Annonce
Odense

Sporarbejde breder sig - entreprenør kontakter beboere, når indkørsler spærres

Arbejdet på Østre Stationsvej ventes at være færdigt næste sommer. Letbanen kan efter den nuværende plan køre med de første passagerer i efteråret 2021. Illustration: Odense Letbane.
I den kommende uge begynder arbejdet med at anlægge spor til Odenses letbane på Østre Stationsvej. Strækningen ventes at være færdigbygget i løbet af sommeren 2020.

Odense: For to uger siden begyndte sporarbejdet til Odense Letbane på den indre del af Vestre Stationsvej nærmest Kongensgade, og i den kommende uge breder arbejdet sig videre mod øst til Østre Stationsvej.

I første omgang bliver der arbejdet på strækningen fra Kongensgade til Jernbanegade, og senere følger strækningen frem til Nørregade.

Letbanens entreprenør skal først grave ud til sporkasserne, og der skal lægges dræn og rør til kabler. Når der er lagt stabilgrus, og undergrunden efterfølgende skal stampes, kan det give vibrationer og støj, oplyser Odense Letbane.

Derefter støbes den beton, som skinnerne skal ligge på, og når de er monteret, støbes en betonplade, der skal omgive skinnerne. Derefter bliver masterne til kørestrømmen sat op.

Annonce
Kort: Odense Letbane.

Parkeringsmuligheder ændrer sig

Mens arbejdet foregår, kan både bilister, cyklister og fodgængere bevæge sig i begge retninger på Østre Stationsvej. En del af den vestgående cykelsti bliver dog midlertidigt brugt som vejbane, og hastigheden bliver derfor sænket til 40 km/t.

Odense Letbane varsler, at der vil komme yderligere ændringer i trafikken, når arbejdet krydser sidevejene Klostervej, Hans Tausens Gade og Jernbanegade.

Når arbejdet begynder på Østre Stationsvej, bliver det ikke længere muligt at parkere i arbejdsarealet på vejen.

Beboere med indkørsel fra Østre Stationsvej vil som hovedregel fortsat kunne komme ind og ud, men når der skal graves ud og lægges skinner, bliver det nødvendigt at spærre helt. Letbanens entreprenør kontakter de berørte beboere for at aftale, hvordan der kan parkeres.

Arbejdet på Østre Stationsvej ventes at være frem til næste sommer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce