Annonce
Indland

Specielt ældre kommer til skade på elcykler

Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix
I 2018 var over halvdelen af dem, der kom til skade på elcykler, over 55 år gamle, skriver Danmarks Statistik.

Midaldrende og ældre mennesker kommer hyppigst til skade, når det kommer til uheld med elcykler.

Det skriver Danmarks Statistik onsdag.

- Uheld på elcykler involverer relativt ofte flere trafikanter, sammenlignet med uheld hvor den forulykkede kører på en almindelig cykel. Det kan indikere, at elcyklisters uheld er mere alvorlige, skriver Danmarks Statistik.

344 personer kom til skade på elcykler i 2018. 53 procent af disse var over 55 år gamle. For uheld på almindelige cykler står aldersgruppen for 26 procent.

Specielt 55 til 64-årige er de mest ramte, når det kommer til elcykeluheld, og de står for 25 procent af alle tilfældene. 17 procent var 65 til 74 år gamle og 11 procent var over 75 år gamle.

For aldersgruppen er specielt kvinder overrepræsenteret i statistikken.

- Kvinder på 55 år eller derover er den gruppe, som oftest kommer til skade i trafikken på deres elcykel.

- I 62 procent af de over 55-åriges trafikuheld på elcykler var den tilskadekomne cyklist kvinde, hvorimod mænd på over 55 år stod for 38 procent, skriver Danmarks Statistik.

Generelt for alle elcykeluheld er det, at de i langt højere grad involverer flere personer end uheld med almindelige cykler.

For 43 procent af uheldene med elcykler var flere trafikanter involveret, mens det tal for almindelige cyklister er 28 procent.

- Når cyklister kommer til skade i uheld, hvor flere trafikanter er involveret, registreres uheldet oftere end solouheld, ved at politiet er blevet tilkaldt ulykkesstedet.

- Dette indikerer, at her er tale om mere alvorlige uheld, skriver fuldmægtig i Danmarks Statistik Henning Christiansen om statistikken.

- Omvendt registreres næsten alle solouheld på cykler og elcykler alene på skadestuen, hvor tilskadekomsten generelt må anses for at være af mindre alvorlig karakter.

I 2018 kom i alt 16.441 cyklister til skade i trafikken ifølge Danmarks Statistik.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Nu bliver øl rationeret

1995 Musikkorps Fyn er et lille orkester med 16 musikere og en dirigent, men dets betydning for øens musikliv er så stor, at kulturrådmand Søren Møller (K) kalder det en katastrofe, hvis politikerne i Folketinget beslutter at nedlægge eller flytte korpset. Rådmanden vil gå til forsvarsminister Hans Hækkerup med en melding om, at uanset hvad der sker med Odense Kaserne og det militære område i Højstrup, bør det militære musikkorps bevares på Fyn. De professionelle musikere i korpset fungerer i stor udstrækning som instruktører og lærere for amatørmusikere, og derfor vil det fynske musikliv ikke blot gå glip af korpsets koncerter men også uddannelse, hvis militærmusikken får marchordre. 1970 Restauratør Peter Poulsen, Varbjerg Strand, må være en af de mest tålmodige mænd på Fyn. Siden han i 1932 overtog sin sommerrestaurant, har han troligt – og med passende mellemrum - søgt spiritusbevilling. Og efter samfulde 38 års tørstige venten er hans stedsegrønne håb nu gået i opfyldelse. For nylig lod myndighederne ham forstå, at bevillingen ville komme, hvis han foretog visse moderniseringer. Det er nu sket, og Peter Poulsen har fået sin bevilling i hus. Stor er hans glæde, og glade bliver beboerne i egnens 400 sommerhuse og de mere flygtige turister formentlig også. Restauratør Poulsen belønnede sig selv for mange års venten med etablissementets første udskænkede ”mandeøl”. 1945 Der har som bekendt længe været øl-rationering, men dog ikke strengere, end at det kunne lykkes at få bryggerierne til at forbarme sig over folk, der skulle have familiefester, så der kunne falde en lille ekstraration af. Men det gælder ikke længere – i hvert fald ikke for Albani Bryggeriernes vedkommende. I en annonce i disse dage gør man opmærksom på, at bryggeriernes nye salgsbegrænsninger, der blev indført 1. marts, gør det nødvendigt, at de givne rationer ikke overskrides under nogen form. Såvel Albani Bryggeriet som Slotsbryggeriet vil ud over de rationer, der ved begyndelsen af hver måned tildeles kunderne, således ikke kunne give ekstraleverancer, hverken af øl eller mineralvand.

Middelfart

Borgmester med lokal coronastatus: Der arbejdes på genåbninger, og hjemsendte sættes til andre opgaver

Annonce