Annonce
Odense

Sporarbejde breder sig - entreprenør kontakter beboere, når indkørsler spærres

Arbejdet på Østre Stationsvej ventes at være færdigt næste sommer. Letbanen kan efter den nuværende plan køre med de første passagerer i efteråret 2021. Illustration: Odense Letbane.
I den kommende uge begynder arbejdet med at anlægge spor til Odenses letbane på Østre Stationsvej. Strækningen ventes at være færdigbygget i løbet af sommeren 2020.

Odense: For to uger siden begyndte sporarbejdet til Odense Letbane på den indre del af Vestre Stationsvej nærmest Kongensgade, og i den kommende uge breder arbejdet sig videre mod øst til Østre Stationsvej.

I første omgang bliver der arbejdet på strækningen fra Kongensgade til Jernbanegade, og senere følger strækningen frem til Nørregade.

Letbanens entreprenør skal først grave ud til sporkasserne, og der skal lægges dræn og rør til kabler. Når der er lagt stabilgrus, og undergrunden efterfølgende skal stampes, kan det give vibrationer og støj, oplyser Odense Letbane.

Derefter støbes den beton, som skinnerne skal ligge på, og når de er monteret, støbes en betonplade, der skal omgive skinnerne. Derefter bliver masterne til kørestrømmen sat op.

Annonce
Kort: Odense Letbane.

Parkeringsmuligheder ændrer sig

Mens arbejdet foregår, kan både bilister, cyklister og fodgængere bevæge sig i begge retninger på Østre Stationsvej. En del af den vestgående cykelsti bliver dog midlertidigt brugt som vejbane, og hastigheden bliver derfor sænket til 40 km/t.

Odense Letbane varsler, at der vil komme yderligere ændringer i trafikken, når arbejdet krydser sidevejene Klostervej, Hans Tausens Gade og Jernbanegade.

Når arbejdet begynder på Østre Stationsvej, bliver det ikke længere muligt at parkere i arbejdsarealet på vejen.

Beboere med indkørsel fra Østre Stationsvej vil som hovedregel fortsat kunne komme ind og ud, men når der skal graves ud og lægges skinner, bliver det nødvendigt at spærre helt. Letbanens entreprenør kontakter de berørte beboere for at aftale, hvordan der kan parkeres.

Arbejdet på Østre Stationsvej ventes at være frem til næste sommer.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce