Annonce
Kerteminde

Speedwayklubben krydser fingre: Speedwaybanen sælges (måske) på tirsdag

Formanden for Munkebo Speedway Club Jan O. Pedersen glæder sig så meget til den dag, han kan sige: Se den bane, den er vores. Arkivfoto: Helle Nordström

Munkebo: "Salg af areal til Munkebo Speedway Club" hedder et punkt på økonomiudvalgets dagsorden tirsdag den 18. juni.

Indtil tirsdag går formand for Munkebo Speedway Club, Jan O. Pedersen, med krydsede fingre. Han har i årevis arbejdet på at få pustet nyt liv i banen, og hvis klubben nu får lov til at købe banen, så kan han og klubben endelig komme i gang med at realisere deres planer.

- I samme øjeblik vi har en underskrevet kontrakt, er vi klar til at gå i gang - vi har faktisk været SÅ klar i lang tid, fortæller han.

Annonce

Lettere forurenet er ikke så forurenet endda

Munkebo: Inden man bliver forskrækket over, at der formentlig skal køres mange tons lettere forurenet jord til speedwaybanen, så skal man lige ved, at det er ikke så forurenet endda.

På Miljø- og Fødevareministeriets hjemmeside skriver de:

Sundhedsrisikoen ved lettere forurenet jord er beskeden sammenlignet med mange andre risikofaktorer. Sundhedsrisikoen er i størrelsesorden med den risiko, der er ved forureningen i almindelig dansk kost, og væsentlig lavere end risikoen ved luftforurening i større byer.

Det kan faktisk sagtens være, du dyrker dine gulerødder i lettere forurenet jord, for det er al byjord nemlig kategoriseret som. Miljø- og Fødevareministeriet skriver: Fra den 1. januar 2008 er jorden i alle byzoner som udgangspunkt klassificeret som lettere forurenede områder. Så hvis du bor i byen, er din grund som udgangspunkt klassificeret som lettere forurenet.

Tjener på forurenet jord

Ifølge dagsordenen skal klubben købe baneanlægget for 400.000 kroner og betale kommunen andre 400.000 kroner til at dække udgifter til sagsbehandling. Derudover kan de risikere en regning på 500.000 kroner, hvis det viser sig at være nødvendigt at lave en VVM-undersøgelse.

De mange penge plus en hel del flere får klubben ved at lave en støjvold med lettere forurenet jord. Den slags får man nemlig penge for at aftage, og klubben skal bruge rigtigt meget for at lave en støjvold så høj, at banen kan leve op til miljøkravene.

For de penge, der kommer ind ved etablering af støjvolden skal klubben også tilbagebetale det lån på 533.200 kroner, de har hos kommunen. Men derudover skulle der blive råd til en del forbedringer af anlægget.

En af betingelserne for at kunne købe banen er, at klubben stiller faciliteterne til rådighed for andre af kommunens klubber. Det er en ide, klubben selv har præsenteret.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Energi Fyn interesseret i at købe Fjernvarme Fyn: Borgermøde viste massiv modstand mod fjernvarmesalg

Leder For abonnenter

Sparetid i kommunen: Respekt for aflysning af julefrokost i Ældre- og Handicapforvaltningen

RESPEKT FOR AFLYSNINGEN Julen er som bekendt traditionernes tid, men en arbejdsgiverstøttet firmajulefrokost kan aldrig blive en så fast tradition, at den er ubrydelig. Derfor fortjener beslutningen om at droppe årets julefrokost for de 4500 medarbejdere i Odense Kommunes Ældre- og Handicapforvaltning respekt. Herunder medarbejdernes accept af beslutningen. Forvaltningens direktør Gitte Østergaard og Forvaltningsudvalget traf beslutningen, fordi økonomien er dårlig. Forvaltningen har i år brugt for mange penge, og dette overforbrug skal tjenes ind i 2020. Forvaltningsledelsen agerer altså på samme måde, som en ansvarlig ledelse i en privat virksomhed. I den private sektor er der mere julefryns til medarbejderne i år med store overskud, end i år med røde tal på bundlinjen. Anskuer man Ældre- og Handicapforvaltningen som en helt almindelig arbejdsplads, er beslutningen om at aflyse julefrokosten derfor elementær. Men beslutningen har skabt debat, fordi rådmand for Ældre- og Handicapforvaltningen, Søren Windell (K), er så ærgerlig over aflysningen, at han foreslår en centralisering af kommunens penge til personalepleje. Windells begrundelse er, at alle medarbejdere i en kommune bør have samme beløb til fryns. De enkelte afdelinger kan så selv bestemme, om pengene skal bruges til en julefrokost eller en sommerfest eller noget tredje. Rådmandens forslag er velment, og hans argument om, at god personalepleje er med til at fastholde gode medarbejdere, er bestemt validt. Men det modsatte argument, at lokal medbestemmelse også er personalepleje, er lige så vægtigt. Og her skal man huske, at Odense Kommune ikke blot er en stor arbejdsplads med i alt cirka 13.000 ansatte. Det er også en mangeartet arbejdsplads med vidt forskellige kulturer. Beslutningen om, hvordan man bedst fejrer jul med kollegerne, kan man derfor roligt overlade til de enkelte afdelinger. Det er ikke noget, politikerne behøver at blande sig i, hvad borgmester Peter Rahbæk Juel da også fornuftigvis afviser. Politikerne i Ældre- og Handicapudvalget har i solidaritet - må man gå ud fra - med medarbejderne besluttet også at aflyse deres julefrokost. Det er da en sympatisk beslutning. Men det må være tilladt at tilføje: Alt andet havde også set underligt ud og sendt et blakket signal.

Odense

4500 ansattes julefrokost-tilskud droppes: Tillidsrepræsentant opfordrer medarbejderne til at holde fast i julefrokosten

Annonce