Annonce
Odense

Spis, til du sprækker: En date med et bæst af en burger i Korup

Hos Chicago Burger Odense i Korup kan du få en burger, en Playstation 4 og et 43 tommer tv. Det kræver bare, at du spiser burgeren hurtigere end 6 minutter og 36 sekunder. Og nå ja, burgeren vejer over 1,2 kilogram.

Jeg sidder og spejder ud i dineren, der er inspireret af 60'ernes Amerika. Der er endnu ingen gæster, der har taget plads i båsene i restauranten omkring 17.30.

Jeg er taget til Chicago Burger Odense i Korup på en tilfældig torsdag i håbet om at finde en person, der har tænkt sig at kaste sig over det, der er blevet stedets varemærke: Burgeren Big Boss Style. En burger, der består af seks oksebøffer på 200 gram, 12 stykker bacon og 12 skiver cheddarost. Plus lidt salat. Det er mere mad, end hvad de fleste normalt spiser på én dag.

Med til burgeren følger en udfordring. Nemlig at spise burgeren så hurtigt man kan. Spiser man den hurtigere end den nuværende rekord, vinder man en Playstation 4 og et 43 tommer Smart Tv. Måske vigtigst af alt får man sit portræt op at hænge på restaurantens hall of fame-væg.

Den nuværende burgermester er René Frederiksen fra Vissenbjerg, og han smadrede den tidligere rekord, på ni minutter og 21 sekunder, ved at spise burgeren på seks minutter og 36 sekunder.

- De bliver en slags lokale berømtheder. Folk herude ved godt, hvem der har rekorden i Big Boss, forklarer Pernille Ibsen, der er manager hos Chicago Burger Odense City.

Annonce

Langt fra Flakhaven

Flakhaven. Det er her, politikere bestemmer over byen og borgernes fremtid, og hvor letbanen og de store byggeprojekter giver et indtryk af en by i rivende udvikling. Men uden for magtens centrum er der også masser af liv. Måske er overskrifterne ikke så store derude, men til gengæld er der gode historier. Dem har vi opsøgt i denne uge. Vi begyndte i Fangel, fortsatte til Volderslev, Vester Kærby, Holmstrup og Allerup. I dag er sidste stop: Korup/Slukefter - cirka 10 kilometer fra Flakhaven.

Populær udfordring

- Det skaber en helt speciel stemning blandt personalet, når folk bestiller burgeren. Alle får at vide, at vi har en Big Boss, og køkkenet synes det er fedt at få lov til at lave den. Den er lidt af et mesterværk. Den er også sjov at servere, for vi skal bruge begge hænder, og når vi går ud med den i restauranten, er den et kæmpe blikfang, forklarer Pernille Ibsen.

Udfordringen tages som regel op af gæsterne i weekenden, hvor der på en lørdag sagtens kan være syv bestillinger på en Big Boss Style, når Chicago Burger kører en kampagne med burgeren på Facebook.

- Udfordringen er ret populær. Vores opslag på Facebook når ret bredt omkring. Mange skriver, at de sagtens spise burgeren hurtigere end rekorden, og de udfordrer hinanden, siger hun og forklarer, at det ofte er grupper af mænd, der har opildnet hinanden, som giver sig i kast med burgeren. Mange af dem bliver overrasket over, hvor overvældende burgeren er.

Indtil videre er der ingen kvinder, der har bestilt burgeren.

- Jeg ville rigtig gerne have, at der kom en kvinde ind og slog rekorden. Det kunne simpelthen være så sejt, siger Pernille Ibsen håbefuldt.

Hun kunne selv blive den første kvinde, der gør et forsøg, men selvom hun har overvejet det, har hun endnu ikke samlet mod til det. Det er der faktisk ingen af hendes kollegaer, der har.

- Der er en slags ærefrygt omkring den blandt personalet.

Titelholderen

Klokken nærmer sig 19.00, og flere gæster har taget plads på dinerens rødpolstrede sæder. Men der er stadig ingen, der har bestilt en Big Boss Style. Jeg begynder at blive lidt bekymret, for hvis der ikke dukker en udfordrer op, må jeg selv gøre et forsøg. Men jeg er realist, og jeg ved godt, at jeg ikke kommer i nærheden af René Frederiksens tid. Faktisk er jeg helt sikker på, at jeg fysisk ikke kan rumme burgeren.

