Annonce
Nyborg

Spinning-event skal få 'Gang i gaden' op i gear: - Det skal være en fest, så vi kører ikke folk i smadder

Her kan du se, hvor du finder de mange forskellige aktiviteter i forbindelse med Gang i gaden på lørdag, hvor Torvet i Nyborg vil være fyldt til bristepunktet med gode tilbud. Grafik: Wayne Southwell
Lørdag vil Torvet i Nyborg være fyldt til randen med sjove aktiviteter for store og små. Blandt andet venter der 70 spritnye spinningcykler og muligheden for at køre en etape i Tour de France 2022.

Nyborg: Næste år har Nyborg - som bekendt - sikret sig en plads i historiebøgerne som værtsby for verdens største cykelløb, Tour de France.

Det kommer naturligvis til at sætte sit præg på løjerne, når Nyborg Kommune, Fyens Stiftstidende og Nyborg Handel lørdag den 18. september klokken 10-14 inviterer til "Gang i gaden" på Torvet.

Arrangementet byder som altid på et overflødighedshorn af aktiviteter for både store og små.

Annonce

Som noget nyt vil der være opstillet ikke mindre end 70 spritnye spinningcykler, hvor nyborgenserne kan prøve formen af forud for det store løb under kyndig vejledning fra fem dygtige instruktører.

Jesper "Jas" Sørensen, der her ses iført stramtsiddende cykeltøj, har stor erfaring med at arrangere spinning-events. Blandt andet står han bag Ørbike i Ørbæk. Arkivfoto: Niels Andreasen

Faktisk bliver der tale om en fri fortolkning af ruten mellem netop Roskilde og Nyborg, og deltagerne såvel som tilskuerne kan følge med undervejs på fire store tv-skærme, fortæller Jesper "Jas" Sørensen.

Som mangeårig arrangør af Ørbike i Ørbæk og andre store spinning-events ved han, hvad det kræves for at skabe en god stemning. Og her udgør musikken en central del.

- Vi er kommet for at skabe noget, der lever op til arrangementets navn, nemlig gang i gaden. Det er vigtigt, at deltagerne oplever det som en fest. Derfor bliver det heller ikke en træning i normal forstand. Vi har ingen planer om at køre folk helt i smadder, forsikrer han.

Deltagerne skal melde sig til på forhånd på kommunens hjemmeside, og man kan selv vælge, om man vil køre i én, to eller fire timer. Eller rettere fire gange 50 minutter, for der er lagt pauser ind undervejs, så alle kan være med.

Populær genganger

Er en svedetur på den tohjulede ikke lige noget for dig, er der heldigvis rigtig meget andet at komme efter i de fire timer, arrangementet varer.

Vi er kommet for at skabe noget, der lever op til arrangementets navn, nemlig gang i gaden.

Jesper "Jas" Sørensen, spinninginstruktør

Ikke mindst takket være de mange lokale foreninger, som har budt sig til. En af dem er Nyborg Firma og Familiesport, der benytter lejligheden til at prøve et nyt koncept af, nemlig "firmasport on tour".

Berit Kolding Wedel, der er kasserer i foreningen, lægger da heller ikke skjul på, at man ser "Gang i gaden" som et oplagt udstillingsvindue for, hvad Nyborg Firma og Familiesport har at både på.

- Og så er det bare et kanon-arrangement, som vi gerne vil være med til at støtte op om, siger hun.

Den 18. september kan man blandt andet vælge mellem floorball, fodtennis, dart og - som allerede nævnt - spinning, hvor man også stiller med en instruktør i form af Rune Fabricius fra Refsvindinge.

Hos Natteravnene kan man blandt andet prøve de såkaldte alko-briller, der har samme effekt, som når man har drukket lidt for meget. Arkivfoto: Frederik Nordhagen

Det er fjerde gang, der afholdes "Gang i gaden" og som altid er formålet at sætte fokus på folkesundheden i Nyborg Kommune og inspirere til en mere sund livsstil gennem kost og motion.

Arrangementet byder da også på et gensyn med kommunens sundhedseksperimentarium, mens Natteravnene stiller op med fodbolddart og den særlige alko-bane, som man skal gennemføre iført et par briller, der driller.

Nyborg Bokseklub er også med, og det samme er blandt andre kegleklubberne i Nyborg, Ullerslev Gymnastik og Motions Center, Østfyns Softballklub, Nyborg Klatreklub, NGIF Håndbold, NGIF Fodbold, Nyborg Roklub, produktionsskolen FGU og Østfyns Museer.

Og selvfølgelig skal deltagerne ikke snydes for det populære klatretårn, der efterhånden er blevet et vartegn for arrangementet.

Det hele er gratis, og så lover meteorologerne godt vejr lørdag. Så det er bare at komme ud af døren og være med til at sætte gang i gaden.

Annonce
Odense For abonnenter

Manuellas forskning om trafikstøj gav genlyd i hele verden: Forskeren fra en brasiliansk millionby fik et chok over roen i Skibhuskvarteret

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Odense

1500 nysgerrige fik spændende kig ind i Nyt OUH: 500 meter lange gange og nyt storkøkken

Odense For abonnenter

Strid om udbrændt øjebæ: Tidligere kontorchef i hård kritik af By- og Kulturforvaltningen

Fyn

E20: Havareret hestetrailer skaber timelang kø på motorvejen

Kultur For abonnenter

Magisk punktum med Wainwright: Canadisk kraftværk sang Posten sønder og sammen

Sport

Mathias Gidsel atter tilbage på træningsbanen

Danmark

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Kultur

Helt tæt på Kasper Eistrup til åbenhjertig talk: - Al kunst bunder i en bøn

Odense

Butiksejer åbner op om mareridtsepisode: - Det er ikke hver dag, en bil smadrer ind i forretningen

Sport

Mindeord: Chris Anker Sørensen glemte aldrig sine rødder, og var ganske enkelt bare et ordentligt menneske

Kerteminde For abonnenter

Bent var miljøbevidst, før det blev moderne: Hans nye maskine sprøjter med kokos, kartofler og majs

Sport For abonnenter

Fynsk cykel-chef om Chris Ankers død: Et kæmpechok - jeg er dybt berørt

Kerteminde

Endnu ukendte folk ridser ting ind i særlig bygning: Men hvorfor gør de det?

Annonce