Annonce
Speedway

Speedway: Forslået Anders Thomsen med VM-chance

Umiddelbart før det gik galt i første heat i Gorican. Det er Niels-Kristian Iversen med rød, Jurica Pavlic fra Kroatien med blå, Martin Smolinski fra Tyskland med hvid og Anders Thomsen med gul. Iversen var den eneste, der ikke røg ned i banen. Foto: Sportexpress/Ritzau Scanpix
Uden at kunne huske, hvordan han kom igennem matchen efter et alvorligt styrt i sit første heat har Team Fjelsted-kører gode chancer for at nå VM-grandprixserien 2020. Men resultatet er dyrt købt med nye skader.

Speedway: Den fynske speedwaykører, Anders Thomsen, var involveret i en dramatisk lørdag aften, da han sammen med tre andre rød-hvide kørere - Niels-Kristian Iversen, Kenneth Bjerre og Mikkel Michelsen - jagtede de tre billetter til næste års VM-grandprixserie, der var på spil i kroatiske Gorican.

Thomsen kørte med en specialskinne omkring den venstre hånd, han fik beskadiget ved et styrt 27. juli i sæsonens anden EM-afdeling i polske Torun. Han var uden skyld i styrtet i Torun - og han var også uden skyld i et voldsomt styrt i første heat i Gorican, hvor Niels-Kristian Iversen var den eneste af de fire deltagende kørere, der ikke røg ned i banen.

Styrtet gik værst ud over Anders Thomsen, der slog både sin i forvejen beskadigede venstre hånd og hovedet. Han lå lang tid på banen, inden han kom på benene.

- Jeg er gul og blå over det hele, som det lyder fra Team Fjelsted-køreren.

Alligevel kom fynboen tilbage i matchen og endte på en femteplads med ni point, og det kan rent faktisk vise sig at være nok til VM-deltagelse i 2020. Tre af de fire kørere foran Thomsen i den samlede stilling i Gorican er således med i dette års VM-serie, og ender to af dem i top-otte vil de være direkte kvalificeret til 2020 og åbne op for Anders Thomsens VM-deltagelse.

Annonce

Sådan gik det

Sådan endte det i Gorican, Kroatien, i grandprixchallenge, hvor der var tre billetter til VM-grandprixserien 2020 på spil:

1. Matej Zagar, Slovenien (11 +3)

2. Niels-Kristian Iversen, Danmark (11 +2)

3. Max Fricke, Australien (10 +3)

4. Martin Vaculik, Slovakiet (10 +2)

5. Anders Thomsen, Danmark (9)

9. Kenneth Bjerre, Danmark (8)

14. Mikkel Michelsen, Danmark (5)

Ren fightervilje

Grandprixchallenge blev vundet af Matej Zagar fra Slovenien efterfulgt af Niels-Kristian Iversen, Max Fricke fra Australien og Martin Vaculik fra Slovakiet. Vaculik er pt. nummer fire i dette års serie, mens Iversen og Zagar er nummer 11 og 12 med henholdsvis ni og 13 point op til top-otte. Så Anders Thomsens chance for at være en del af VM-grandprixfeltet næste år er ganske reel.

Men chancen er altså dyrt købt.

- Jeg kan ikke huske noget som helst om, hvordan jeg kom igennem resten af matchen efter styrtet. Jeg kørte på ren fightervilje, konstaterer Thomsen, der med sine nye skader allerede har meldt afbud til to planlagte matcher i Sverige tirsdag og torsdag. Dermed er deltagelse i Team Fjelsteds kvalifikationsmatcher til ligaens Superfinale mod Region Varde Elitesport sandsynligvis også i farezonen.

- Jeg bliver også nødt til at tænke på mit helbred med henblik på de kommende sæsoner, som fynboen konstaterer.

Lettet Iversen

37-årige Niels-Kristian Iversen var lettet og glad efter sin andenplads. Han sagde blandt andet:

- Det er helt kanon, for det er ikke nogen hemmelighed, at jeg har lidt i grandprixserien i år efter at være startet godt ud. Det har været alt for ustabilt, og der mangler fire grandprixer i år, men nu har jeg lidt mere arbejdsro. Der er ikke ligeså mange nerver på for at miste min plads.

Og nu kan Iversen altså hjælpe Anders Thomsen til VM-feltet ved at køre sig i top-otte.

Kenneth Bjerre blev nummer ni med otte point - Mikkel Michelsen nummer 14 med fem point.

Anders Thomsen lå i lang tid uden at bevæge sig efter styrtet. Foto: Sportexpress/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

2822 husstande uden strøm

Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Odense Sporveje vil nedlægge stoppesteder

1995 4,7 millioner kroner. Så mange penge lagde 11.852 glemsomme fynske bilister i statskassen for ulovlig parkering i 1993. Hovedparten af afgifterne, der som bekendt er på 400 kroner pr. gang, blev lagt af 8816 i Fyns største politikreds, Odense. De 3036 øvrige afgifter er blevet opkrævet jævnt fordelt over resten af Fyn. Selv om afgiften for ulovlig parkering blev fordoblet fra 200 til 400 kroner 1. april 1991, kan de seks fynske p-kontrollører fortsat uddele lige så mange afgifter – ca. 12.000 – om året, konstaterer politikommissær Poul Dahl. 398 bilister klagede over afgiften, men kun 172 fik medhold og pengene eftergivet – oftest i forbindelse med læge- eller sygehusbesøg, der uventet trak ud. 1970 Statsbanerne udbyder i dag en ny Storebæltsfærge til 50 millioner kroner i licitation, og på forhånd ventes de fire værfter i Helsingør, Nakskov, Ålborg og Odense at være interesseret i ordren. Efter planen skal den nye tredækker leveres til sommeren 1972 eller muligvis først til foråret 1973. Samtidig viser en prognose, at færgekapaciteten skal fordobles inden udgangen af 1970-erne, hvis der ikke ret hurtigt tages beslutning om en bro mellem Fyn og Jylland. Færgen kommer i store træk til at ligne ”Arveprins Knud” og får en kapacitet på 450 personbiler og 1500 passagerer. En ny jernbanefærge, der kan overføre gennemgående eksprestog mellem Nyborg og Korsør, ventes bestilt til levering i 1973. 1945 Fra Odense Sporvejes begyndelse har der eksisteret en del faste stoppesteder på særligt trafikerede steder, men sporvejsselskabet overvejer at likvidere dem. Det gælder ved hjørnet af Klaregade og Mageløs samt ved hjørnet af Mageløs og Kongensgade, hvor der nu opsættes almindelige stoppestedsskilte i stedet. Ifølge driftsbestyrer Schaumann sker nedlæggelsen af de faste stoppesteder ud fra hensynet til at gennemføre en hurtigere drift under de nuværende, besværlige trafikforhold, hvor der er stort pres på sporvognene. De faste stoppesteder virker kun forsinkende, og hvis der ingen passagerer er at optage og afsætte, vil sporvognene altså fremtidig kunne køre videre uden standsning.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];