Annonce
forside

Splinterny brandstation fik en varm modtagelse

Børnene fik lov til at sprøjte med vand, da der lørdag var åbent hus på den nye brandstation i Marstal. Foto: Frank Thorsted

Omkring 150 mennesker var lørdag forbi Marstal Brandstation til stationens åbent hus-arrangement.

Marstal: Der var meget at kigge på - både for børn og voksne - da der lørdag var åbent hus på den nye brandstation i Marstal.

Her kunne gæsterne blandt andet se en bil blive klippet op, og der var selvfølgelig også store brandbiler og en ambulance at kigge på.

Omkring 150 mennesker deltog i åbent hus-arrangementet, fortæller deltidsbrandmand Frank Thorsted.

- Det var en rigtig hyggelig dag for både store og små. Der var mødt rigtig mange børn op til arrangementet, hvilket vi også havde regnet med, siger Frank Thorsted.

Brandstationen har indtil for nylig ligget på Gasværksvej, men den er nu blevet flyttet op på Reberbanen, hvor den ligger ved siden af trælasten og busterminalen. (ANBI)

Annonce
Omkring 150 mennesker var mødt op til åbent hus-arrangementet på brandstationen i Marstal. Foto: Frank Thorsted
Områdeleder Henrik Friis (i midten) i snak med sin bror Jørgen Friis og svigerinde Lilian Stubbe. Foto: Frank Thorsted
En bil blev klippet op, da der lørdag var åbent hus på brandstationen i Marstal. Foto: Frank Thorsted
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sport

Badmintonforbund er begejstret for Odense

Leder For abonnenter

Tal højt om psykisk sygdom

Der bliver malet sådan et billede af os psykisk syge som nogle vildt farlige kriminelle, der går og stikker folk ned. Men langt størstedelen af os har bare nogle andre udfordringer end andre, og det går værst ud over os selv", sagde 41-årige Michael Hansen til avisen tidligere på ugen. Deri har Michael Hansen ret: Psykisk sygdom er først og fremmest en belastning for den syge, ikke for omgivelserne. Alligevel bliver mennesker med psykiske sygdomme ofte betragtet med mistænksomhed eller direkte frygt af andre mennesker. For de fleste af os har lettere ved at forholde os til et brækket ben end et brækket sind. Sådan behøver det imidlertid ikke være. Hvis vi hver især lærer mere om psykiske sygdomme, kan vi få lagt noget af den unødvendige frygt bag os. Derfor er det godt og nødvendigt, at Michael Hansen og andre som han taler højt om deres sygdom og diagnoser, så vi kan få nuanceret vores syn på psykiatriske sygdomme. Michael Hansen lider af såkaldt paranoid skizofreni, en af de sværeste psykiske lidelser, der findes; en lidelse, som kun ganske få promille af danskerne lider af, og derfor en lidelse som kun ganske få af os kommer til at stifte bekendtskab med i vores liv. Selv om sygdommen er udstyret med et mystisk, endda et nærmest ildevarslende navn, er Michael Hansen imidlertid hverken mere eller mindre farlig for sine omgivelser end dig og mig. Michael Hansen er kort sagt et menneske som os. Og han skal betragtes som sådan; han skal ikke betragtes som potentiel morder. Statistikken er smerteligt tydelig: Langt hovedparten af landets psykisk syge bliver mødt med fordomme, når de taler om deres sygdom. Derfor har fire ud af fem psykisk syge undveget kontakt med andre mennesker, og tre ud af fem har afholdt sig fra at søge uddannelser eller lignende. Det er deprimerende tal. Derfor er der brug for, at Michael Hansen og endnu flere psykisk syge med ham får modet til at tale højt om deres sygdom og til at forklare, hvad den går ud på. Samtidig er der brug for, at vi, der ikke har en psykiatrisk diagnose, har modet til at lytte og forstå. Så tal højt. Det hjælper.

Annonce