Annonce
Odense

Spis billigt på toprestauranter i vinterferien

I vinterferien er det muligt at spise på flere top-restauranter i Odense, der serverer tre retter fra 210 kroner. Gourmetmenuer kan købes for 400 kroner på udvalgte steder. Arkivfoto: Robert Wengler

Restaurantfestivalen Dinner Days har vokseværk. Nu tilbyder 12 restauranter i Odense tre retter til attraktive priser i vinterferien.

Det traditionelle januarudsalg er gået i gang i store dele af byen, men torsdag 3. januar åbner et lidt andet af slagsen. Det er nemlig her, billetterne til restaurantfestivalen Dinner Days sættes til salg.

Her er det muligt at købe billet til flere top-restauranter, der fra 8.-17. februar serverer tre retter fra 210 kroner (plus gebyr). Det gælder blandt andet ARO, der holder til i et tidligere værksted på Østerbro, Restaurant Nordatlanten på havnen, Anarkist i Albanis gamle bryggerihaller og Oluf Bagers Gård.

For folk, der har mod på lidt mere, er der mulighed for at købe en gourmetmenu til 400 kroner (plus gebyr) på tre af de restauranter, der har fået fem-stjernede anmeldelser her i Fyens Stiftstidende. Om man så vælger Restaurant Vår i Vintapperstræde eller møre bøffer fra MASH eller gourmetmad fra The Balcony er i sidste ende et smagsspørgsmål.

Dinner Days afholdes i henholdsvis efterårsferien og vinterferien. Sidst restaurantfestivalen ramte Odense - i uge 42 sidste år - var otte restauranter med. Nu er udvalget udvidet til 12, fortæller PR-manager Laura Madsen:

- Vi har oplevet en stor stigning i antallet af solgte billetter. Interessen fra restauranterne for at være med bliver også større og større, og vi oplever nu flere, der henvender sig af sig selv for at høre, hvornår de kan melde sig til.

Dinner Days arrangeres af Dinnerbooking.com, som ifølge deres egen pressemeddelelse er Danmarks største restaurantsite.

Annonce

Restaurant festival

Disse restauranter i Odense og omegn er med i Dinner Days:

Noé VinbarNæsbyhovedskovBalconyNordatlantenVår på førsteRestaurant VårAroMashFynboenAnarkistOluf Bagers GårdEydesBørsen

Koncepter er, at man kan købe billet til en tre retters menu på en af de ovenstående restauranter fra den 8. til 17. februar. Hovedparten af stederne sælger billetter fra 210 kroner (plus gebyr), enkelte steder koster billetterne 400 kroner (plus gebyr). Billetterne kan købes på dinnerdays.com.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce