Annonce
Sport

Speedwaystyrt: Nicki - fra himmel til helvede

Nicki Pedersen ligger forslået på banen i Pardubice efter sit alvorlige styrt i finaleheatet i klassikeren Den Gyldne Hjelm. Foto: Sportxpress/Scanpix
  • Lørdag blev Nicki Pedersen europamester - søndag styrtede han voldsomt og blev kvæstet
  • - Øv, det var den sæson, konstaterer Nicki Pedersen

Speedway: Nicki Pedersen har kørt sit sidste speedwayløb i denne sæson.

Søndag styrtede den nybagte europamester meget voldsomt i finalen i speedwayklassikeren Den Gyldne Hjelm, der blev kørt i Pardubice i Tjekkiet.

Fynboen har brækket højre håndled, brækket fire ribben og brækket en ryghvirvel. Desuden pådrog han sig en mindre hjernerystelse.

Det kunne Nicki Pedersen oplyse søndag aften fra sygesengen på hospitalet i Pardubice - med tilføjelsen:

"Øv, det var den sæson"!

Med det alvorlige styrt er den tredobbelte verdensmester altså også færdig i VM-serien, hvor der resterer tre resterende grandprixer.

Allerede på lørdag går det løs med grandprixet i Stockholm, mens der køres i Torun i Polen 1. oktober og i Melbourne, Australien, 22. oktober.

Annonce
En kvæstet Nicki Pedersen indlagt på sygehuset i tjekkiske Pardubice efter sit voldsomme styrt i Den Gyldne Hjelm. Foto: Team Nicki Pedersen

Han får et wildcard

Dermed er Nicki Pedersens muligheder for at køre sig i top otte og dermed til kvalifikation til næste års VM-serie helt væk.

Fynboen ligger for øjeblikket som nummer ni med otte point op til ottendepladsen.

Sport Fyn er dog ikke i tvivl om, at Nicki Pedersen vil få tildelt et af de fire permanente wildcard til serien 2017. Serien kan ikke undvære den farverige fynbo. Eksempelvis vil det nye grandprix i Horsens med garanti trække langt færre tilskuere, hvis ikke Nicki Pedersen, der er tredobbelt verdensmester, er på startlisten. Og det ved VM-arrangørerne.

Vandt EM lørdag

Nicki Pedersens uheld skete i finaleheatet, hvor han havde arbejdet sig frem på andenpladsen, men da der manglede halvanden omgang gik det galt, da han forsøgte at overhale russiske Emil Sayfutdinov, som i øvrigt vandt løbet.

I et sving på næstsidste omgang forsøgte Nicki Pedersen at køre udenom, og Emil Sayfutdinov stod lidt på tværs og forsøgte at korrigere, men Nicki Pedersen snittede hans baghjul og væltede.

Fynboen blev behandlet i 20 minutter på banen og i ambulancen, før ambulancen forlod arenaen i pardubice.

Den Gyldne Hjelm blev vundet af russiske Sayfutdinov, som i øvrigt er holdkammerat med Nicki Pedersen i den polske liga, foran Rune Holta, mens tyske Matin Smolinski blev nummer tre.

Nicki Pedersen var ellers i vældigt humør i ryttergården i Pardubice - før styrtet. Lørdag aften kunne han således lade sig kåre som europamester 2016, da han triumferede i den polske by Rybnik.

Nicki Pedersen har haft en svær sæson, men med 17 af 18 point og sejr i finalen stormede den fynske kører frem til den samlede EM-sejr efter fire runder.

- Ja, jeg tog det hele. Tak til mit team, lød det fra Nicki Pedersen efter triumfen.

Anders Thomsen indlagt

Det gik til gengæld skidt for det fynske talent Anders Thomsen i samme løb.

Efter at have været gennem undersøgelser på hospitalet i Rybnik efter et alvorligt styrt kunne lægerne konstatere, at Anders Thomsen har brækket venstre arm, har slået sig kraftigt på højre, har fået skader på sin ene fod samt sandsynligvis pådraget sig en lettere hjernerystelse.

Anders Thomsens sæson er dermed forbi. Det er ifølge teamet uvist, hvornår den fynske kører vender tilbage til Danmark.

Uheldet indtraf allerede i Anders Thomsens første heat, hvor han kolliderede med tjekken Vaclav Milik.

Det blev altså en på alle måder dramatisk weekend for fynsk speedway, hvor både en veteran og et stortalent fik lukket sæsonen på den mest ærgerlige måde.

Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Dagen i dag: Bevæbnede mænd stak ild på Odenses folkeregister

1994 Med et splinternyt skitseprojekt til en uddannelsesby i hjertet af Odense melder den fordums store industrivirksomhed Thrige-Titan sig nu på banen med ledige ejendomme og arealer til uddannelsesformål. Thrige har fået arkitektfirmaet Stærmose og Isager til at ”forvandle” det henslumrende industriområde – der ligger blot et par minutters gang fra banegård og busterminal – til Odenses uddannelsesmæssige svar på latinerkvarteret i Paris. Arkitekternes forslag omfatter hele Thrige-firkanten ved Tolderlundsvej og Skibhusvej. Gamle kontor- og industribygninger er forvandlet til skoler og kollegieværelser. Mellem bygningerne er der anlagt grønne områder, flisebelagte ”filosofgange” og et stort, nyt auditorium. 1969 Boligstandarden på Fyn er – trods de senere års omfattende nybyggeri – ringere end i det øvrige land. 8351 fynske lejligheder er uden vand i køkkenet, 20.975 lejligheder har ikke WC, 48.104 lejligheder er uden centralvarme og 52.962 lejligheder er ikke udstyret med bad. Tallene er hentet fra en undersøgelse, som Danmarks Statistik foretog i 1965 og som netop er offentliggjort. Der er selvfølgelig bygget en del nye boliger siden 1965 men ikke nok til at ændre resultaterne i væsentlig grad. Under halvdelen af de 37.760 lejligheder i de fynske landdistrikter er forsynet med bad, halvdelen har centralvarme og lidt mere end halvdelen har WC. I knap en femtedel af lejlighederne måtte beboerne hente vand i gården. 1944 I går lidt før kl. 14, mens det meste af personalet holdt frokostpause, bankede det kraftigt på døren til Odense Folkeregister. Da en ung dame lukkede op, stod der tre revolverbevæbnede mænd uden for døren og kommanderede hende og en anden dame på kontoret til at række hænderne i vejret. Derefter spurgte de, hvor folkeregistrets kartotek over byens borgere var, og de fik anvist de store stålskabe, der indeholdt de mange tusinde kort. Mens den ene af mændene holdt damerne op, hældte de to andre kortene ud på gulvet i en stor bunke og overhældte dem med brandbare væsker. De satte derefter ild til kortene og forlod kontoret med de to damer, mens ilden blussede op og sendte røg ud over Flakhaven.

Annonce