Annonce
Speedway

Speedway-succes: Suveræne Fjelsted klar til superfinalen

Frederik Jakobsen i suveræn stil i front. Den 21-årige fynbo scorede 16 point i sine seks heat og var med til at køre Team Fjelsted i superfinalen, der køres onsdag i Slangerup. Foto: Peter Leth-Larsen
Team Fjelsted med forrygende Frederik Jakobsen vandt stort over Region Varde Elitesport. Dermed er Team Fjelsted klar til at kæmpe om DM-guldet onsdag aften i Slangerup.

Speedway: Team Fjelsted er klar til igen at kæmpe om det danske mesterskab for hold. Det er en kendsgerning efter mandagens overbevisende hjemmesejr på 56-28 over sidste års mester, Region Varde Elitesport, i den anden kvalifikationsmatch til superfinalen.

- Vi var 100 procent koncentrerede og opsatte på at komme i finalen, sagde Frederik Jakobsen, der som i den første match for en uge siden blev topscorer.

Den 21-årige Fjelsted-kører scorede 16 point i sine seks heat, og de to gange, han kun blev nummer to, var det efter en holdkaptajn Peter Kildemand. Så reelt scorede Frederik Jakobsen maksimumpoint.

- Jeg havde personligt noget, jeg skulle have revancheret fra i lørdags (hvor han scorede seks point i U21-VM-afdelingen i Tyskland, red.), sagde Frederik Jakobsen, der også glæder sig over en stærk fynsk holdpræstation.

Holdkaptajn Peter Kildemand scorede 15 point, og de unge kørere nederst på holdskemaet, Jason Jørgensen (12 point) og Benjamin Basso (6 point) scorede også over forventning. Kun Anders Thomsen, der scorede 7 point, havde det lidt svært.

- Det var godt at se Jason og Benjamin score godt med point. Det får vi brug for på onsdag, siger Frederik Jakobsen, der ser frem til onsdagens finale i Slangerup, hvor i alt fire hold kæmper om DM-titlen.

- Vi er ikke favoritter. Det er Slangerup, der vil forsøge at gøre banen så udfordrende som muligt. Men vi har alt at vinde, da vi kommer til finalen som det sidste hold. Vi har en indre ild efter at have skuffet i sidste års finale, hvor vi blev sidst, siger Frederik Jakobsen.

Annonce

Fjelsted-Region Varde 56-28

Speedwayligaen, 2. kvalifikationsmatch til superfinalen

Matchens gang: 3-3, 6-6, 9-9, 11-13, 16-14, 21-15, 26-15, 31-17, 35-19, 40-20, 44-22, 48-24, 51-27, 56-28.

Point Team Fjelsted:

Anders Thomsen (B) 7 point i 6 heat.

Frederik Jakobsen (B) 16 point i 6 heat.

Peter Kildemand (A) 15 point i 6 heat.

Jason Jørgensen (C) 12 point i 6 heat.

Benjamin Basso (D) 6 point i 4 heat.

Point Region Varde:

Michael Jepsen Jensen (A) 5 point i 3 heat.

Mads Korneliussen (B) 5 point i 7 heat.

Mikkel Bech (B) 7 point i 6 heat.

Patrick Hansen (C) 6 point i 5 heat.

Tim Sørensen (D) 2 point i 4 heat.

Michael Thyme (D) 3 point i 3 heat.

Bedste kørere: Team Fjelsted: Frederik Jakobsen. Region Varde: Mikkel Bech.

Tilskuere: 1111.

Bemærkninger: Team Fjelsted videre til superfinalen med sammenlagt 101-66.

Næste match: Superfinalen onsdag 18. september kl. 18.30 i Slangerup med deltagelse af Slangerup, Holsted, Esbjerg og Fjelsted.

To styrt

Fra højttalerne sang Kim Wilde sine firserhits "Cambodia" og "Keep me hangin' on", inden kørerne blev præsenteret i aftensolen og den kølige nordvestenvind.

På banen hang hjemmeholdet fast i gæsterne. De to hold delte pointene mellem sig i de tre første heat, hvor Fjelsted hver gang tog første- og sidstepladsen. Der var optræk til en smule nervøsitet hos de fynske speedwayfans, da jyderne kom foran 13-11 efter fjerde heat.

Men to dobbeltsejre med en første- og andenplads i de to næste heat gav Fjelsted føringen 21-15.

Anders Thomsen, der var sluttet sidst i sine to første heat, styrtede i første sving i heat syv efter karambolage med Region Vardes Patrick Hansen, der blev udelukket fra omstarten.

I omstarten styrtede Region Vardes A-kører Michael Jepsen Jensen på langsiden på første omgang ved et solostyrt og blev liggende på banen, mens cyklen røg ind i barrieren og ødelagde airfencen. Men heldigvis kunne han efter nogle minutter selv rejse sig og gå over mod ryttergården, mens airfencen blev repareret.

Men stævnelægen frarådede Michael Jepsen Jensen at køre videre, så han blev erstattet af reserven Michael Thyme i sine resterende heat.

Michael Jepsen Jensen blev udelukket som følge af sit selvforskyldte uheld, og derfor kunne de to Fjelsted-kørere Anders Thomsen og Jason Jørgensen køre endnu en dobbeltsejr hjem i den anden omstart. 26-15 til Fjelsted, og finalebilletten var reelt i hus.

Føringen blev udbygget til 31-17 efter endnu en dobbeltsejr til Fjelsteds Peter Kildemand og Frederik Jakobsen foran Mikkel Bech, der ikke fik meget ud af sin jokerstatus, hvor hans pointtal i heatet blev fordoblet.

Sportschef hyldet

Sportschef Morten Svendsen blev i pausen, hvor stillingen var 35-19, hyldet for sin sidste optræden på hjemmebane. I hans ni sæsoner i Fjelsted er det blevet til en guld- og tre sølvmedaljer.

- Den første sølvmedalje i 2012 står som noget særligt, for da var der absolut ingen, der forventede noget af os. Og den aften, hvor vi vandt guld i Slangerup i 2017 vil jeg selvfølgelig aldrig glemme. Det var kulminationen på vores projekt med lokale kørere, som har kørt herude i flere år, sagde Morten Svendsen, da han blev interviewet på inderkredsen.

Morten Svendsen er blevet far til en lille pige, og det er en af grundene til, at han stopper som sportschef.

- Du har stået last og brast med mig gennem ni sæsoner, og det har nogle gange været anstrengende. Men det har været et fantastisk samarbejde, sagde en rørt Team Fjelsted-direktør, Annette Vesterskov, der gav Morten Svendsen en gave og et stort kram.

I aftenens sidste heat satte Team Fjelsted et effektfuldt punktum i tusmørket med en dobbeltsejr til Peter Kildemand og Frederik Jakobsen.

Benjamin Basso, der trak sin cykel over målstregen til et point i niende heat, blev kåret til aftenens fighter.

Efter matchen blev Morten Svendsen også hyldet af Team Fjelsteds supportere, hvis røde romerlys lyste op i mørket over Vestfyn.

Men inden Morten Svendsen stopper, venter sidste omgang med kliken onsdag aften i Slangerup - hvor Fjelsted vandt guld for to år siden.

Team Fjelsteds kaptajn, Peter Kildemand, der scorede 15 point, får sig en snak med Morten Svendsen, der efter ni sæsoner som holdets sportschef stopper efter denne sæson. Men først er der en finale, der skal køres onsdag aften i Slangerup. Foto: Peter Leth-Larsen
Fjelsteds holdkaptajn, Peter Kildemand (med rød hjelmfarve) giver et par gode råd til sin unge holdkammerat Benjamin Basso, der trods status af D-kører scorede seks point og blev kåret til aftenens fighter. Foto: Peter Leth-Larsen
Frederik Jakobsen i overlegen stil på vej mod endnu en heatsejr. Den 21-årige Fjelsted-kører ser med spænding frem mod onsdagens finale på Sjælland i Slangerup, hvor fire hold dyster om DM-titlen. Fjelsted vandt guld i 2017 i netop Slangerup. Foto: Peter Leth-Larsen
Frederik Jakobsen fejrer en af sine heatsejre ved at køre på baghjulet foran publikum på langsiden på Fjelsted Speedway Center. Foto: Peter Leth-Larsen
Team Fjelsteds hold præsenteres i aftensolen inden mandagens match på Fjelsted Speedway Center. Foto: Peter Leth-Larsen
Team Fjelsteds Peter Kildemand (med rød hjelmfarve) før klar til start. Foto: Peter Leth-Larsen
Team Fjelsteds Frederik Jakobsen får sig en snak med sportschef Morten Svendsen. Foto: Peter Leth-Larsen
Team Fjelsteds Peter Kildemand (med rød hjelmfarve) forrest i et af sine heat. Foto: Peter Leth-Larsen
Team Fjelsteds Peter Kildemand (med rød hjelmfarve) fører an. Foto: Peter Leth-Larsen
Team Fjelsteds Frederik Jakobsen (i midten) og sportschef Morten Svendsen (til højre). Foto: Peter Leth-Larsen
Team Fjelsteds Peter Kildemand får sig en snak med sportschef Morten Svendsen. Foto: Peter Leth-Larsen
Team Fjelsteds Frederik Jakobsen laver en kanonstart. Foto: Peter Leth-Larsen
Team Fjelsteds kaptajn Peter Kildemand i ryttergården. Foto: Peter Leth-Larsen
Team Fjelsteds Frederik Jakobsen forrest i feltet. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce