Annonce
Kerteminde

Speedwayklubben køber banen i Munkebo: Ingen i byrådet stemte imod

Det er længe siden, der sidst har været kørt på den store speedwaybane i Munkebo, Nu kan klubben komme i gang med at løse støjproblemet, så der kan komme liv på banen igen. Arkivfoto: Peter Leth-Larsen
Munkebo Speedway Club kan nu gå i gang med at få løst støjproblemerne, så der igen kan blive kørt speedway på den store bane.

Munkebo: - Det her er ligesom et eventyr - helten skal så grueligt meget igennem, før det blive godt. Men nu er der endelig en løsning, sagde Pernille Swain (Soc) da hun på partiets vegne erklærede, at de stemte for at sælge speedwaybanen til Munkebo Speedway Club, på byrådets møde torsdag aften.

- Vi er oven i købet kommet til enighed på tværs af partiskel. Vi har fundet en løsning, der sikrer at amatør-kørerne og andre foreninger kan bruge området, og at andre kan booke sig ind på ledig banetid. Og vi har oven i købet juristernes ord for, at det er helt lovligt.

Alle andre partier i byrådet - med undtagelse af Konservative - var enige med Socialdemokraterne i, at der var en god ide at sælge banen til speedwayklubben, som nu kan gå i gang med at bygge en højere støjvold, så de kan få miljøgodkendelse til at køre på banen igen. For det var netop støjproblemerne, der for et par år siden standsede al kørsel på den store bane. Og dermed for de meget populære ligaløb, hvor klubbens eget hold Munkebo Scorpions klarede sig så godt, at de blev Danmarksmestre i 2014.

Støjkravet blev lagt i skuffen i 2012

Jesper Hempler (SF), der som formand for teknisk udvalg har bøvlet en hel del med sagen, afslørede, at problemerne i virkeligheden skriver sig helt tilbage til 2012.

- Det her med miljøkrav kom jo ikke bare ud af det blå i 2017. Det viser sig, at Kerteminde Kommune helt tilbage i 2012-13 (medens Sonja Rasmussen var borgmester) blev bedt om at bringe tingene i orden. Men den opfordring blev af politiske årsager lagt i skuffen, sagde han.

- I 2017 blev det klart, at vi blev nødt til at stoppe for kørsel på den store bane på grund af krav om støjbegrænsning, der ikke kunne opfyldes. Siden da har det været en lang kamp at få gjort noget ulovligt lovligt. Men vi har en forening, der har arbejdet målrettet, og det er nu op til dem at skabe grundlag for, at der igen kan køres professionelt.

Annonce

Byg støjvold sammen i stedet for at grave grøfter

Thomas Lindevang (C) forsikrede, at hans parti med hjertet gerne stemte for salget.

- Men som byråd har vi pligt til at få så mange penge som muligt for det, vi sælger, så vi ønsker at prøve det af med et udbud. Så kan vi få undersøgt, om vi kan få flere penge for jorden, end de 400.000 kroner, klubben skal betale, sagde han med henvisning til, at der står en anden køber klar.

Denne anden køber, en gruppe tidligere sponsorer for banen, fik dog hurtigt slukket håbet. Borgmester Kasper Olesen gjorde opmærksom på, at kommunen gerne må sælge banen billigt til en klub. Men skal den sælges i udbud, må den ikke sælges billigere end vurderingen, der ligger på over fire millioner kroner.

Thomas Lindevang appellerede også til, at amatører og sponsorer finder hinanden igen: Byg støjvold samme i stedet for at grave grøfter, lød hans opfordring.

Både tidligere borgmester Hans Luunbjerg (V) og nuværende borgmester Kasper Olesen (Soc) kunne berette om mange forgæves forsøg på at forlige de to parter, der er kommet slemt på kant med hinanden.

Annonce

Borgmesterformaning

Thomas Lindevangs appel fik Knud Skov Ahrnkiel (Miljøpariet) op af stolen:

- Hvad sker den med Konservative. Vi har været enige om, at banen ikke skulle i udbud, så kommer i i 11. time og vil noget andet. De to parter kan ikke forliges, fordi den professionelle afdeling for nogle år siden stak nogle penge til side og efterlod amatørerne med den gæld, de stadig slæber på. Men det er historie, så lad os nu ikke udsætte det her længere.

Og sådan blev det: Med alle stemmer undtagen konservatives blev det vedtaget at sælge banen til klubben. Konservative undlod at stemme.

- Held og lykke med det hele inklusive at få genforenet professionelle og amatører. Det vil være til alles bedste, lød slutformanningen fra borgmesteren.

Annonce
Odense For abonnenter

Vild kokain-variant skaber alvorlige problemer i Odenses gader: - Folk bliver sindssyge i hovedet af det

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Se billederne: Folk kom langvejs fra til indvielsen af Fyns største bikepark - skal sætte nye standarder

Erhverv For abonnenter

Bitcoin-pioner i Schweiz køber Sarahs drøm om at støvsuge verdenshavene for mikroplast

Faaborg-Midtfyn

Anitas græskar var 20 kilo tungere end forventet: Måtte alligevel nøjes med ottendepladsen

Odense

Ældgammel ro-tradition genopstod på Odense Kanal: - Det handler om fællesskab og forpligtelse

Assens

Andreas kan cykle mere sikkert i skole på ny dobbeltrettet cykelsti forbi fynsk slot: - Det var et væmmeligt sted

Odense Håndbold For abonnenter

Odense Håndbold skal ramme topform i Champions League - storholdet Györ og Anne Mette Hansen venter i Gudme

Danmark

Lørdagens coronatal: Antal indlagte når højeste niveau i en måned

Sport For abonnenter

Søndagsnavne - med søstrene Iversen, Kasper Schmeichels smuttur og GOG som vært

Erhverv

Populær kro lander solidt overskud trods flere måneders nedlukning: - Vi har eddermame knoklet for det

Erhverv

Det bliver ikke sagt med blomster: Derfor flygter blomsterhandlerne fra Interflora

Kerteminde

Christina blev træt af lang transport og udfordrende arbejdstider: Nu åbner hun sin egen frisørsalon

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Aggressiv vildkat jagter kvarterets andre katte: Har brugt over 10.000 kroner på operationer til sin 11 år gamle kat

Assens

To eksplosionsbrag på kort tid: - Det er klart, man bliver forskrækket

Annonce