastsat efter den 23. november. Kampene i den mellemliggende periode og genplaceringen af disse vil vi i samarbejde med jer forholde os til, når vi har et billede af hvornår og hvordan landet åbner igen.

Der er møde i Udvalget for Professionel Håndbold den 19. november, og Thomas Christensen skriver, at emnet vil blive centralt på det møde. Et af punkterne vil blive, om sæsonen skal forlænges.

Annonce

Uheldig og uforståelig

Nicolai Gynther, seniorformand i DHG Odense, var tydelig træt af situationen, da Sport Fyn talte med ham, torsdag aften:

- Det er en meget uheldig situation. Og en uforståelig situation. Hvordan kan myndighederne lukke 1. division i håndbold og samtidig tillade, at 2. division i fodbold fortsætter - og at de øverste rækker i samtlige specialforbund under DIF også kører videre? Der er altså 162 spillere på kontrakt i håndboldens 1. division. Jeg håber, der er nogle ministerier, der vågner op, når de finder ud af konsekvenserne af det, de har besluttet.

Nicolai Gynther tror ikke på, at håndbolden genoptages 23. november. Som seniorformanden siger:

- Hvem kan forestille sig, at Mette Frederiksen ændrer på det nye forsamlingsforbud lige op til jul? Hvis der så bliver givet tilladelse fra starten af januar, så vi turneringen ikke kunne komme i gang før i slutningen af januar, fordi spillerne har holdt så lang pause, og så skal der spilles 16 kampe på to måneder.

Annonce

Mange udfordringer

Vedrørende kompensation skriver Thomas Christensen:

- Ordningen, der dækker september og oktober, vil blive forlænget frem til 31. januar. Selve ordningen forventer vi bliver endelig godkendt i denne uge, så vi kan komme i gang med at søge, og det vil også være denne ”kompensation for tab ved arrangementer”, der skal komme klubber i 1. division til hjælp i denne periode.

Omkring den økonomiske situation siger Mark Jespersen:

- Der er mange udfordringer for klubberne - blandt andet også i forhold til, at sponsorerne nu ikke får håndbold for deres ydelser. Og på sigt kan vi måske ende dér, hvor det kan blive et problem at få folk tilbage i arenaerne. Og det gælder alle niveauer i sportsverdenen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

Retfærdighed for seniorer

OB

OB rejste sig fra asken efter mandfolke-indsats

Sport

Vellykket dansk EM-premiere: Det ligner allerede en billet til mellemrunden

Annonce