Annonce
Sydfyn

Spidskandidaterne: Konservative går atter efter borgmesterposten

Henrik Nielsen går efter borgmesterposten, når der til november er kommunalvalg. Det fortæller han i podcasten "Spidskandidaterne". Foto: Katrine Becher Damkjær
Konservatives Henrik Nielsen går efter at blive borgmester, når der til november er kommunalvalg. Desuden har han en ambitiøs målsætning om, at partiet skal fordoble sit mandattal i forhold til forrige valg. Det fortæller han i Fyns Amts Avis' sommerpodcast "Spidskandidaterne".

Svendborg: Det er ikke uden ambitioner, når Henrik Nielsen (K) går til valg i november. Tværtimod. Han har nemlig en drøm om at blive Svendborgs næste borgmester. Det fortæller han i Fyns Amts Avis' sommerpodcast "Spidskandidaterne".

- Det er helt klart min ambition at sætte mig i borgmesterstolen. Det er den post, der giver absolut mest indflydelse, og det ville selvfølgelig også give muligheden for at blive fuldtidspolitiker, og det vil jeg rigtig gerne prøve kræfter med, siger han.

Det er en ambition som er lig de to foregående valg, og mens det ikke var tæt på ved valget for fire år siden, var han længe i spil til posten på valgnatten i 2013. Og fik faktisk også tilbudt borgmesterkæden af de røde partier, men takkede nej, da han på det tidspunkt havde indgået en konstitueringsaftale, der gjorde Lars Erik Hornemann til borgmester.

Annonce

Det er dog ikke kun sig selv, han har store planer for. Han regner også med en fremgang for partiet, og målsætningen lyder, at mandattallet fra forrige valg, der lød på to, skal fordobles.

Et redskab til at få den fremgang, løfter han desuden sløret for. Der er en ny valgkampssang som den, han gik viralt med ved seneste valg, undervejs.

- Vi arbejder ihærdigt på en ny sang. Der er noget i støbeskeen, afslører Henrik Nielsen.

Svendborg har borgerinddragelse nok

Noget, der fylder meget i det politiske Svendborg for tiden, er borgerinddragelse. På seneste byrådsmøde stemte Det Konservative Folkeparti nej til et grønt borgerråd i kommunen, og argumentationen for den stemme er klar.

- Vi har stemt imod, fordi vi ikke ønsker at bruge yderligere 825.000 kroner på borgerinddragelse, for vi synes jo, vi gør rigtig meget for at inddrage borgerne i forskellige sammenhænge, forklarer han og uddyber:

- For eksempel har vi vedtaget en bæredygtighedsstrategi, hvor der er lagt op til, at der skal være rigtig meget borgerinddragelse i udviklingen af den bæredygtighedsstrategi.

Han mener, at det må være rigeligt, at borgerne har mulighed for at udtrykke deres bekymringer og holdninger, når der er høringsprocesser i forbindelse med for eksempel vedtagelse af lokalplaner.

- Borgerne kommer til orde med de indsigelser og bekymringer, de har, så der er også en dialog i den sammenhæng, lyder det fra den konservative spidskandidat.

Du kan lytte til Spidskandidaterne på faa.dk/spidskandidaterne eller via Nyhedskiosken.

Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Psykolog om dødssyge Marcos sidste tid: Kommunen bør gentænke beslutning - og det skal være nu

Kerteminde For abonnenter

Restauranter afviser sultne turister

Odense

Mangler du en slange?: Kongeboa på afveje i det centrale Odense

Nordfyn For abonnenter

Største og dyreste projekt i kommunens historie: Om fire år er digerne ved Bogense fremtidssikret

Danmark

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Middelfart For abonnenter

Ups: Økologisk landbrug får sur smiley for ulovlig markedsføring af flere varer

Kerteminde

Kommunen trækker stikket for havnens madvogne: - Det er rigtig nok, at vi har annulleret de aftaler

Danmark

Få overblikket: Her er uddannelserne med det højeste snit

Assens

Nu lykkedes det: Sandra skal til Aalborg for at studere psykologi

Odense For abonnenter

Hans Jørgen fra Odense lavede sabotage med sine fætre fra Churchill Klubben: Endte for en tysk krigsret og mistede livet

Odense

78-årig kvinde reddet ud af brændende lejlighed: Personalet handlede snarrådigt

Annonce