Annonce
Speedway

Speedway: De tørster efter point i Fjelsted

Benjamin Basso (th.) hungrer efter at komme i aktion for Team Fjelsted onsdag aften på Vestfyn, efter at han ikke var på holdkortet til sæsonens første match i Vojens. Til venstre ses holdkaptajn Peter Kildemand, der havde en god aften i Vojens. Foto: Peter Leth-Larsen/Ritzau Scanpix
Team Fjelsted tabte sæsonens første ligaopgør i Vojens. Onsdag møder fynboerne Region Varde Elitesport, der også tabte sin første match, på hjemmebane. Men sporten er fortsat uden tilskuere.

SPEEDWAY: Efter et 2020 uden ligaspeedway i Fjelsted på grund af coronapandemien kommer gashåndtagene atter i bund på Vestfyn, onsdag aften. Team Fjelsted kører sæsonens første hjemmematch, men det bliver uden mulighed for det speedwayhungrende publikum til at overvære løjerne. Trods store arenaer under åben himmel er der fortsat ikke åbnet for tilskuere til speedwaysporten.

- Det kan være svært at forstå. Men vi glæder os trods alt helt vildt til at få gang i sporten igen på højeste niveau, siger sportschef Thomas Søfeldt, Team Fjelsted.

Efter nederlag i sæsonens første match - 39-45 - hos den nye dreng i klassen, SES Sønderjylland Speedway i Vojens, hungrer de forsvarende danske holdmestre fra Vestfyn efter to point, når Region Varde Elitesport (det tidligere Outrup) kommer på besøg.

Annonce

De to hold i Fjelsted onsdag aften

Team Fjelsted:

1. Peter Kildemand (13 point i Vojens i sæsonens første match)

2. Linus Sundström (Sverige)

3. Frederik Jakobsen (10 point i Vojens)

4. Marcus Birkemose (11 point i Vojens)

5. Benjamin Basso

Region Varde Elitesport:

1. Peter Ljung (Sverige)

2. Aleksandr Loktaev (Ukraine) (10 point i sæsonens første match hjemme mod Slangerup)

3. Tomasz Gapinski (Polen) (4 point mod Slangerup)

4. Lasse Bjerre (2 point mod Slangerup)

5. Tim Sørensen (12 point mod Slangerup)

Matchen køres på Fjelsted Speedway Klubs bane med start 18.00 - men uden adgang for tilskuere.

Men også gæsterne fra Varde tørster givet efter point. Vestjyderne tabte således også sin første match i den nye sæson - 41-43 hjemme til stærke Slangerup anført af profilen Michael Jepsen Jensen.

Så blev det svensk

Kaptajn Peter Kildemand, Frederik Jakobsen og den unge komet, Marcus Birkemose, leverede alle godkendt i Vojens. Til gengæld var polske Patryk Wojdylo en nitte med kun fire indkørte point. I stedet er der blevet plads til svenske Linus Sundstrøm, og så er der sæsondebut til Benjamin Basso som D-kører.

Team Fjelsted kan glæde sig over, at Region Vardes topscorer mod Slangerup, A-køreren Piotr Protasiewicz fra Polen, har meldt afbud til Fjelsted. I stedet kommer vestjyderne til det vestfynske med Peter Ljung som A-kører. Aleksandr Loktaev fra Ukraine, som også stiller op for Region Varde, har tidligere kørt for Team Fjelsted, og han kender dermed den vestfynske bane godt.

- Nederlaget i Vojens skal rystes af, og der skal point på kontoen. Vi kæmpede bravt i Vojens, og den holdånd, vi havde i ryttergården, var helt unik. Det gør mig stolt, og jeg er sikker på, at den vil hjælpe os, hver gang vi møder modgang, siger Thomas Søfeldt.

Hos Søfeldt og holdet er der i øvrigt mange tanker hos den kvæstede Jason Jørgensen. Sportschefen siger:

- Vi ønsker Jason god bedring, og vi vil gøre alt for at vinde for ham onsdag.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce