Annonce
Odense

SPIS! Odense Food Festival skal drive julemarkedet

H.C. Andersen Julemarkedet er det blevet kaldt hidtil. Nu skal det hedde Eventyrligt Julemarked og drives af SPIS! Odense Food Festival. Arkivfoto: Vibeke Volder
Nu er den sidste af tre aftaler om kulturbegivenheder, der skal drives af private, faldet på plads. Julemarkedet skal afvikles af SPIS! Odense Food Festival.
Annonce

I mere end 15 år har det store, populære julemarked i Odense budt på gløgg, klejner, håndværk, aktiviteter og vaskeægte julestemning, hvilket tiltrækker mere end 50.000 gæster fra ind- og udland. Nu ligger det fast, at julemarkedet fortsætter i de kommende tre år i det nye navn Eventyrligt Julemarked, fordi Odense Kommune med en navneændring har ønsket at signalere, at markedet nu er på nye hænder.

I april blev det offentliggjort, at Sankthans på Engen skal afvikles af NL Pro Event, og at sommerens torsdagskoncerter i Kongens Have skal afvikles af Odense Live Fonden, det vil sige spillestederne Posten og Dexter. Nu er den tredje aftale om de årligt tilbagevendende kulturbegivenheder, der skal på private hænder, også faldet på plads.

Fremover bliver det holdet bag SPIS! Odense Food Festival, som får overdraget opgaven. Aftalen gælder foreløbigt for tre år, og der medfølger et kommunalt tilskud på 700.000 kroner i 2020 og 500.000 kroner i 2021 og 2022.

Tine Gudrun Petersen, som de sidste fem år har stået i spidsen for SPIS! Odense Food Festival, ser frem til løfte opgaven:

- Vi glæder os helt vildt til at lave et eventyrligt julemarked i Odense, hvor lækre madboder, lokale kulturaktører, kunstoplevelser og små events danner rammen om to hyggelige december-weekender. Jeg har altid været gæst ved Julemarkedet med min egen familie, og det er en stor ære og fornøjelse at være med til at skabe noget så stort og positivt i byen, for det er virkelig, hvad et samlende og inkluderende julemarked med fri entré er, siger hun.

Tine Gudrun Petersen under åbningsfesten for sidste års Spis Odense. Hun ser frem til at løfte opgaven med at afvikle julemarkedet.Foto: Kim Rune
Annonce

Politisk tilfredshed

Aftalerne om, at sankthansfest, torsdagskoncerter og julemarked fremover skal drives af private aktører, var led i en større sparerunde på kulturområdet, og der er tilfredshed med, at alle aftaler nu er faldet på plads, hos både borgmester og by- og kulturrådmand.

- Vi har brug for noget at samles om, og det kan kulturelle arrangementer som vores store julemarked sikre. Her er vi sammen om hyggen og oplevelsen, og det kan vi ikke undvære. Derfor er jeg utrolig glad for, at en stærk, lokal aktør som SPIS! Odense Food Festival har lyst til at fortsætte traditionen. Nu kan vi se frem til at nyde julestemningen i de kommende år, og jeg er sikker på, at odenseanerne glæder sig sammen med mig, siger borgmester Peter Rahbæk Juel.

- Julemarkedet har en stor plads i hjertet hos mange mennesker - både i Odense og resten af landet. Det gælder også for mig, og jeg er oprigtig glad for, at vi stadig kan se frem til at opleve nogle af byens smukkeste kvarterer indhyllet i den særlige julestemning, som Julemarkedet har været garant for. Kulturoplevelser er en del af fundamentet for det gode liv, og jeg ønsker holdet bag SPIS! Odense Food Festival al mulig held og lykke og ser frem til at besøge julemarkedet igen, siger Jane Jegind.

Julemarkedet finder sted de to første weekender i december på og omkring Sortebrødre Torv og vil selvfølgelig blive afviklet under hensyn til de retningslinjer for corona, der måtte gælde til den tid.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce