x
Annonce
Sport

Spillerforeningen fordømmer graviditetstest i danskerklub

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Michael Sahl Hansen kalder det "et absolut no go" at teste spillere for graviditet, som det er sket i Nantes.

Den franske håndboldklub Nantes er kommet i vælten for noget andet end sportslige aspekter.

Annonce

Klubben, der råder over de danske landsholdsspillere Lotte Grigel og Stine Bodholt og har Allan Heine som træner, har fået kritik, efter at det fredag kom frem, at den testede sine spillere for graviditet op til sæsonen.

Det var den franske spillerforening, der var blevet oplyst om, at spillerne i en fransk klub i sæsonopstarten var blevet testet for, om de var gravide, og franske medier erfarede, at der var tale om Nantes.

Nantes' klubpræsident bekræftede efterfølgende, at testningen var sket i Nantes, men han understregede samtidig, at det ikke var ulovligt, og at det var sket med spillernes samtykke.

Michael Sahl Hansen, der er direktør for Håndbold Spiller Foreningen, kalder over for TV2 Sport den slags test "et absolut no go".

- Det er en meget personlig sag, om man er gravid og fuldstændig inden for privatsfæren. Jeg kan slet ikke se pointen i det. At teste for graviditet på den her måde hører slet ikke hjemme i håndbold eller nogen steder, som vi ser det, siger Michael Sahl Hansen til TV2 Sport.

På vegne af spillertruppen bekræftede Nantes-anfører Léa Lignières fredag, at graviditetstesten var blevet foretaget i forbindelse med en række andre test, og at det var med spillernes samtykke.

I forbindelse med de obligatoriske test valgte klublægen således også at spørge spillerne, om de ønskede en graviditetstest, hvilket ikke er obligatorisk.

Uanset om testen var frivillig, er sagen problematisk, fordi det stadig kan være svært at sige nej for en spiller, mener Michael Sahl Hansen:

- Det kan være en ret alvorlig presbold at få for en spiller, der ikke ved, om det kan få konsekvenser for dem senere i klubben, argumenterer han.

TV2 Sport har uden succes forsøgt at få en kommentar fra Lotte Grigel og Stine Bodholt.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Nyt pressemøde om kontrolleret genåbning af Danmark - følg med direkte her

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce