Annoncørbetalt indhold

Spil med inspiration fra verdenshistorien

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Hvad er det ved spil, der kan få folk til at mødes og spille spil på kryds og tværs af bygrænser uge efter uge? Mange af de mest populære spil gennem tiden, har en eller anden form for inspiration hentet i verdenshistorien. Dem tager vi et kig på her i artiklen.

Spil med udenlandsk historie

Annonce

Et af de steder hvor vi ser utrolig mange spil med inspiration fra verdenshistorien er i de danske casinoer. Her kan vi hoppe mellem oldtidens Ægypten, det gamle traditionelle Kina og det gamle Grækenland med få klik.


Mange af de mest populære spil online har enten historiske karakterer eller steder som deres hovedtema, og man møder mange udgaver af prinsesse Kleopatra, den græske gud Zeus, smukke Geishaer og mange andre historiske karakterer.


Et af de mest populære brætspil her i Danmark stammer rent faktisk fra oldtidens Nordafrika. Det er nemlig det simple kuglespil Kalaha, som stammer derfra. Danskerne har ganske givet ikke nogen anelse om hvor spillet kommer fra, og hvordan det så ud i dets oprindelige form vi spiller det bare gladeligt. Det samme gør sig gældende for det populære spil Ludo, som rent faktisk stammer fra Indien.

Spil med dansk historie

Men det er ikke kun udenlandsk historie, der finder vej ind i spillene. Der er ingen tvivl om, at vikingerne har været inspirationskilde til mange spil allerede og vil helt sikkert også fortsætte med at være det.


Også nordisk mytologi med guderne Thor, Odin, Freya og Loke er populære at bruge i spil, og det har klart fået et ekstra boost efter successerien Vikings på Netflix kom frem. Der er set en fremgang i de spil, der har vikingerne som tema efter serien kom ud, og det er måske også meget forståeligt.


I det fysiske spil Slaget om Odense, som omhandler Odenses helt egen historie, kommer vi lidt tættere på hjemstavnen. Spillet har nok mest af alt har sin popularitet blandt Odenses egen indbyggere, men det ændrer ikke på, at Odenses historie har været en direkte kilde til inspiration for spil magerne.


Matador er endnu et spil, der kan nævnes som noget der har inspiration fra historien, omend på en lidt mere skjult måde. Vejnavnene i spillet relaterer sig i hvert fald i stor stil til dansk historie.

Konklusion om spil med historie som tema

Men hvorfor er historien så spændende og så anvendt i spil? En del af grunden må ligge i, at der er noget dragende i den bestialskhed og brutalhed, der findes i verdenshistorien. Spil handler nu engang om at vinde, og i de gamle verdenshistorier handlede det meget om at vinde. At vinde land, at vinde krige og at vinde magt, og det er nok derfor det passer så godt til spil med disse temaer.


De historiske karakterer har også en vis genkendelighed til dem, og det er nok en anden grund til, at de bliver brugt så meget i disse sammenhænge. Det kan under alle omstændigheder ikke gå nogen forbi, at spil og historie altid vil være linket sammen, og det er der ingen tvivl om, at det vil blive ved med.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.