Annonce
Speedway

Speedway: Ligaklubber klar til at køre ind i oktober

Sidste år blev Team Fjelsted dansk ligamester - her omfavner direktør Annette Vesterskov kaptajn Peter Kildemand - ved Superfinalen 18. september i Slangerup. I år er de syv ligaklubber klar til at køre hen i oktober. Foto: sportxpress/Ritzau Scanpix
De syv ligaklubber i speedway vil fortsat gå langt for at få afviklet matcher i 2020. Et er dog sikkert: Intet publikum - ingen speedway.
Annonce

SPEEDWAY: De syv klubber i Speedwayligaen vil fortsat arbejde hårdt for, at der kan blive kørt speedway på højeste niveau i Danmark i 2020.

Det er den meget kontante konklusion efter et møde i ligaforeningen, hvor de syv klubbers direktører sidder.

Klubberne er endog klar til at tage et "efterårs-kort" i brug.

- Ja, vi er enige om, at vi er klar til at køre helt hen i oktober, lyder det således fra Annette Vesterskov, direktør i Fjelsted Speedway Klub og formand for ligaforeningen.

Normalt afsluttes ligasæsonen med Superfinalen i september.

Kun en af de syv ligaklubber har en arena uden lysanlæg - netop Team Fjelsted. De øvrige seks klubber - Holsted, SES Sønderjylland (Vojens Speedway Center), Grindsted, Slangerup, Esbjerg og Region Varde - vil alle kunne afvikle matcher om aftenen i oktober.

Annonce

14 dages varsel

I ligaforeningen er der imidlertid også kontant enighed om, at der ikke vil blive kørt matcher uden tilskuere. Selv en tilladelse til 500 tilskuere - som foreløbig er det antal, der frem til 1. september eventuelt maksimalt vil blive givet tilladelse til fra myndighedernes side - er ikke nok for alle syv klubber.

- Vi håber, at der eventuelt kan blive givet tilladelse til 1000 tilskuere på et tidspunkt. Vi må acceptere, at nogle klubber siger nej til 500 tilskuere af økonomiske grunde, så alle klubber kan komme stært tilbage i 2021, konstaterer Annette Vesterskov.

I pressemeddelelsen efter ligaforeningens møde er der blandt andet formuleret følgende sætning:

- Det er stadig ligaforeningens forhåbning, at forudsætningerne lempes tilstrækkeligt til, at det igen vil være muligt at afvikle arrangementer.

Ligaforeningen har ikke taget stilling til under hvilken form, der eventuelt skal køres matcher mellem klubberne. Om der i givet fald stadig vil være mulighed for at afvikle en komprimeret udgave af ligasæsonen - eller der eventuel mere vil blive tale om opvisningsmatcher. Annette Vesterskov siger:

- Vi holder lige nu alle døre åbne.

- Er I bange for, at det vil gå ud over sporten, hvis ikke I kan få kørt matcher i år?

- Ikke bange. Men vi har et trofast publikum, som vi gerne vil vise noget speedway.

Ifølge Vesterskov vil klubberne i givet fald kunne arrangere matcher med 14 dages varsel.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Michelsen efter nederlag: - Det var fortjent

OB

Kampen minut for minut: OB tabte til Randers i den første kamp om Europa League-kvalifikation

Annonce