Annonce
Odense

Splittelse om hotelplaner i Odense: Flertal sender stor udvidelse i høring

For bombastisk eller ej? Det er der delte meninger om - også i By- og Kulturudvalget. Visualiseringen her viser hotellets facade ud mod Hans Mules Gade, som den kan komme til at se ud, hvis udvidelsen bliver til noget. Illustration: Fra lokalplanen
Borgerne bliver nu hørt om planerne om en stor udvidelse af Hotel H.C. Andersen i Odense. Men projektet deler By- og Kulturudvalget. Enhedslisten er direkte imod, mens Konservative har stor skepsis og frygter, at byggeriet bliver "for bombastisk".

Udsigten til en mulig stor udvidelse af Hotel H.C. Andersen i centrum af Odense viser sig i den grad at være en sag, der ikke er enighed om i By- og Kulturudvalget.

Det står klart efter seneste udvalgsmøde, hvor spørgsmålet om at sende projektet i høring eller ej, skulle afgøres.

Mens Venstre og Socialdemokratiet - og dermed et flertal - stemte for at sende planerne i offentlig høring, så er udvalgets øvrige partier mere skeptiske.

Annonce

Enhedslisten (EL) stemte imod, for partiet ønsker ikke projektet ført ud i livet. Udvalgsmedlem Søren Freiesleben fra EL forklarer, at nej'et blev besluttet på et møde i Enhedslistens baggrundsgruppe forud for udvalgsmødet.

- Det var mange, som ytrede bekymring for effekten på omgivelserne, siger han med henvisning til, at hotellet ligger som nærmeste nabo til H.C. Andersens-kvarteret lave historiske huse.

K: For bombastisk

Det er konkret en ny lokalplan og et kommuneplantillæg, der muliggør op til 10.700 kvadratmeter udvidelse af Hotel H.C. Andersen, som skaber debat.

Konservative undlod at stemme i spørgsmålet om, hvorvidt planerne skal i høring eller ej. Partiet vil egentlig gerne høre borgernes syn på sagen, men ønsker omvendt at sende et signal, begrunder næstformand i By- og Kulturudvalget Kristian Guldfeldt den lidt tvetydige kurs og uddyber:

På nuværende tidspunkt med det, som er fremlagt, så har jeg svært ved at se, at man kan lave nogle tilretninger, som gør, at vi kommer til at se positivt på det.

Kristian Guldfeldt (K), næstformand i By- og Kulturudvalget

- Vi vil gerne sende et signal om, at vi ikke er positive overfor det, som er fremlagt. Vi er simpelthen bekymrede for, at bygeriet samlet set bliver for bombastisk og ikke kommer til at passe ind sammen med kvarteret (H.C. Andersen-kvarteret). Desuden har vi nogle mere lavpraktiske forbehold i forhold til bl.a. parkering.

Kan projektet justeres, så K bliver mere positivt stemt - eller er det hele idéen om at forstørre hotellet, som I ikke bryder Jer om?

- På nuværende tidspunkt med det, som er fremlagt, så har jeg svært ved at se, at man kan lave nogle tilretninger, som gør, at vi kommer til at se positivt på det.

Annonce

V: Vækst er positivt

Byrådets store parti Socialdemokratiet stemte for at sende planerne i høring, og det gjorde også Venstre, hvis udvalgsmedlem Claus Houden siger, at hans parti gerne vil høre borgernes input.

Er Venstres ja til en høring også et forvarsel om, at I nok kommer til at se positivt på det her projekt i sidste ende?

- Alt, hvad der handler om vækst, stiller vi os som udgangspunkt positivt overfor. Selvfølgelig med respekt for borgernes ønsker, siger Claus Houden.

Ligesom der blandt politikerne er delte meninger om udvidelsesplanerne for Hotel H.C. Andersen, så er det samme tilfældet blandt borgerne.

Det viste en forhøring gennemført i perioden fra 28. november til 14. december 2018, hvor der indkom 12 høringssvar med både positive og negative reaktioner. De fleste tilkendegivelser handlede dog om bekymring for hoteludvidelsen set i forhold til H.C. Andersen-kvarteret.

"I forbindelse med den forudgående høring har borgere i nærområdet udvist bekymring for byggeriets påvirkning af omgivelserne særligt af H.C. Andersen-kvarteret", lød Odense Kommunes embedsfolks opsummering af høringssvarene til politikerne.

Den næste høringsfase kommer til at strække sig over otte uger.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Kerteminde

Revyskuespiller med en baby på fem en halv uge og snart en premiere: - Jeg kan da godt mærke, at den her 40-årige krop kunne trænge til en lur

Middelfart

Efter fire år i kørestol har Johnny fået nok af Middelfart Kommune: Nu stiller han op til byrådet - og han har kun én mærkesag

Annonce