Annonce
Odense

SPIS! Odense: Talks med mad i munden

Tine Gudrun Petersen er direktør for foodfestivalen SPIS! Odense. Her ses hun til åbningen af  sidste års festival, flankeret af Jesper Larsen fra Albani (tv) og Luciano Foschi fra Restaurant Fynboen. Arkivfoto: Kim Rune
Hen over weekenden sætter SPIS! Odense fokus på forskellige kulinariske emner med en række talks, der dækker alt fra kød og klima til øllets udvikling på Fyn og en podcast om madanmeldelser
Annonce

Odense: Det siges, at man ikke må tale med mad i munden, men det står ingen steder, at man ikke må tale om mad. Og det er nøjagtig, hvad SPIS! Odense har tænkt sig at gøre hen over weeekenden med en række talks om forskellige kulinariske emner.

- Vi kunne godt tænke os, at man under SPIS! Odense - samtidig med, at man får en masse gode, sanselige oplevelser - også får lidt til hovedet, siger festivaldirektør Tine Gudrun Petersen, der håber, at de forskellige talks kan være med til at inspirere folk og måske flytte nogle grænser:

- Det er jo ikke sådan, at alle folk skal være enige. Folk har nu engang deres holdninger, og så længe de træffer deres valg på et oplyst grundlag, er det jo fint nok. Men man kan jo altid blive klogere, og holdningerne kan udfordres.


Det er jo ikke sådan, at alle folk skal være enige. Folk har nu engang deres holdninger, og sålænge de træffer deres valg på et oplyst grundlag, er det jo fint nok. Men man kan jo altid blive klogere, og holdningerne kan udfordres.

Tine Gudrun Petersen


Fredag er der dækket op til en snak om klima samt kød i køkkenet. To emner som i den grad kan dele vandene. Tine Gudrun Petersen er da også sikker på, at debatterne bliver livlige, men også saglige.

Talk-program

11. september kl. 15.30-16.30: Spis dig til verdensmål.

11. september kl. 17.00-18.00: Kød i køkkenet.

12. september kl. 11.00-12.00: Din sundhed eller samfundets.

12. september kl. 12.30-13.30: Grønt så det smager.

12. september kl. 14.00-15.00: Fynsk øl - en international prisvinder.

12. september kl. 15.0016.00: Livepodcast - Med mad i munden.

Alle arrangementer finder sted på:

Fyens Stiftstidende

Banegårdspladsen 1

5000 Odense C

- Mad kan sætte følelserne i kog. Tag kød for eksempel. Vi får konstant at vide, at det hverken er godt for folkesundheden eller kloden, at vi spiser så meget kød. Men på den anden side holder vi utrolig meget af det, og for mange danskere er kødet det vigtigste element i hovedmåltidet. Der er jo gode argumenter på begge fløje, og dem, håber jeg, kommer frem under den talk, hvor vi har samlet et panel af folk, der både ved noget om emnet og er passioneret omkring det, siger Tine Gudrun Petersen.

Øl, grønt og podcast

Programmet lørdag ser umiddelbart mere fredeligt ud. Formiddagens debat handler om sundhed, og til middag vil professor i gastrofysik og centerleder for Smag for Livet Ole G. Mouritsen komme med bud på, hvordan du får mere smag ud af dine grøntsager.

- Det er lidt af et scoop, at vi har fået Ole. Han er virkelig dygtig og ved en masse om, hvordan man for det bedste ud af grønstagerne, så de beholder deres smag og tekstur. Jeg er sikker på, at det bliver både spændende og inspirerende, siger Tine Gudrun Petersen

Over middag tages pulsen på fynsk øl. Her er der både er smagsprøver og mulighed for at høre om øllets fynske historie og fremtid. Og dagen sluttes af med en live-podcast, hvor en af landets fremmeste madanmeldere, Børsens Ole Troelsø, bliver interviewet live til magasinet Samvirkes podcast “Med mad i munden”.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor om coronavacciner: Den fulde effekt kommer først i sidste halvdel af 2021

Fyn For abonnenter

Mødre til kræftramte børn støtter hinanden og kæmper for behandling på OUH: Børnene får lov at have en barndom

Annonce