Annonce
Middelfart

Spidskandidat forlader sit parti: Vil ikke være en 'enmandshær'

Lars Christiansen var i 2017 hovedkraften bag en ny veterancafé i Middelfart. Han er selv militærmand med flere udsendelser bag sig. Arkivfoto: Carsten Bundgaard.
Liberal Alliance i Middelfart mister sin spidskandidat, der ellers har stillet op til både kommunalvalget og folketingsvalget.

Nordvestfyn: Liberal Alliance i Middelfart skal nu ud og finde en ny spidskandidat.

Lars Christensen, 53 år, har nemlig meldt sig ud af partiet.

Det meddeler han i en pressemeddelelse.

"Efter mange overvejelser har jeg valgt ikke at forny mit medlemskab af Liberal Alliance. Dette har ikke været noget let valg, men det sker primært, fordi jeg holdningsmæssigt er mere enig i den socialkonservative idé om at tage hånd om de svage og give plads til de stærke. Med andre ord er jeg meget fokuseret på den personlige frihed i den forstand, at systemet er til for borgeren og ikke omvendt", forklarer Lars Christensen fra Middelfart, der udover det seneste kommunalvalg også stillede op til Folketinget i 2019.

Han uddyber i et opslag på Facebook, at der ikke er tale om "personfnidder", men at han har følt sig som lidt af en "enmandshær" i Middelfart. Nu er han med egne ord vendt tilbage til sine politiske rødder - i Det Konservative Folkeparti, hvor han vil lægge sine kræfter i det lokalpolitiske arbejde.

"...jeg har måttet indse, at der skal et stærkere fundament til, hvis borgerlige/liberale stemmer skal have en chance i Middelfart", konstaterer han blandt andet.

Han uddyber overfor avisen, at han været i dialog med Konservative i Middelfart forud beslutningen.

Annonce

Formand: God tur til Lars

Middelfart-kredsen, der udover Middelfart også dækker Nordfyn, har i øjeblikket ingen lokalformand. Formand for LA på hele Fyn, Ida Tokehøj, anerkender, at Lars Christensen har manglet opbakning fra lokale partitropper.

- Det er rigtig nok, at der ikke har været så mange kandidater i Middelfart-området, men han (Lars Christensen, red) valgte selv at stille op sidste år, selv om han vidste det, påpeger Ida Tokehøj, der ellers ikke har flere kommentarer til spidskandidatens exit.

- Jeg har stort set ingen andre kommentarer end, at jeg ønsker ham god tur. Det er ikke sådan, at folk melder sig ud i stor stil. Tværtimod. Vi oplever en tilgang af nye medlemmer, og det er meget positivt med vores nye formand (Alex Vanopslagh, red), siger Ida Tokehøj, der dog ikke kan garantere, at LA-folk kommer på stemmesedlen i Middelfart til kommunalvalget i 2021.

Lars Christensen fik 27 personlige stemmer i Middelfart-kredsen ved folketingsvalget i 2019, mens han fik 147 personlige stemmer ved kommunalvalget i 2017.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce