Annonce
Speedway

Speedwayligaen: Fynske esser tørner ud for Vojens

Anders Thomsen (med nummer to) har vundet to danske holdmesterskaber inden for tre år med Team Fjelsted. Senest i onsdags. Foto: Lasse Hansen/Ritzau Scanpix
Hans Andersen bliver holdkaptajn for den nye, sønderjyske ligaklub i speedway, mens Anders Thomsen rykker fra den danske mester, Team Fjelsted, til Vojens.

Speedway: Med farvellet til ligaen fra først Munkebo Scorpions og så fra Holstebro, ja, så var der kun seks ligaklubber tilbage til den sæson, hvor Team Fjelsted netop er blevet dansk holdmester for anden gang inden for tre år.

Fra næsten sæson er der imidlertid syv klubber i ligaen, og man vender tilbage til en turneringsform, hvor resultaterne i grundserien får større betydning end i den netop afviklede sæson.

Vojens er således tilbage som ligaklub fra 2020, og det bliver endog med to fynske esser på holdkortet. Veteranen Hans Andersen - tidligere grandprixkører med fire sejre og flere gange holdverdensmester - bliver holdkaptajn, mens Anders Thomsen, netop dansk mester med Team Fjelsted og tæt på at blive grandprixkører i næste sæson, bliver Vojens' A-kører.

I den nye kategorisering af kørerne for 2020 er Anders Thomsen rykket fra B-kører til A-kører, og det betød, at Team Fjelsted rådede over to A-kørere - kaptajn Peter Kildemand og Anders Thomsen. Der var ikke - med henblik på 2020 - plads til dem begge, og da Kildemand nærmest er født ind i Fjelsted-klubben, var det ventet, at Anders Thomsen måtte finde en ny klub.

- Jeg har et stort hjerte for Team Fjelsted. Jeg er fynbo, det er en fynsk klub, og jeg er blevet dansk mester to gange med klubben. Men når jeg nu skulle skifte, kunne det ikke være til en bedre klub med meget professionelle folk bagved. Og mine sponsorer har sagt god for skiftet. Jeg glæder mig rigtig meget til næste sæson, siger Anders Thomsen til Sport Fyn.

Anders Thomsen har kørt hele sidste del af sæsonen med store problemer med en kvæstet venstre hånd. Den skal han have opereret i vinterpausen.

Hans Andersen er rykket fra A- til B-kører i den nye kategorisering, og det betyder altså, at der er plads til både Hans Andersen og Anders Thomsen i Vojens.

Andre nye kørere er på plads i Vojens. Det gælder: Mads Hansen, Jonas Knudsen og Marcus Birkemose. Erfarne Ib Pedersen bliver holdleder. Og klubben varsler yderligere tilgang af kørere.

Annonce
Klassisk Hans Andersen i triumfkørsel på baghjulet. Nu får sønderjyderne glæde af den fynske veteran. Foto: Birgitte Carol Heiberg
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Fyn

Hjertestop-ordning har klaret sig over al forventning: Nu overvejer regionen at skrotte den

Annonce