Annonce
Odense

Spoken Word Festival afholdes på trods af corona – men i en størrelse XS

Betina Følleslev er leder af Spoken Word Festival og ses her forud for festivalen i 2018. Der er altid fokus på det nære og intime, men i år bliver det altdominerende, forklarer hun. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Tidligere på året blev den ene festival efter den anden aflyst på grund af corona-virus. Nu meddeler Spoken Word Festival, at den afholdes planmæssigt – dog i en mindre udgave.
Annonce

Centrum: Poetry slam, skriveworkshops, performancefortællinger, intime koncerter og samtaler. Lyder det som noget for dig, er der gode nyheder. Dette års Spoken Word Festival vil nemlig traditionen tro finde sted rundt omkring i Odense i midten af august.

Men det bliver i en skrumpet udgave – festivalen er nemlig gået ned i en størrelse xs. Det meddeler festivalleder Betina Følleslev. Det betyder både, at festivalen, der normalt varer 10 dage, går ned i antal dage og begivenheder.


Det bliver en bouillonterning - en essens af det, der kendetegner Spoken Word.

Betina Følleslev


I stedet vil dette års festival kendetegne sig på i endnu højere grad at dyrke det intime og nære, lyder det fra festivallederen.

-Festivalen bliver anderledes, for rammerne er mindre, og der vil blive begrænsninger på, hvor mange mennesker vi kan lukke ind, men vi har stadig musik, litteratur og poesi. Men det bliver en bouillonterning - en essens af det, der kendetegner Spoken Word.

Egentlig var festivalen blevet aflyst sammen med en lang række af byens andre kulturelle begivenheder, men Betina Følleslev fortæller, at redningen blev, at nogle af festivalens samarbejdspartnere stadig ville og kunne gennemføre.

-Vi savner jo, at der sker noget i byen. Så vi glæder os bare helt vildt til at lave en mindre udgave i år og så give den fuld gas til næste år, siger festivallederen.

Annonce

Mere kød på diskussionerne

På Spoken Word Festivals 10-års jubilæum skulle temaet have været Dystopi/Utopi, men det er rykket til 2021. Betina Følleslev fortæller, at festivalen følte sig indhentet af egen fantasi med corona-virussets indtræden på verdensscenen.

-Vi stod lige pludselig midt i en dystopi, og det pudsige var, at da vi snakkede om dystopier, tænkte vi meget på kunstig intelligens, og at robotterne kommer. Men med corona viste det sig jo så, at teknologierne var noget af det, der gjorde, at vi kunne være sammen på afstand, siger Betina Følleslev.

Hun mener også, at temaet, når det næste år er på plakaten, fortsat vil være meget aktuelt.

-Jeg tror egentlig, vi har endnu mere at snakke om, og at diskussionerne vil få endnu mere kød på. Og så har vi brug for drømmene og utopierne. Det kan folk godt begynde at glæde sig til allerede nu.

På årets program er der blandt andet digte og drinks på Storms Pakhus forfatteren Søren Ulrik Thomsen. Det fulde program kan ses på www.spoken.dk

Spoken Word Festival

Spoken Word Festival har siden 2010 været en tilbagevendende begivenhed i Odense, og siden 2013 er festivalen blevet afholdt over halvanden uge i august måned

Festivalen er en del af H.C. Andersens Festivals, men har sit eget program og fokuserer især på Odenses kreative miljø og betegner sig selv som en hyldest til det talte ord i alle dets former, hvad end det er storytelling, rap, komedie, lyrik eller poesi.

Spoken X-Small vil foregå udvalgte dage mellem den 15.-22. august, og det fulde program kan ses på www.spoken.dk eller på Spoken Word Festivals Facebookside.

Annonce
Annonce
GOG

GOG: Storsejr med panderynker

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

På kanten af kaninhullet

Fyn

Flere arbejdspladser i sigte: Cannabis-succes åbner døren for flere job - byggeri bliver genoptaget

Odense

V-politiker raser: Udvalg ville ikke tale om Tarup Gl. Præstegaard

Annonce