Annonce
Middelfart

Spion-musical på trapperne: 55 unge fra hele kommunen knokler i øjeblikket løs

Middelfart Musikskole øvede i weekenden på spionmusicalen "Den røde juvel". Også hverdagsaftenerne inden premieredagen fredag 22. november bliver taget i brug. Foto: Morten Pape
Årets musical fra Musikskolen hedder "Den røde juvel".
Annonce

Strib: Det er musicaltid i Middelfart Kommune, og i disse dage er 55 unge fra hele kommunen i fuld gang med at forberede Musikskolens årlige stykke.

Årets forestilling hedder ”Den røde juvel” og er en spionmusical, som tager udgangspunkt i 60'ernes London under Den kolde krig med spioner og agenter.

Skuespillere, dansere, sangere og ikke mindst musikere er fra 11 til 19 år, og musicalen bliver til i tæt samarbejde med Strib Skole, forældre og frivillige samt støtteforeningen.

Musikskoleleder Morten Andersen fortæller, at orkestret på 35 unge er rekordstort, og han uddyber, at en del unge har været med i flere år, så det er efterhånden erfarne kræfter, der går scenen og spiller i orkestret.

Instruktøren hedder Jesper Nielsen, som er kendt fra Nordfynsspillene og leder af Musicaltalentskolen i Nyborg, og han har lavet råmanuskriftet.

Men dialoger, replikker, danse og andet er lagt endeligt fast sammen med de unge medvirkende, fortæller musikskolelederen.

Siden sommerferien har de forskellige grupper af medvirkende øvet hver for sig. Det var først i fredags, at alle har øvet stykket sammen. Det er siden sket dagligt i Strib Hallerne udenfor almindelig skoletid.

Daniel Indal, Rebekka Lundsfryd Jensen (i midten) og Johanne Rye Olsen (til højre) fremhæver særligt fællesskabet ved at være med i musikskolens årlige musical. Foto: Daniel Kofoed.
Annonce

Fællesskabet trækker

Daniel Indal, 15 år og fra Båring, Rebekka Lundsfryd Jensen, 14 år og fra Middelfart, samt Johanne Rye Olsen, 15 år og fra Ejby er alle med på tredje år.

De spiller og agerer henholdsvis KGB-agent, danser og gadget-fyr.

Det er særligt fællesskabet blandt de unge, der trækker, forklarer de.

- Det er meget forskelligt fra år til år, men det gode ved det er, at der ingen forskel er på, om man er 12 eller 17 år, bemærker Rebekka Lundsfryd Jensen, mens trekløveret bliver enige om, at det også har stor betydning, at de kan være med til at påvirke stykket, hvis man har en god idé til eksempelvis en dans eller en replik.

Arrangørerne understreger, at forestillingen også er for børn.

Premieredagen er fredag 22. november klokken 19, og forestillingen kan også opleves lørdag 23. november klokken 15 og klokken 19 i hallen på Strib Skole.

Jesper Nielsen er årets instruktør, og han er blandt andet kendt fra Musicaltalentskolen i Nyborg. Foto: Morten Pape
55 unge fra hele kommunen øver i Strib Hallerne. Foto: Morten Pape
35 unge i orkestret er rekordstort, lyder det. Foto: Morten Pape
"Den røde juvel" udspiller sig i 60'ernes London. Foto: Morten Pape
Der er lagt op til spion- og kærlighedsdrama i årets stykke fra Middelfart Musikskole. Foto: Morten Pape
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce