Annonce
Erhverv

Splittelse: Stiftere forlader stort fynsk it-firma

De tre partnere bag Struct: Fra venstre Jakob Kruse, Peter Melchiorsen og Mads Brohus. Foto: Struct

To af de tre stiftere af Hesehus åbner en konkurrerende virksomhed i Odense

Før var de partnere, nu er de blevet konkurrenter.

To af de tre stiftere af it-virksomheden Hesehus har forladt firmaet på grund af uenighed om strategien.

Sammen med andre tidligere ansatte i Hesehus har de åbnet virksomheden Struct, der skal konkurrere med Hesehus.

Annonce

Tæt på Odense Havn

Struct er åbnet i Wichmandsgade i Odense - blot 783 meter i fugleflugtslinje fra stifternes tidligere arbejdsplads på Odense Havn.

Bag firmaet står 44-årige Jakob Kruse og 41-årige Mads Brohus, der sammen med Lars Hedal i stiftede Hedal Kruse Brohus (nu Hesehus) i 2002.

De solgte begge deres aktier til L'Easy-ejer Niels Thorborg i 2011 og har forladt virksomheden på forskellige tidspunkter i det seneste halve år.

- Vi var uenige i strategien, og nu vil vi gøre det på den måde, som vi mener, at det skal gøres, siger Jakob Kruse, der er administrerende direktør i Struct.

Den nye virksomhed vil ligesom Hesehus satse på e-handel. Det vil sige, at den udvikler web-shops til store og mellemstore virksomheder. Hesehus er efter egne oplysninger Danmarks største på markedet med 75 ansatte.

- Det er klart, at vi bliver konkurrenter, men der er også andre virksomheder på det marked. Jeg opfatter det ikke som noget personligt, siger Jakob Kruse.

Kamp om medarbejdere

Han erkender, at man kan komme til at kæmpe om de samme medarbejdere.

- Det er et frit land, så folk må jo søge job, hvor de vil. Men jeg vil ikke udnytte mit kendskab til at stjæle medarbejdere fra Hesehus, siger han.

De to Hesehus-stiftere har slået sig sammen med 35-årige Peter Melchiorsen, der arbejdede i Hesehus fra 2008 til 2013.

Ud over de tre partnere er der fire ansatte ved åbningen. Direktøren forventer, at man snart vil være 10 i alt.

Bruger standard

Uenigheden i Hesehus drejede sig om den måde, man udvikler it-løsningerne på.

Hesehus satser på sit eget system, som man i høj grad har udviklet selv fra bunden.

Udbryderne mener, at man i højere grad skal bruge standard-komponenter, som tilpasses behovet.

De mener, at det sparer mange arbejdstimer og dermed gør det muligt at lave en web-shop til en lavere pris.

- Men det er ikke standard--produkter, vi sælger. Vi vil stadig udvikle et system til den enkelte kunde, vi vil blot gøre det med standard-komponenter, siger Jakob Kruse.

Teknisk er Structs løsninger baseret på Umbraco, som er et fynsk-udviklet system til at udvikle web-sider.

Annonce
Annonce
Danmark

Her er de nyeste corona-tal:

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat

April 1960: Gadegennembrud i Nørregade

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Fyn

Sådan har corona ramt Fyn: Få overblikket over de nyeste tal fra myndighederne

Danmark

Live: Coronavirus ændrer studentereksamen - alle afgangselever skal op i færre fag 

Nordfyn

Den sidste vinder i avisens kampagne er fundet: Lone har købt havegrej og dagligvarer i Otterup

Annonce