Annonce
Assens

Spidskandidat. Tak til vores frontkæmper

Charlotte Vincnetz Petersen får ros fra S-baglandet. Arkivfoto: Robert Wengler

Charlotte Vincentz Petersen stopper som spidskandidat for Socialdemokratiet i Assenskredsen. Vi er dybt taknemmelige for, at have haft Charlotte som vores frontkæmper. Og vi er meget glade for, at hun fortsætter som en aktiv del af byrådsgruppen.

I demokratiets tjeneste har Charlotte gjort en uvurderlig indsat. Hun har med stor interesse, engagement og ihærdighed udført et godt stykke politisk arbejde til glæde for vores børn, ældre, unge og voksne.

I en tid hvor besparelser er en konstant trussel mod kommunale services, er det ikke en nem opgave at være politiker. Det er endnu sværere at stå i spidsen for Socialdemokratiet i en kommune med alvorlige økonomiske udfordringer og en velfærd under massivt pres.

Charlotte har utrætteligt kæmpet en brav kamp for at udvikle og fastholde velfærden. Som spidskandidat har hun været lyttende, involverende og har også måtte træffe svære beslutninger. Hun har skulle balancere mellem privatlivet, arbejdslivet og det politiske arbejde. Charlotte har som en god leder formået at samle gruppen i byrådet, socialdemokraterne i kommunen og samarbejdet for vores parti.

Charlotte er en stor kapacitet, og vi er fortsat glade for at have hende i byrådsgruppen.

Tak er et fattigt ord i forhold til den energi og engagement, Charlotte har bidraget med. På vegne af partifæller takker vi Charlotte for hendes ihærdig indsats (forkortet af red.).

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

- Vi ved godt, det er ulovligt: Derfor parkerer varebilerne midt på fortovet

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Annonce