Annonce
Sydfyn

Spejdere fejrer 100 års jubilæum

KFUM spejderne i Svendborg kan i år fejre 100 års jubilæum, og i den anledning inviterer de til fejring. Arkivfoto

Svendborg: 2019 er et særligt år for KFUM spejderne i Svendborg. Et ganske særligt år.

Svendborggruppen inden for KFUM spejderne kan nemlig fejre 100 års jubilæum, og fejringen finder sted med en reception den 17. august for nuværende og tidligere spejdere og ledere i Svendborg-gruppen samt folk fra korpsets hovedbestyrelse.

De andre spejdergrupper og korps i Svendborg Kommune er også velkomne, ligesom borgmesteren og andre fra Svendborg Kommunes kulturudvalg er det.

Hele weekenden fra den 16. - 18. august vil området omkring KFUM spejdernes hus på Dronningemaen bag Naturlegepladsen summe af spejderaktiviteter, og lørdag vil der udover selve receptionen klokken 10 være mulighed for at besøge den historiske udstilling om "spejdere gennem tiden" og se, hvordan spejderarbejdet har formået at bestå og udvikle sig gennem de sidste 100 år. /anwni

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

OB

Miraklets fædre nød gensynet

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce