Annonce
Sydfyn

Speeddating skulle skaffe mere personale til restaurationsbranchen: Flere restauratører måtte blive væk grundet personalemangel

Søs Elvira var en de mange jobsøgende, og hun håbede, at de mange samtaler kunne føre et job med sig. Foto: Katrine Becher Damkjær
Tirsdag morgen var der speeddating for restauratører, hotelejere og jobsøgende i Borgerforeningen i Svendborg. Mødet skulle skaffe mere personale til hotel- og restaurationsbranchen, men flere af restauratørerne var nødt til at blive væk, fordi de ikke havde personale til at passe forretningen imens.

Svendborg: Med stearinlys og blomster på bordene var stemningen sat, da flere sultne speeddatere tirsdag morgen mødte op til speeddating i Borgerforeningen i Svendborg. De håbede alle at gå hjem med et match.

Der blev da også kigget dybt i øjnene ved flere af bordene, men det var ikke kærlighed, der var på spil. Det var derimod chancen for et job i hotel- og restaurationsbranchen, eller rettere sagt restauratørernes chance for at skaffe sig noget personale.

Arrangementet var stablet på benene på kun halvanden uge af Jobcenter Svendborg og Horesta på grund af den akutte mangel på arbejdskraft i hotel- og restaurationsbranchen. I mandags kunne Fyns Amts Avis fortælle, hvordan Vester Skerninge Kro lider under så stor personalemangel, at de er nødt til at holde lukket flere dage om ugen. Problematikken blev også tydelig ved dagens informationsmøde, for mens de unge jobsøgende var valfartet til, var det mere fattigt med repræsentanter fra hoteller og restauranter. Årsagen til fraværet var meget passende personalemangel.

Annonce

- Det er ingen hemmelighed, at jeg ville ønske, at der var flere repræsentanter til stede fra virksomhederne, men der er flere, der har været nødt til at blive væk, fordi de ikke havde nok personale til at kunne være væk i nogle timer, lød det fra Torben Trapp, virksomhedskonsulent i Svendborg Kommune.

Siger ikke nej til folk uden stor erfaring

Selvom der var flere restauratører, der ikke havde mulighed for at dukke op, var hotel- og restaurantlivet alligevel pænt repræsenteret ved arrangementet. Hotel Ærø, Hotel Svendborg, Jensens Bøfhus, Hotel Christiansminde, Restaurant Resumé og flere andre var til stede.

Fælles for stederne er, at de alle oplever en enorm travlhed oven på corona, og flere af dem kan melde om optaget året ud. Travlhed skal man selvfølgelig ikke klage over, men når man ikke har tilstrækkeligt med personale til at håndtere de mange gæster, så begynder det alligevel at blive et problem.

Det er ikke seriøst. Dårlig løn er jo relativt. Hos os får reservetjenere og reservekokke 150+ i timen plus pension og fritvalgskonto.

Tom Pelle Jensen, hoteldirektør hos Hotel Svendborg

Heldigvis var der dukket mange håbefulde jobansøgere op, som alle var screenet til jobs inden for branchen. De ledige borgere var primært unge fra Ungekontakten i Svendborg Kommune i alderen 18-29 år. En af dem var 20-årige Erik Overgaard, som håbede på at kunne få et arbejde inden for rengøring eller opvask.

- Det er svært at søge job. Når man læser om stillingerne, står der altid, at man skal have erfaring, og det virker intimiderende. Her får vi mulighed for at møde folk, så det virker ikke lige så afskrækkende, siger Erik Overgaard.

Måske ville et muligt match for Erik Overgaard være Adam Berg, driftschef hos Hotel Christiansminde. Erfaring er nemlig ikke det, der står øverst på listen over hans krav til de jobsøgende.

- Man skal give folk muligheden for at få erfaring. Hvis man siger nej hver gang, så får folk jo aldrig erfaringen, udtaler Adam Berg.

Annonce

God måde at gøre det på

Inden speeddatingen gik i gang, holdt hver virksomhed et oplæg, og Tom Pelle Jensen, direktør for Hotel Svendborg, forstod at bruge sin taletid godt. Han var i hvert fald en eftertragtet herre under speeddatingen, hvor der konstant stod flere jobsøgende i kø for at komme til at tale med hoteldirektøren. Han var da også den sidste, der forlod datingen efter at have nået at speeddate hele 19 potentielle ansatte.

