Annonce
Læserbrev

Sport Event Fyn. 20 år med fynsk holdånd

Læserbrev: I dag kan et ganske særligt fynsk samarbejde sætte 20 lys i lagkagen og se tilbage på en lang række af sportevents indenfor alt fra trampolin over fægtning og rugby til cyklecross. VM’er. EM’er, NM’er, DM’er og World Cups som næppe var landet på fynsk grund, hvis det ikke havde været for netop dette samarbejde.

Den fælles fynske indsats for at trække store sportevents til øen blev formelt etableret tirsdag d. 9. nov. 1999. Det skete på et møde i det daværende Industri & Handelskammer i Odense og resulterede i dannelsen af Sport Event Fyn, der dengang fik status som selvejende institution. I dag består indsatsen i regi af Destination Fyn, som er en del af det nye stærke fynske erhvervshus.

Bag etableringen stod en bred skare af politikere og embedsfolk fra Odense Kommune, det daværende Fyns Amt, Fyns Erhvervsråd, Industri & Handelskammeret, DIF Fyn og det fynske erhvervsliv.

Og det var visionære folk - for faktisk udsprang deres idé om samarbejdet af tanker fra en konference i foråret 1999, hvor man drøftede erhvervsmuligheder i idrætten.

Hvordan tiltrækningen af sportevents netop kan skabe muligheder og ikke mindst vækst for erhvervslivet, er man jo ikke i tvivl om, når man for få uger siden kunne opleve Denmark Open i badminton for 13. gang tiltrække tusindvis af gæster og ovenikøbet blive brugt som platform for pleje af en fynsk robotvirksomheds internationale relationer. Tidligere har eventen været fynske fødevarevirksomheders nøgle til Kina, og endnu flere virksomheder bl.a. inden for droneindustrien forventes at gribe fjerbolden i fremtiden.

Erhvervsaktiveringen af sportevents på øen er blevet det ekstra lag flødeskum, som Destination Fyn her på fødselsdagen kan dekorere kagen med.

Evnen til at udnytte netop de erhvervsmæssige muligheder udover de oplagte for turismeerhvervet har bragt det fynske eksempel i front. Det fremhæves blandt værtsbyer både nationalt og internationalt, og bl.a. derfor kan vi godt tillade os at kippe lidt ekstra med flaget i dag.

Det fælles fynske samarbejde og det faktum, at alle de fynske kommuner har bakket op om indsatsen, har været en kæmpe styrke undervejs. Det har vi oplevet ofte over de senere år, hvor det f.eks. er lykkedes at tiltrække en kæmpe festival med 5 VM’er i triatlon ved at bringe flere kommuner i spil på én gang til den samme event.

Hvordan tiltrækning af store events til én kommune smitter af på resten af øen, har vi også set eksempler på i takt med, at det er større og internationale events, sigtet er blevet rettet på. Bl.a. bød jubilæumsåret på den vel nok største cykelevent i øens historie, da der i februar blev afviklet VM i cyklecross i Bogense. Her fik nabokommunerne Odense og Middelfart stor glæde af de mange gæster, eventen trak til.

Så selvom Sport Event Fyns første formand Kurt Keilbergs vision om at få VM i fodbold til Fyn hverken er eller vil blive indfriet, har sporteventsamarbejdet udviklet sig til at være et af de mest solide på Fyn, som vi i dag kan takke for rigtig megen vækst og erhvervsmuligheder, som man næppe havde forestillet sig for 20 år siden.

I dag er det også en del af det stærke fundament, hvorfra Destination Fyn løfter en ny strategi, der bygger bro mellem tiltrækningen af sports- og businessevents. På Fyn skal vi nemlig ikke kun se tilbage. Vi vil også kunne se 20 år ind i fremtiden og få øje på et konkurrencedygtigt Fyn, der lyser op som en internationalt attraktiv sportevent- og konferencedestination med innovative og bæredygtige koncepter, der sætter de fynske styrker i centrum.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce