Annonce
Faaborg-Midtfyn

Spidskandidat på plads: Radikale Venstre sætter Hillers øverst igen

Søren Hillers har opgivet drømmen om at komme i Folketinget og fokuserer helt sit politiske virke i kommunalbestyrelsen, hvor han også til valget i 2021 vil stå øverst på den radikale liste. Foto: Palle Søby
Politisk legende gjort til æresmedlem i partiforening.

Faaborg-Midtfyn:  Søren Hillers, Horne, kommer også til at være spidskandidat for Radikale Venstre ved kommunalvalget i november 2021.

Partifællerne satte uden tøven eller modkandidater den 46-årige skoleleder øverst på listen ved generalforsamlingen på Ringe Bibliotek tirsdag aften.


Annonce

Det er sjældent, at de små partier kan mønstre en borgmester, men skulle der opstå en situation, hvor et flertal vil pege på mig, vil jeg betragte det som en ære og påtage mig opgaven.

Søren Hillers, spidskandidat for Radikale Venstre


Ligeså lidt tvivl blev der om, at Anna Mette Skov Borring, Årslev, som også sidder i kommunalbestyrelsen i dag, får pladsen som nummer to på listen.

Ambition: Tre byrådsmedlemmer

- Jeg regner med, at vi får listen suppleret op til omkring 10 kandidater med en bred geografisk spredning, for vores klare ambition er at få tre kandidater valgt næste gang, erklærer Søren Hillers.

Søren Hillers

Født 21. oktober 1973 i Havndrup, bor i Horne, gift med Lone Hillers, parret har tilsammen fem børn.

Uddannet lærer ved Silkeborg Seminarium og i dag skoleleder ved Brobyskolerne.

Blev valgt til kommunalbestyrelsen i 2017, hvor han fik 455 personlige stemmer.

Har sæde i Økonomiudvalget samt Sundheds- og Omsorgsudvalget. Bestyrelsesmedlem hos Trente Mølle Naturskole, Øhavsmuseet, Midtfyns Gymnasium og Kræftens Bekæmpelse Faaborg-Midtfyn.

Er desuden hovedbestyrelsesmedlem hos Radikale Venstre, hvor han er formand for Dialogforum for Uddannelse & Forskning

Partiet havde klar fremgang ved valget i 2017, hvor det opnåede fem procent af stemmerne, i alt 1.478 stemmer. Når det udløste to mandater, kan Radikale Venstre takke valgforbundet med Borgerlisten og Alternativet for det.

- Ja, det var med lodder og trisser og valgforbund, men nu har vi fået en god platform i kommunalbestyrelsen, hvor vi kan øve vores indflydelse, bemærker Hillers.

Annonce

Vil bejle til SF

Alternativet har i mellemtiden opløst sig selv som partiforening i Faaborg-Midtfyn, og det synes heller ikke sandsynligt, at Borgerlisten vil forsøge at genopfinde sig selv. De to lister fik tilsammen godt 2.000 stemmer, og Hillers tager det naturligvis ikke for givet, at de så vil stemme radikalt i stedet.

Før valget i '17 gik Søren Hillers i valgforbund med Mads Holdgaard, dengang Alternativet, og Palle Andersen, Borgerlisten. Foto: Torsten Cilleborg

- Vi vil meget gerne indgå valgforbund igen. Det skal selvfølgelig være med nogen, vi kan have tillid til. Det har jeg for eksempel til SF's Torben Smith, som jeg også synes, vi har et godt samarbejde med. Jeg kunne sagtens se RV og SF i valgforbund, men det er endnu ikke noget, vi har drøftet, fortæller Søren Hillers.

Som spidskandidat er han i princippet også borgmesterkandidat, men næppe den mest oplagte kommende borgmester:

- Nej, det er sjældent, at de små partier kan mønstre en borgmester, men skulle der opstå en situation, hvor et flertal vil pege på mig, vil jeg betragte det som en ære og påtage mig opgaven, siger han.

Annonce

Alfred Andersen hædret

Helt ude på utopiens overdrev er tanken måske ikke. Den gamle Faaborg Kommune havde i 1998-2002 en radikal borgmester i Alfred Andersen. Den politiske legende nærmer sig 85 år, og i aftes syntes hans partifæller, det var på tide at hædre ham med et æresmedlemskab af partiforeningen.

Radikale Venstre gjorde 84-årige Alfred Andersen, tidligere Faaborg-borgmester, til æresmedlem. Foto: Jørn Ungstrup.

Samtidig indstiftede de en ny hæderstitel, "Årets Alfred", der fysisk har udtryk af en gylden støvle, netop fordi fiskeren fra Bøjden har ry for at kunne gå ind i folk med gummistøvler på og snakke med enhver.

Prisen skal gå til en person, der med et smil og et positivt sind gør en forskel et eller andet sted i kommunen. Prisen er inspireret af landsorganisationens "Årets Marianne-pris", en gylden håndtaske, og den uddeles første gang ved generalforsamlingen næste år.

Alfred Andersen på generalforsamlingen i Ringe, hvor han fik en ny hæderspris opkaldt efter sig. Foto: Anna Mette Skov Borring
Annonce
Erhverv For abonnenter

Formuen er på vej mod to milliarder: Odenses største butiksejer Karsten Bill Rasmussen har haft et fantastisk år

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Annonce
Annonce
Annonce
Kultur

Hør brølet i videoen: 'Løvens Hule-' investor tog sine venner og 45 superbiler med til Odense: - Vi er lidt som Guns N’ Roses på turné

Odense For abonnenter

Nye lejligheder buldrer frem: Er parcelhusets dage talte som odenseanernes favorit?

Sydfyn

Kæmpe redningsaktion på Sydfyn: Dykker forsvundet på havet

Middelfart

Fra softguns til enarmede tyveknægte: Spillehal flytter og får tre gange så meget plads

Faaborg-Midtfyn

Skulle aldrig have dumpet skrald i naturområde: Politiet fandt lynhurtigt frem til ejermanden

Danmark

Fredagens coronatal: Næsten 4,5 millioner danskere har fået mindst ét stik med corona-sprøjten

Sydfyn

Smitten stiger igen: Svendborg har nu landets tredjehøjeste incidens

Hvem skal passe farmor

342 sosu'er er guld værd: Se alle indstillingerne til "Fyns bedste sosu" her

Nyborg

Sommerhuse-ejere begraver stridsøksen efter afgørelse i klagesag: - Vi orker ikke mere ballade

Fyn

Mistænkeligt fund af cykeldele måske fra Fyn i varevogn: Ukrainske mænd anholdt og fængslet

Odense For abonnenter

Byvandrer: - De laver spas med Morten Korchs buste

Erhverv

Byudvikler vil udstykke 136 nye grunde nord for Langeskov, men der er et problem: - Man risikerer at blokere for den positive udvikling

Annonce