Annonce
Speedway

Speedway: Fynske kørere satser på EM-serie

Mikkel Michelsen med den EM-pokal, som den danske speedwaykører lagde hånden på i sidste sæson. Foto: sportxpress/Ritzau Scanpix
Første afdeling af den nye sæsons kamp om EM-titlen i speedway køres på Vojens Speedway Center, 20. juni. Som noget ny får vinderen en plads i VM-grandprixserien.

SPEEDWAY: I juni vil Vojens Speedway Center atter byde på international top-speedway, og flere fynske kørere byder ind som deltagere.

Lørdag den 20. juni køres den første af fire afdelinger om sæsonens EM-titel nemlig i Vojens.

Det er en serie, som fynske kørere som Nicki Pedersen, Peter Kildemand og Anders Thomsen tidligere har sat markante aftryk på, og de seneste to år er det rent faktisk blevet til danske vindere af serien - nemlig Mikkel Michelsen i 2019 og Leon Madsen i 2018.

2020 udgaven af EM-serien bliver i øvrigt ekstra spændende. Som noget nyt fra i år udløser EM-titlen nemlig en plads i VM-grandprixserien.

Med placeringen af første afdeling i Vojens får den regerende danske europamester, Mikkel Michelsen, optimale betingelser for at indlede forsvaret af sin titel. Sidste år grundlagde den danske komet netop sin samlede EM-titel med en flot finalesejr over polske Kacpar Woryna og veteranen Nicki Pedersen.

Hermed fulgte Mikkelsen i fodsporene af Leon Madsen, for hvem EM-triumfen i 2018 også var ensbetydende med det endegyldige internationale gennembrud.

Annonce

Tre års EM-podier

EM-podiet i speedway de seneste tre år:

2019:

1. Mikkel Michelsen, Danmark, 2. Grigory Laguta, Rusland og 3. Leon Madsen, Danmark.

2018:

1. Leon Madsen, Danmark, 2. Joroslaw Hampel, Polen og 3. Robert Lambert, England.

2017: 1. Andrzejs Lebedevs, Letland, 2. Artem Laguta, Rusland og 3. Vaclav Milik, Tjekkiet.

Billetsalget til første afdeling af EM-serien på Vojens Speedway Center, lørdag den 20. juni, starter fredag den 14. februar kl. 10.00 på billetlugen.dk.

Wildcard til Nicki Pedersen?

Med den nye regel om en sikker VM-plads, kommer der mere power i den serie, som polske One Sport har videreført og udviklet siden 2012. EM-serien er nu særdeles attraktiv for mange internationale topnavne. I Danmark gælder det blandt andre de to fynske profiler, Hans Andersen og Anders Thomsen, der kører dansk liga for SES Sønderjylland Elite Sport i Vojens fra denne sæson, og som i øvrigt tager imod Team Fjelsted i første runde.

Men også stærke profiler som for eksempel Michael Jepsen Jensen og Team Fjelsted-kaptajn Peter Kildemand vil med garanti gå langt for at kvalificerer til EM-serien.

One Sport råder samtidig over fire permanente wildcards, og det rygtes, at 42-årige Nicki Pedersen - tre gange individuel verdensmester - er i spil til en af pladserne.

I kraft af sidste års placeringer er både Mikkel Michelsen og Leon Madsen allerede sikret deltagelse.

Årets-EM serie består igen af fire afdelinger, men på nuværende tidspunkt kendes kun åbningsløbet i Vojens samt fjerde og sidste afdeling i polske Chorzow ved Katowice, lørdag den 19. september.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce