Annonce
Musik

Spil med symfoniorkestret

Mette Hanskov dirigerer Publikumsorkestret, en københavnsk pendent til Odense Symfoniorkesters Generationsorkestret. PR-foto

Fynboerne får mulighed for at blive en del af et nyt musikfællesskab, der på tværs af generationer samler folk med forskellige musikalske forudsætninger i et stort symfoniorkester. Det sker, når Generationsorkestret ser dagens lys.

Filosofien bag orkestret er enkel: Alle fra otte år og op kan være med. Uanset om man er absolut nybegynder, let øvet eller øvet amatørmusiker, kan man prøve kræfter med alverdens musik på en udfordrende og lærerig facon.

Projektet er et samarbejde mellem Odense Symfoniorkester, Syddansk Musikkonservatorium og Odense Musikskole.

- Vi ønsker at skabe et orkester, der forener generationer og giver familier et sted at samles omkring en kreativ aktivitet, og hvor unge og gamle inspirerer og lærer af hinanden, siger Claus Skjold Larsen, rektor for Syddansk Musikkonservatorium.

Orkestret skal dirigeres af Det Kongelige Kapels solobassist, Mette Hanskov, der står bag Publikumsorkestret, et lignende orkester i København, der har opført en række koncerter gennem de sidste fire år. Musikken har varieret fra symfonier til rock og pop, og i Generationsorkestret kan deltagerne forvente at spille både Verdi, Rossini og Beethoven.

Mette Hanskov forklarer, at hun dirigerer med særlige tegn til nybegynderne, så de spiller få, men vigtige toner.

- De øvede musikere spiller de rigtige stemmer, og de mindre øvede spiller forenklede stemmer. På den måde kan alle spiller den stemme, der passer til deres niveau – og sammen bidrager alle til helheden og et samlet symfonisk udtryk, siger hun.

Der er åben prøve i Odense Koncerthus 4. marts kl. 16.45. Prøven er gratis og uforpligtende og kræver ikke tilmelding.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH i corona-beredskab: - Vi bruger flest ressourcer på frygt og bekymring

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce