Annonce
Navne

Speciallæge fra Middelfart bliver ny ledende overlæge på Sygehus Sønderjylland

Elsemarie Døssing, 46, er fra 1. juli ny ledende overlæge i Medicinske Sygdomme Aabenraa på Sygehus Sønderjylland.

Elsemarie Døssing, der bor i Middelfart, er speciallæge i almen medicin og er i dag ansat som specialeansvarlig overlæge og daglig leder af Praksisklinikken på Sydvestjysk Sygehus. Hun har været overlæge siden 2012 og har blandt andet arbejdet med at sikre færre indlæggelser ved at lade patienterne behandle i daghospitaler og ambulatorier. Derudover har hun også medvirket i opstarten af to regionale lægepraksisser.

Elsemarie Døssing har målrettet sin efteruddannelse mod ledelse og vil som ledende overlæge bidrage til at skabe en god arbejdsplads for medarbejderne og en veldrevet enhed med gode patientforløb.

Hjemme i Middelfart går Elsemarie Døssing meget op i at passe haven. Særligt roserne og æbletræerne har en plads i hendes hjerte. En engageret mor til de tre børn på 9, 14 og 17 år er hun også. Hun deltager aktivt i lokalområdet og i børnenes fritidsinteresser.

Manden Anders er økonom, og sammen søger hele familien nærhedsoplevelser, når de er på ferie. Ofte bytter familien Døssing hus med mennesker i andre lande.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Brug din tid på Balslev

Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce