Annonce
Sport

Speedwaykomet og Årets Fund : - Det er så fedt

Marucs Birkemose var med fra polske Wroclaw, hvor han i øjeblikket træner, mens han blev hædret og interviewet af Sportfyns Karsten Sørensen (stående). Siddende i den gule stol er det Marcus' far, Alex Birkemose, som har hjulpet og hjælper sin søn med alt. Foto. Birgitte Carol Heiberg
17-årige Marcus Birkemose var med på livesending fra Polen, hvor han træner på livet løs
Annonce

ÅRETS FUND: Han er blot 17 år, men det er sandt for dyden en kunst at få øje på, når Marcus Birkemose drejer på gashåndtaget og drøner fra sine garvede speedway-konkurrenter.

Og dét gjorde det unge talent i 2020 i en grad, der lørdag indbragte ham titlen som Årets Fund 2020. Marcus Birkemose vandt i efteråret EM for U21 - helt uhørt for en 17-årig - og kort forinden havde han nappet DM-bronze for seniorer, en præstation, der også har hjemme i kategorien "uhørt".

Nu kan den 17-årige knægt lægge Årets Fund til bunken af triumfer.

- Det er fedt - det er superfedt at vinde den pris. Jeg er så glad for, at der er nogen, der ser speedway, ser den sport - den skal vi have op at køre igen, lød det fra den 17-årige europamester, da han havde fået det glade budskab og tronede frem på skærmen.

Annonce

Stolt far

Corona-omstændighederne gjorde, at kåringen foregik digitalt. Marcus Birkemose var med på en forbindelse fra polske Wroclaw, mens hans far, Alex Birkemose, sad i Sport Fyns studie på Banegårdspladsen i Odense og strålede af stolthed på vegne af den søn, som han fra barnsben har lært, at han kan køre fra alle.

- Marcus er ligeglad med, hvem han holder ved siden af. For ham er det bare et heat - uanset, hvem han kører mod. Han er dygtig til at læse banen, og han er god til at læse alle de andre kørere, sagde Alex Birkemose, som glæder sig til at se sin søn køre på såvel polske som fynske baner.

Marcus Birkemose kører for polske Stal Gorzow, men kommer også til at køre for Team Fjeldsted i den danske liga, som han har tegnet kontrakt med og glæder sig til at præstere for.

- Det er dejligt at have en klub, jeg føler mig godt tilpas i og føler, jeg er velkommen i. Når du har det godt i din klub, er din begejstring også meget større, sagde Årets Fund, som træner for fuld skrue i det polske, men krydser fingre for, at foråret åbner både Danmark og speedwayens arenaer.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Her er argumenterne for, hvorfor salget af Odense Havn til én entreprenør er en god idé - eller en rigtig dårlig

Fyn

33.000 indkaldt på en gang: Kronisk syge fynboer kan få første Covid-19 vaccine stik i marts eller først i april

Annonce