Annonce
Speedway

Sport Fyn erfarer: Nicki Pedersen får wildcard til EM-serien

Nicki Pedersen ved et træningspas på Vojens Speedway Center. 10. august optræder den fynske kører samme sted i EM-serien. Arkivfoto: Ulrik Pedersen
Den fynske veteran og tredobbelte verdensmester kommer tilbage i international speedway med et wildcard til EM-serien, der bliver offentliggjort i starten af den kommende uge.

Speedway: Det er helt sikkert, at EM-serien 2019 i speedway får deltagelse af tre danske kørere - den forsvarende europamester, Leon Madsen, Mikkel Michelsen samt Michael Jepsen Jensen (efter kvalifikationsløb i Ungarn, lørdag).

Men Sport Fyn erfarer, at også en fjerde dansk kører vil træde ind på EM-seriens scene og køre de fire løb, som serien 2019 består af. Og det er ikke en hvilken som helst kører - det drejer sig nemlig om den tredobbelte fynske verdensmester, 42-årige Nicki Pedersen.

Efter Sport Fyns oplysninger vil det således i starten af næste uge blive offentliggjort, at Nicki Pedersen får et wildcard til serien.

Danske speedwayfans kan komme helt tæt på Nicki Pedersen og EM-serien, idet tredje afdeling køres på Vojens Speedway Center, 10. august, som Jacob Olsens første store arrangement i spidsen for sønderjyske center efter overtagelsen fra sin far, Ole Olsen, pr. 1. januar.

De tre øvrige afdelinger i EM-serien køres således: Güstrow, Tyskland (13. juli), Torun, Polen (27. juli) og Chorzow, Polen (28. september).

Nicki Pedersen har haft en god start på sæsonen i ligaerne - både i Polen og i Danmark for Holsted Tigers, der i denne uge vandt over Team Fjelsted i Holsted.

Lørdag blev der i ungarske Nagyhalasz kørt om yderligere fem pladser i EM-serien. Her slap altså Michael Jepsen Jensen gennem nåleøjet på en fjerdeplads med 13 point. Team Fjelsteds Anders Thomsen endte på en ærgerlig sjetteplads med 10 point men har chancen for et få af de fire permanente wildcard, der uddeles i den kommende uge - ud over det, Nicki Pedersen bliver tildelt.

Team Fjelsteds Peter Kildemand på en 11. plads i Ungarn med fire point og Bjarne Pedersen på en 16. plads med to point er sandsynligvis færdige i EM-kapløbet

For Jacob Olsen og hans stab bliver EM-løbet 10. august en slags set up-prøve på den afdeling af VM-grandprixserien, der køres på Vojens Speedway Center, lørdag den 7. september.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce