Annonce
Erhverv

Spies-direktør: Et mindre mirakel at vi er i gang igen

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Det er ifølge Spies' direktør lykkedes at flytte flylicenser til Norden, så Spies igen kan komme på vingerne.

Licenserne til Thomas Cook Airlines Scandinavias fly er flyttet fra England til det nordiske selskab. Derfor kan Spies nu igen flyve deres gæster på ferie, forklarer Jan Vendelbo, rejseselskabets administrerende direktør.

- Der er blevet arbejdet hektisk i løbet af mandag, så vi kunne komme i gang igen. Det er vi nærmest ved et mindre mirakel lykkedes med, siger Jan Vendelbo.

Spies har annonceret, at selskabet tirsdag morgen genoptager rejserne, efter selskabets ejer, Thomas Cook Group, natten til mandag endte i konkurs.

80 procent af Spies' flyvninger administreres af Thomas Cook Airlines Scandinavia, der efter Thomas Cooks konkurs indstillede alle flyvninger. Det skete, fordi flyselskabets flylicenser var tilknyttet moderselskabet.

På kort tid har det dog været muligt at flytte licenserne fra England til Norden.

- Vi er lykkedes at få flyttet de fly, som var registreret i Thomas Cook Airlines i England, over til vores nordiske flyselskab.

- Tirsdag kan vi igen flyve. Det hele er åbnet op nu, siger Jan Vendelbo med henvisning til, at folk igen kan købe rejser og flyve med Spies.

De kunder, der skulle være rejst på ferie mandag, får dog ikke mulighed for afrejse tirsdag.

- De har fået annulleret deres flyvning og fået deres penge tilbage, siger Spies' administrerende direktør.

De kunder, der er på deres destination, men venter på at komme hjem, vil modtage nærmere information om en mulig hjemrejse på sms.

Spies-ejeren Thomas Cook havde gennem længere tid været i økonomiske problemer. Selskabet havde et akut behov for at få tilført et beløb svarende til cirka 1,7 milliarder danske kroner, hvis det skulle fortsætte driften.

Natten til mandag indgav rejseselskabet, der med sine 178 år er et af verdens ældste, en konkursbegæring.

/ritzau/

Annonce
Læs pressemeddelelse om, at Spies flyver igen, på Spies'' hjemmeside
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

112

390 gram skunk fundet under forsæde

Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce