Annonce
Speedway

Speedway i Fjelsted: Kildemand klar til eksverdensmester

Peter Kildemand er tilbage i Team Fjelsteds opstilling efter sin alvorlige skade, når vestjyske Esbjerg Vikings lægger vejen forbi Fjelsted onsdag aften. Foto: Peter Leth-Larsen
Team Fjelsted er tilbage i stærkeste opstilling til mødet med Esbjerg Vikings, onsdag aften, hvor vestjyderne kommer til Fyn med en verdensstjerne, australske Jason Doyle, i spidsen.
Annonce

Speedway: En eksverdensmester - fra 2017 - lægger onsdag aften vejen forbi Fjelsted Speedway Center som A-kører for Esbjerg Vikings i ligamatchen mod Team Fjelsted. Australske Jason Doyle blev nummer fire i VM-grandprixet i Prag i lørdags og har kørt til topkarakter i ligaerne rundt om i Europa i sæsonstarten.

- Jeg introducerede selv Doyle til den danske liga i 2012, og jeg frygter ham virkelig som modstander onsdag aften. Doyle er en kører, der altid leverer 110 procent, når han er på plads til en match, konstaterer Morten Svendsen, sportschef og holdleder i sin sidste sæson for Team Fjelsted.

Sportschefen kalder kontant starten på sæsonen for Team Fjelsted for "noget lort". Efter en forrygende første match med sejr hjemme over rækkens favorit, Holsted Tigers, er det efterfølgende blevet til tre fynske nederlag, og Team Fjelsted ligger næstsidst.

I de to seneste matcher har fynboerne måttet undvære deres A-kører, Peter Kildemand. 11. maj i Ungarn - i et kvalifikationsløb til næster års VM-grandprixserie - blev Kildemand alvorlig skadet. Han pådrog sig blandt andet hjernerystelse, brækkede næse og blev desuden syet under det ene øje.

Men Team Fjelsteds A-kører har meldt sig klar til mødet med Doyle og resten af mandskabet fra Esbjerg onsdag aften.

De to hold i Fjelsted

Ligamatchen mellem Team Fjelsted og Esbjerg Vikings køres på Fjelsted Speedway Center, onsdag, kl. 18.30.

Team Fjelsted:

1. Anders Thomsen
2. Frederik Jakobsen
3. Peter Kildemand
4. Jason Jørgensen
5. Benjamin Basso
6. Emil Engstrøm
Holdleder: Morten Svendsen

Esbjerg Vikings:

1. Jason Doyle
2. Bjarne Pedersen
3. Jonas Jeppesen
4. Luke Becker
5. Mathias Nielsen
6. Jonas Knudsen
Holdleder: Tom P. Madsen

Stillingen i ligaen:

1. Holsted 7 matcher 14 point
2. Slangerup 6 matcher 11 point
3. Esbjerg 4 matcher 4 point
4. Varde 4 matcher 3 point
5. Fjelsted 4 matcher 2 point
6. Grindsted 5 matcher 1 point

Annonce

Interessant duel

Det bliver imidlertid ikke A-kører Peter Kildemand, der kommer i direkte konfrontation med Jason Doyle - Vikings A-kører. Efter sit fravær er Kildemand således nede som nummer tre i hjemmeholdets opstilling - over for Jonas Jeppesen, der imidlertid også er en formstærk kører.

Som førstekører hos Team Fjelsted - direkte over for Jason Doyle - finder man i stedet B-kører Anders Thomsen, der har haft et stort 2019 indtil nu med topresultater i ligaerne, et fortjent wildcard til dette års EM-serie og en vunden semifinale i kvalifikationen til næste års VM-grandprixserie.

- Jason Doyle er en rigtig god starter - det er Anders jo ikke. Til gengæld kører Anders rigtig hurtigt rundt på banen. Så det bliver interessant at følge duellen mellem de to, fastslår Morten Svendsen, der tilføjer:

- Og Peter skal vinde sin direkte duel med Jonas Jeppesen.

Annonce

Skadesfri og brandvarm

Team Fjelsted har kun to point på femtepladsen, men der er kun to point op til Esbjerg på tredjepladsen. I toppen er Holsted med 14 point og Slangerup med 11 point stukket af. De to klubber mødes i øvrigt i Slangerup onsdag aften.

Med kun seks klubber i ligaen - Holstebro trak sig op til sæsonen - er strukturen i ligaen lavet om i denne sæson. Nummer et og to efter grundserien er klar til Superfinalen og skal kæmpe om at blive vært for finalen. De resterende fire hold skal kæmpe om de to sidste finalepladser, hvor nummer tre kan vælge sin modstander.

- Vi har ikke opgivet at komme i top-2, men lige nu ser det svært ud. Derfor ser jeg det umiddelbart som vor opgave at holde truppen fri for skader og ellers gøre kørerne brandvarme til afgørelsen omkring de to sidste finalepladser, konstaterer Morten Svendsen.

Australske Jason Doyle i Vikings-outfit. Onsdag aften kan eksverdensmesteren opleves på Fyn. Foto: Peter Leth-Larsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Annonce