Annonce
Kerteminde

Spor af vikingehal gravet frem på Munkebo Bakke

Østfynsmuseer graver på Munkebo Bakke i disse tider. Fundene kan man høre nærmere om ved rundvisninger klokken 14 onsdage og torsdage til og med 29. juni. Desuden er der en aftenrundvisning onsdag 28. juni klokken 18.
Annonce

Munkebo: Arkæologer fra Østfyns Museer har fundet spor efter et 26 meter langt og 8 meter bredt hus fra vikingetiden på Munkebo Bakke.

Arkæolog Malene Refshauge Beck, Østfyns Museer, fortæller:

- Huset eller hallen er af såkaldt trelleborgtype det vil sige, at det har krumme langvægge og støttestolper. Det har lignet de huse, som man kender fra vikingetidens ringborge. Huset er større end dem, vi fandt spor efter i 2015, og det kan tyde på, at vi måske har fat i hovedbygningen. Det kan jeg dog ikke sige med sikkerhed, der kan sagtens gemme sig meget mere deroppe.

Der er ingen tvivl om at bygningen har kunnet ses på lang afstand, og at man herfra har kunnet overvåge et stort område.

- Lige neden for bakken har der ligget en sejlspærring i Kerteminde fjord, og det får os til at tro, at pladsen kan have spillet en vigtig rolle i overvågningen eller forsvaret af vigtige handelsruter eller pladser omkring Odense og Kerteminde Fjord, fortæller Malene Refshauge Beck.

Info om rundvisning på ostfynsmuseer.dk. /EXP

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Se dem her: Lyngvilds syv omstridte billeder fra Faaborg Kirke

OB

OB presset til angreb på hjemmebane: Satte det hele over styr mod Randers og tabte

Annonce