- Det er en god måde at gøre det på, og det er også derfor, at jeg har prioriteret at sætte tid af til det. Jeg har mødt flere mulige kandidater i dag, siger Tom Pelle Jensen.

En af dem, der havde stået i kø for at tale med hoteldirektøren, var Søs Elvira på 23 år, som håbede, at dagen ville ende ud i et job.

Jensens Bøfhus var repræsenteret med ejer Anne Holm, som tog sig god tid til at snakke med de jobsøgende. Her taler Anne Holm med Patrick Olsen på 29 år, som syntes, det var rart at få muligheden for at snakke med arbejdsgiverne, så man kunne få en følelse af, om man passede ind. Foto: Katrine Becher Damkjær

- Jeg er træt af kontanthjælp og vil rigtig gerne i arbejde. Jeg er vokset op med en far, der var kok, så det ligger lidt i generne, siger Søs Elvira med et grin, da hun bliver spurgt om, hvorfor hun har valgt at deltage i dagens arrangement.

Rundt om ved bordene blev der snakket om både opvask, rengøring, tilberedning i køkkenet og servering, og den kommende tid vil vise, om der kom nogen matches ud af speeddatingen.

Annonce

Diskussion om dårlig løn

I kommentarsporet på mandagens artikel om personalemangel på de sydfynske kroer giver flere udtryk for, at de godt kan forstå personalemanglen, når lønningerne ikke er bedre i restaurationsbranchen.

Det argument giver Adam Berg ikke meget for.

- Det er skræmmende, at folk udtaler sig om noget, de ikke har sat sig ind i. Der er selvfølgelig forskel på at være reserve og fastansat, men hvis det er et sted, der er overenskomstdækket, så får man en ordentlig løn, for selvfølgelig har man en forpligtelse til at give det, siger Adam Berg.

Christiansmindes driftschef får opbakning fra Tom Pelle Jensen.

- Det er ikke seriøst. Dårlig løn er jo relativt. Hos os får reservetjenere og reservekokke 150+ i timen plus pension og fritvalgskonto, lyder det fra hoteldirektøren.

I stedet mener Tom Pelle Jensen, at det er vigtigt at fortælle om alle de ting, som branchen kan.

- Hvis man går ind i servicebranchen, får man en ubevidst Emma Gad. Hvis man har været i servicebranchen, kan man blive alt. Jeg startede selv som tjenerelev, og nu er jeg endt som direktør. Det er en sjov branche at være i. Det er varierende arbejdstider, og jeg kan se på mine ansatte, at de har det sjovt sammen, siger Tom Pelle Jensen.

Tom Pelle Jensen, direktør for Hotel Svendborg, fortalte om de udfordringer, branchen står overfor. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Kæmpe løft af ældreplejen i Odense: Se hvordan nattens budgetkamp faldt ud

Middelfart For abonnenter

Opretter 200 ekstra stillinger i år: Vild vækst i milliardkoncern trækker nye familier til Fyn

Odense

Kvinde væltet omkuld og røvet i Eventyrhaven: Mænd stak af med kuffert og tasker

Erhverv For abonnenter

Fynske træningsbukser skal forhindre slidte hofter og knæ: - Vi er optagede af age hacking

Faaborg-Midtfyn

Marcos forældre takker nej til tilbud om nyt bosted: Myndigheder kan beslutte at flytte døende søn alligevel

Danmark

Torsdagens coronatal: Antallet af indlagte falder med 14

Navne

Fynske dødsfald

Fyn

Følg med her: Få seneste nyt om trafik og politi

Kerteminde

Ivalos handicapcykel fundet hos mand i Odense: - Ih, er tyven kommet med den?

Kultur For abonnenter

TV-klumme: Ud med taberne - vi gider dem ikke på tv

Faaborg-Midtfyn For abonnenter

Præsten er stoppet efter mindre end et år: Men han vil ikke fortælle hvorfor

Odense For abonnenter

Scootere og store biler kører til og fra kolonihaver sent om aftenen: - De er der næppe for at klippe hæk

Fyn

Se pressemødet: Politikerne præsenterede Odenses budget

Annonce