Med en tid på seks minutter og 36 sekunder destruerede René Frederiksen den tidligere rekord på ni minutter og 21 sekunder.

- Blandt familie og venner får jeg tit skyld for at spise meget og hurtigt. En god veninde fortalte mig om udfordringen, og så måtte jeg jo give det et forsøg, fortæller René Frederiksen.

Han havde ikke forberedt sig op til udfordringen, men vidste godt, at han kunne spise burgeren.

- Jeg troede selvfølgelig på det, men jeg blev lidt overrasket over, at jeg slog den oprindelig rekord med næsten tre minutter.

Sådan ser den ud. 1200 gram oksekød, 12 skiver cheddarost, 12 stykker bacon, ketchup, rødløg og lidt salat. Den koster 299 kroner. Foto: Mathias Banke

Bestilte mere

Med lige dele ærefrygt og beundring i stemmen fortæller Pernille Ibsen, at René Frederiksen efter sigende spiste videre, da han var færdig med burgeren.

Og René Frederiksen bekræfter:

- Jeg havde jo betalt for den, så jeg spiste også pomfritterne plus to poser med mozzarella sticks og en milkshake.

René Frederiksen har siden hen spist en 1,5 kilo burger i Hurup, og han forsøgte at spise en burger på 3 kilo i Ølgod på under én time. Det nåede han ikke, men det har ikke slået ham ud.

- Tjeneren sagde, at på nær den ene, der har gennemført udfordringen, så er jeg den, der har været tættest på. Det kan jeg selvfølgelig ikke have på mig.

Pernille Ibsen, 24, arbejder til daglig som manager ved Chicago Burger City i Odense. Foto: Mathias Banke

Ingen vej tilbage

Da klokken er lidt over 20 må jeg se virkeligheden i øjnene. Jeg må selv bestille en Big Boss Style.

Et kvarter efter sætter Pernille Ibsen tallerkenen med burgeren foran mig. Ansigt til ansigt med det ostesvøbte kødbæst begynder jeg at overveje et karriereskift. Men jeg ved godt, at jeg ikke kan spise hele burgeren, så jeg beslutter mig for, at jeg blot vil se, hvor meget jeg kan spise på seks minutter og 36 sekunder. Så behøver jeg ikke æde mig selv halvt ihjel.

Da jeg starter timeren og sætter tænderne i burgeren - som smager ganske fremragende - er det ikke ligefrem prangende hurtigspisning. Trods det synes jeg faktisk, at det går okay det første minut. Måske kan jeg overraske mig selv?

Efter et par minutter kommer jeg dog hurtigt på andre tanker. Oksekødet forsvinder ikke hurtigt nok til, at jeg kan konkurrere med den nuværende eller de tidligere rekorder.

Da jeg passerer René Frederiksens tid, beder jeg Pernille Ibsen om at stoppe uret. Jeg nåede at fortære omkring én tredjedel af burgeren, og tilbage står den halvspiste mastodont som et monument over mit fejlslagne forsøg.

Dette er billedet af René Frederiksen, som hænger ved indgangen til Chicago Burger Odense i Korup. Han satte rekorden 11. september 2018. Foto: Chicago Burger Odense

5.000 kalorier

Efter at have reflekteret over mit nederlag har jeg det dog helt fint med ikke at kunne spise op. Ved hjælp af nogle tabeller på nettet regner jeg nemlig ud, at Big Boss-burgeren indeholder lige omkring 5.000 kalorier.

Det svarer til den mængde kalorier, jeg skal indtage over to dage for at holde min vægt. Og det har René Frederiksen spist på under syv minutter. Han er ikke engang stor og tyk. På billedet af ham, der hænger på Chicago Burger i Korup, kan man se, at han er veltrænet.

- Man kan ikke se på folk, hvor store deres mavesække er, som Pernille Ibsen så rigtigt pointerer.

Langt de fleste, har ikke en mave, der kan rumme en Big Boss-burger. Der er ikke noget at sige til, at den er berygtet i Korup.

Restauranten er inspireret 50'erne og 60'erne amerikanske dinere. På væggende hænger plakater og billeder af biler, kendte personer og avisudklip fra dengang. Foto: Mathias Banke
Flere af gæsterne snakkede om Big Boss-udfordringen med personalet. Nogle var på vippen til at prøve den, men ingen gav sig i kast med den torsdag aften. Foto: Mathias Banke
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce