Annonce
Kerteminde

Speedway-sponsorer: Vi er klar til at betale dobbelt så meget som klubben for speedwaybanen i Munkebo

Et par håndfulde af de erhvervsdrivende, der indtil for et par år siden sponserede Munkebo Speedway, så der kunne komme Liga-løb på banen, savner de spændende løb, der samlede i hundredevis af tilskuere. Arkiv-foto: Peter Leth-Larsen
- Det kan altså ikke være rigtigt, at kommunen bare kan forære speedwaybanen til klubben, når vi er parate til at betale mere. Måske er der andre, der er klar til at betale endnu mere, hvis den kommer i udbud, siger Per Jensen fra Munkebo, der var en af sponsorerne, da der blev kørt liga-løb.

Munkebo: - Det er sørgeligt at kommunen vil gøre sådan noget, når de står og mangler penge i kassen. Jeg synes simpelthen ikke, det foregår rigtigt.

Med den bemærkning hentyder Per Jensen fra Munkebo til, at et flertal i byrådet efter al sandsynlighed på deres møde torsdag sælger Munkebo Speedwaycenter til Munkebo Speedway Club. Prisen lyder på 400.000 kroner. Kun Konservative har hørt på sponsor-gruppen og kræver derfor salget af banen i udbud.

Det er lige det, Per Jensen, som har et par håndfulde af de tidligere sponsorer bag sig, ønsker sig.

- Det er slet ikke til at forstå, at det er lovligt at sælge uden at sætte banen i udbud. Vi står og er parate til at betale mindst 800.000 kroner for den, og der kan da komme nogle andre, der vil betale endnu mere. Og man skal huske, at alle de penge, der kommer ind for salget, er penge lige ned i kommunekassen, siger Per Jensen.

- Vi mener, at det eneste rigtige er at udbyde banen til salg til alle, der måtte være interesserede. Hvis der ikke stod en anden køber klar, eller hvis kommunen havde masser af penge i kassen, så kunne jeg forstå, at de valgte at forære banen til klubben. Men sådan er situationen jo ikke.

Annonce
Det er slet ikke til at forstå, at det er lovligt at sælge uden at sætte banen i udbud. Vi står og er parate til at betale mindst 800.000 kroner for den, og der kan da komme nogle andre, der vil betale endnu mere.

Per Jensen, tidligere sponsor for Munkebo Speedway

Amatørerne kan sikres med klausul

Han påpeger, at man sagtens kan sikre, at der vil være plads til en amatørklub på banen, uanset hvem, der køber baneanlægget. Det er blot et spørgsmål om at skrive det ind som en klausul.

- Vi er selvfølgelig meget interesserede i liga-løbene, men vi er bestemt også interesserede i, at der skal være en amatørklub i Munkebo og bruge baneanlægget til hverdag, forsikrer han.

Grunden til, at sponsorerne er så opsatte på at købe banen, er, at de frygter, at klubben ikke vil lykkes med projektet om at få genetableret tidligere tiders storhed med liga-løb igen.

- Det er voldsomt, at en klub med måske 30 medlemmer skal håndtere etableringen af støjvolde med et budget på 10 millioner kroner. Og millionerne vil gå til anlæg. Så skal de derefter skaffe sig sponsorer til at betale for driften. Jeg kan love for, at der er ikke mange af de gamle sponsorer, der vil støtte klubben med den nuværende formand - Jan O. Pedersen. Der vil også blive brug for mange frivillige kræfter, og dem tvivler vi også på, at Jan O. Pedersen kan skaffe - for han er ikke nogen populær person i speedway-kredse, siger Per Jensen.

Kan ikke samarbejde

I virkeligheden vil både klubben og sponsorerne det samme: Have skabt nyt liv på speedwaybanen, og derfor skulle man tro, at de kunne nå målet ved at arbejde sammen i stedet for at trække hver sin vej.

- Det ville være det bedste med samarbejde, men det har vi opgivet efter at have forsøgt adskillige gange. Vi vil simpelthen ikke være i stand til at få et fornuftigt samarbejde med klubben under Jan O. Pedersens ledelse, understreger Per Jensen.

Derfor er det første, sponsorerne vil gøre, hvis de får lov at købe baneanlægget, at etablere en ny amatørklub og lade nogle dygtige trænere træde til. Dem har de allerede klar i kulissen.

Sponsorerne ærgrer sig over, at Kerteminde Kommune er så lidt interesserede i speedway.

- Se nu bare i Middelfart. Der har kommunen lige købt Fjeldstedbanen for at styrke den og give dem bedre forhold. I Holsted er de så stolte af deres klub, at kommunen er hovedsponsor, og det er det samme i Varde og Esbjerg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Folketingspolitikere støtter flere tog på Vestfyn: Uld i mund om regningen

Annonce