Annonce
Speedway

Speedway i Fjelsted: Kildemand klar til eksverdensmester

Peter Kildemand er tilbage i Team Fjelsteds opstilling efter sin alvorlige skade, når vestjyske Esbjerg Vikings lægger vejen forbi Fjelsted onsdag aften. Foto: Peter Leth-Larsen
Team Fjelsted er tilbage i stærkeste opstilling til mødet med Esbjerg Vikings, onsdag aften, hvor vestjyderne kommer til Fyn med en verdensstjerne, australske Jason Doyle, i spidsen.

Speedway: En eksverdensmester - fra 2017 - lægger onsdag aften vejen forbi Fjelsted Speedway Center som A-kører for Esbjerg Vikings i ligamatchen mod Team Fjelsted. Australske Jason Doyle blev nummer fire i VM-grandprixet i Prag i lørdags og har kørt til topkarakter i ligaerne rundt om i Europa i sæsonstarten.

- Jeg introducerede selv Doyle til den danske liga i 2012, og jeg frygter ham virkelig som modstander onsdag aften. Doyle er en kører, der altid leverer 110 procent, når han er på plads til en match, konstaterer Morten Svendsen, sportschef og holdleder i sin sidste sæson for Team Fjelsted.

Sportschefen kalder kontant starten på sæsonen for Team Fjelsted for "noget lort". Efter en forrygende første match med sejr hjemme over rækkens favorit, Holsted Tigers, er det efterfølgende blevet til tre fynske nederlag, og Team Fjelsted ligger næstsidst.

I de to seneste matcher har fynboerne måttet undvære deres A-kører, Peter Kildemand. 11. maj i Ungarn - i et kvalifikationsløb til næster års VM-grandprixserie - blev Kildemand alvorlig skadet. Han pådrog sig blandt andet hjernerystelse, brækkede næse og blev desuden syet under det ene øje.

Men Team Fjelsteds A-kører har meldt sig klar til mødet med Doyle og resten af mandskabet fra Esbjerg onsdag aften.

Annonce

De to hold i Fjelsted

Ligamatchen mellem Team Fjelsted og Esbjerg Vikings køres på Fjelsted Speedway Center, onsdag, kl. 18.30.

Team Fjelsted:

1. Anders Thomsen
2. Frederik Jakobsen
3. Peter Kildemand
4. Jason Jørgensen
5. Benjamin Basso
6. Emil Engstrøm
Holdleder: Morten Svendsen

Esbjerg Vikings:

1. Jason Doyle
2. Bjarne Pedersen
3. Jonas Jeppesen
4. Luke Becker
5. Mathias Nielsen
6. Jonas Knudsen
Holdleder: Tom P. Madsen

Stillingen i ligaen:

1. Holsted 7 matcher 14 point
2. Slangerup 6 matcher 11 point
3. Esbjerg 4 matcher 4 point
4. Varde 4 matcher 3 point
5. Fjelsted 4 matcher 2 point
6. Grindsted 5 matcher 1 point

Interessant duel

Det bliver imidlertid ikke A-kører Peter Kildemand, der kommer i direkte konfrontation med Jason Doyle - Vikings A-kører. Efter sit fravær er Kildemand således nede som nummer tre i hjemmeholdets opstilling - over for Jonas Jeppesen, der imidlertid også er en formstærk kører.

Som førstekører hos Team Fjelsted - direkte over for Jason Doyle - finder man i stedet B-kører Anders Thomsen, der har haft et stort 2019 indtil nu med topresultater i ligaerne, et fortjent wildcard til dette års EM-serie og en vunden semifinale i kvalifikationen til næste års VM-grandprixserie.

- Jason Doyle er en rigtig god starter - det er Anders jo ikke. Til gengæld kører Anders rigtig hurtigt rundt på banen. Så det bliver interessant at følge duellen mellem de to, fastslår Morten Svendsen, der tilføjer:

- Og Peter skal vinde sin direkte duel med Jonas Jeppesen.

Skadesfri og brandvarm

Team Fjelsted har kun to point på femtepladsen, men der er kun to point op til Esbjerg på tredjepladsen. I toppen er Holsted med 14 point og Slangerup med 11 point stukket af. De to klubber mødes i øvrigt i Slangerup onsdag aften.

Med kun seks klubber i ligaen - Holstebro trak sig op til sæsonen - er strukturen i ligaen lavet om i denne sæson. Nummer et og to efter grundserien er klar til Superfinalen og skal kæmpe om at blive vært for finalen. De resterende fire hold skal kæmpe om de to sidste finalepladser, hvor nummer tre kan vælge sin modstander.

- Vi har ikke opgivet at komme i top-2, men lige nu ser det svært ud. Derfor ser jeg det umiddelbart som vor opgave at holde truppen fri for skader og ellers gøre kørerne brandvarme til afgørelsen omkring de to sidste finalepladser, konstaterer Morten Svendsen.

Australske Jason Doyle i Vikings-outfit. Onsdag aften kan eksverdensmesteren opleves på Fyn. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Leder For abonnenter

Byfester og markeder slipper for dyrt papirnusseri: En prisværdig skrotning

Man kan undre sig over, at et ministerium udsteder nye regler, hvor de negative virkninger er langt større end den mulige gevinst. Og at man fra politisk hold ikke kvæler den slags administrativt makværk, inden det forlader ministerkontoret. Men ud fra mottoet "bedre sent end aldrig" kan man også rose en minister, der ikke er bange for at smide en forfejlet regel i papirkurven. Ekstra prisværdigt er det, hvis skrotningen bremser overflødigt bureaukrati, som samfundet har rigeligt af. Lad os vælge den positive tilgang: Skulderklap til boligminister Kaare Dybvad Bek, som dropper en tåbelig ændring i et bygningsreglement. Ændringen ville gøre arbejdet surt for masser af frivillige, som bruger deres fritid på at gøre livet sjovere for tusinder af danskere. Hvis en række fynske folketingsmedlemmer nåede at presse ministeren, sådan som de ifølge Kertemindes borgmester Kasper Olesen lovede at gøre, må de gerne tage en del af æren. Den nu droppede ændring drejer sig om de byfester og markeder, som holdes overalt i landet. Nogle er velkendte og traditionsrige, andre dukker op og lukker igen. Fælles for dem alle er, at de er populære og at de primært arrangeres og drives af frivillig arbejdskraft. Ofte får arrangørerne hjælp af lokale idrætsforeninger, som honoreres med et beløb til den altid trængende klubkasse. Bortset fra fuldemandstvister og lidt trafikkaos har der aldrig været problemer med disse folkelige arrangementer. Så hvad der fik Transport- og Boligministeriet til at lancere stramninger, der skulle træde i kraft 1. januar, er svært at fatte. Men i hvert fald: Det var nu ikke længere nok, at kommunen enten gratis eller mod et beskedent gebyr lavede en pladsfordelingsplan. Nu skulle en plantegning laves af en ekstern certificeret brandrådgiver til mellem 1200 og 1500 kroner i timen. For et lille marked ville den samlede pris blive over 10.000 kroner. Dertil kom mere papirbøvl. Ifølge formand for Sammenslutningen By- og Markedsfester, Otto Skak, ville denne ekstraudgift og dette ekstraarbejde få mange foreninger til at lukke ned - til ærgrelse for mange og til gavn for ingen. Nu kan - med Dybvad Beks ord - frivillige bruge kræfterne på at være frivillige. En selvfølge, kan man tilføje.

Annonce