Annonce
Nordfyn

Splittede holdninger til permanent ensretning i Otterup

Både Jernbanegade og Bredgade (billedet) bliver permanent ensrettet i Otterup. Arkivfoto: Nils Svalebøg
Ensretningen i Jernbanegade og Bredgade i Otterup gøres nu permanent. Medlemmerne i Otterup Handelsstandsforening er delte i spørgsmålet om, hvorvidt det er en god ide.

Otterup: Ensretningen i Otterup, der som et forsøg blev sat i værk tilbage i februar, bliver gjort permanent. Det har Teknik- og Miljøudvalget besluttet.

Anders Thingholm (K), formand for udvalget, ser de trafikale ændringer som en gevinst.

- Det er med til at sikre en fortsat positiv udvikling af Otterups bymidte. Det åbner mulighed for at gennemføre en forskønnelse af bymidten, som kan skabe liv og attraktive rammer for bymiljøet, siger han.

Da ensretningen begyndte med en testperiode, vakte det stor diskussion. Siden blev der holdt høring, og der er blevet foretaget en undersøgelse af de trafikale forhold. Den viste blandt andet, at ensretningen i begyndelsen medførte et fald i trafikmængden i Jernbanegade. Henover sommerferien steg trafikmængden dog til niveauet før ensretningen.

Annonce
Ensretningen, som den visuelt tegner sig.

Splittet forening

Vibeke Hansen, formand i Otterup Handelsstandsforening, fortæller, at foreningens medlemmer er splittede i spørgsmålet om, hvorvidt at ensretningen er en god ide. En generel bekymring hos de handlende er faldende omsætning.

- Det eneste fælles, vi vel kan sige, er, at vi selvfølgelig alle håber, at ensretningen ikke betyder færre kunder.

Der kom ni høringssvar, og på grund af de forskellige holdninger internt lod handelsstandsforeningen det være op til de enkelte medlemmer at indsende høringssvar. Det gjorde blandt andre Otterup Bageri, Nyt Syn, Hos Mie, Bog & Ide, Matas, Kari, Anne K, Ostehuset, EDC og Salon Zakarias. I en fælles indsigelse hed det:

- Nogle af os har oplevet nedgang i omsætningen sammenholdt med sidste års omsætning. Kunder der kommer udefra synes, at det er nemmere at køre til butikkerne, når der ikke er ensretning.

Otterup Lokalråd bakker op om ensretningen, fremgår det af et høringssvar. Den permanente ensretning af Jernbanegade og Bredgade skal nu endelig godkendes af Fyns Politi.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Før konkurs i kemisagen: Købte båd, betalte private regninger og flyttede 11 biler over i nyt firma

Nyborg

75-årig giver et nap med i børnehaven

Leder For abonnenter

Rygeforbud på boldbaner: Hvorfor er S, V og K så vattede?

Hvis man vil nå et bestemt mål, skal man nødvendigvis lægge konkrete planer for, hvordan man kommer derhen. Ellers når man ikke frem. Derfor gør Odenses radikale rådmand, Susanne Crawley Larsen, ret i at ærgre sig over, at et politisk flertal bestående af Socialdemokratiet, Venstre og Konservative i kommunens økonomiudvalg i sidste uge nedstemte et forslag om at indføre et rygeforbud på kommunens boldbaner. For det er, som Crawley Larsen påpegede, uambitiøst at stemme forslaget ned: ”Og det flugter meget dårligt med, at vi har vedtaget den mest ambitiøse rygepolitik, hvor vi i 2025 skal have den første røgfri generation. Det kan blive svært at nå, når vi er så fodslæbende”, som hun sagde til avisen. Kommunen har en politisk vision om at få en røgfri generation i 2025 og et helt røgfrit Odense i 2030. Det er meget ambitiøse mål – ja, ligefrem overambitiøse, hvis man spørger den konservative rådmand Søren Windell. Det er imidlertid et faktum, at man er nødt til at tage meget ambitiøse initiativer, hvis man vil gøre sig håb om at indfri meget ambitiøse mål. Derfor var forslaget om tobaksfri boldbaner og et røgfrit Odense Stadion på sin plads. Og derfor var det indlysende, at Susanne Crawley Larsen i sidste uge meddelte, at hun vil fortsætte kampen mod rygningen. ”Man kommer til at høre fra mig igen”, sagde hun – og det kan man så, alt efter temperament, tage som en trussel eller et løfte. Sikkert og vist er det, at også Socialdemokratiet, Venstre, Konservative og resten af byrådet er nødt til at forholde sig til den ambitiøse – eller overambitiøse – rygemålsætning. For hvis man virkelig vil gøre Odense til en røgfri by om blot 10 år, skal man stoppe med at sniksnakke og i stedet handle. For man er nødt til at tage langt mere omfattende initiativer end blot at foreslå et banalt rygeforbud på en boldbane. Og man er nødt til at opgive den vattede holdning, som de tre store partier i byrådet har lagt for dagen i denne sag. Sagen er, at Odense ikke bliver røgfri af sig selv. Og derfor må politikerne udvise mere mod, end de tre store partier i Odenses økonomiudvalg har gjort.

Middelfart For abonnenter

Storpolitik i strandkanten: Lodsejere fik afløb for frustrationer om Baltic Pipe

Fyn

'Groft uforsvarligt': Entreprenør-ægtepar fra kemisagen på vej mod konkurskarantæne

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];