Annonce
Assens

Spidskandidat trækker sig: - Min første tanke var "satans"

Ashil Farokh blev valgt som spidskandidat for Socialdemokratiet i Assens Kommune i begyndelsen af 2020. Arkivfoto: Frederik Steen Nordhagen
Socialdemokratiets spidskandidat i Assens Kommune, Ashil Farokh, forlænger sin orlov fra byrådet og trækker sig som spidskandidat. Partiet sætter gang i en hurtig proces for at finde hans afløser.

Assens: - Jeg må indrømme, at min første tanke, da jeg hørte det, var "satans". Ja, undskyld ordvalget.

Sådan lyder det fra Socialdemokratiets kredsformand i Assens Kommune, Jacob Dalgaard Schreiner, som onsdag aften fik besked om, at Ashil Farokh trækker sig som partiets spidskandidat.

En post, han blev valgt til så sent som i februar 2020.

Annonce

- Da jeg lige kom ud over det med "satans", var min næste tanke, at jeg håber, min gode ven Ashil kommer ovenpå så hurtigt som muligt. Han har ikke trukket sig fra byrådet, og jeg håber meget, at han har lyst til at genopstille ved valget i 2021, for han er sindssygt dygtig, og vi har meget brug for ham, siger Jacob Dalgaard Schreiner.

Ashil Farokh har haft orlov fra byrådet for at bearbejde nogle kraftige reaktioner efter, at han mistede sig far omkring nytår. Nu har han søgt om at få forlænget sin orlov og trækker sig i samme omgang som spidskandidat.

Argumentet er ifølge Jacob Dalgaard Schreiner, at Ashil Farokh ikke vurderer at kunne varetage hvervet på den måde, han gerne vil.

I forbindelse med sygemeldingen i juni forklarede Ashil Farokh på Facebook, at han led af "kraftig tinnitus og ubalance i kroppen" efter sin fars død i januar.

Skal tænke hurtigt

Nyheden om Ashil Farokhs beslutning efterlader Socialdemokratiet i en kilden situation med kun et år til næste kommunalvalg.


Og så holder vi en urafstemning, hvor alle – vi har også en del ældre, som måske ikke kan komme til møderne - kan blive hørt. Alle skal høres i det her

Jacob Dalgaard Schreiner, formand for Socialdemokraternes Assenskreds


Jacob Schreiner, kredsformand, Socialdemokratiet i Assens Kommune. Foto: Lærke Bjørn Bang.

Partiet har derfor indkaldt de fire partiforeninger i Assens Kommune til et møde på Assens Rådhus tirsdag 29. september. Her skal hver partiforening gerne stille med en eller flere personer, som kan overtage rollen som spidskandidat.

- Vi har bedt partiforeningerne om at tænke hurtigt, konstaterer Jacob Dalgaard Schreiner.

Hvis der kun er én kandidat, kan vedkommende blive valgt på mødet. Hvis der er flere, vil de fremmødte holde afstemninger, indtil der kun er to kandidater tilbage.

- Og så holder vi en urafstemning, hvor alle – vi har også en del ældre, som måske ikke kan komme til møderne - kan blive hørt. Alle skal høres i det her, fastslår kredsformanden.

Socialdemokratiets medlemmer blev orienteret om situationen på mail torsdag.

Fyens Stiftstidende har torsdag eftermiddag været i kontakt med Ashil Farokh, der ikke på nuværende tidspunkt har yderligere at tilføje.

Tredje gang på fem år

Det er tredje gang på fem år, at Socialdemokratiet skal vælge en ny spidskandidat.

I 2015 trådte forhenværende borgmester Finn Brunse tilbage og afløstes efter en urafstemning af Charlotte Vincentz Petersen, som er formand for fagforbundet 3F Odense GOPS.

I 2019 meddelte Charlotte Vincentz Petersen, at hun trak sig som spidskandidat, primært på grund af arbejdspres.

I februar 2020 blev Ashil Farokh valgt som ny spidskandidat ved en urafstemning, da han vandt med 10 stemmer mere end Charlotte Kjær.

19. juni søgte Ashil Farokh orlov fra byrådet.

23. september meddelte Ashil Farokh, at han trækker sig som spidskandidat.

Både Finn Brunse, Charlotte Vincentz Petersen og Ashil Farokh er fortsat medlemmer af Assens Byråd.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce