Annonce
Assens

Sparekassen lukker Haarby-filial

Skulpturen foran Sparekassen Fyns filial i Algade i Haarby. Arkivfoto: Søren Plovgaard
Der er ikke nok, der benytter sig af Sparekassen Sjælland-Fyn i Haarby. Derfor bliver den nu slået sammen med afdelingen i Assens.

Haarby: Fra den 11. december vil det ikke længere være muligt at få gode råd og vejledning om din økonomi, hvis du forsøger dig med den slags i Sparekassen Sjælland-Fyns filial i Haarby.

Afdelingen på Algade i Haarby synger på sidste vers, og det kommer givetvis ikke til at betyde det store, for banken havde ifølge dem selv ikke nok besøgende til at drive filialen videre. Derfor slår de den nu sammen med Assens-afdelingen på Østergade 34. Som de skriver i deres brev til kunderne:

- Sammenlægningen sker, fordi vi oplever, at færre i det daglige benytter sig af filialen og i stedet betjener sig selv via vores digitale løsninger, den døgnåbne lobby, eller ringer eller skriver til os.

Det har endnu ikke været muligt at få en kommentar fra Sparekassen Sjælland-Fyn, men avisen har modtaget brevet, som banken sendte ud til sine kunder den 25. oktober.

Annonce
Besked til Sparekassen Sjælland-Fyns kunder. Screendump: Janus Fabricius Nielsen

Stadig døgnåben

I brevet fremgår det, at det stadig vil være muligt hæve og indbetale kontanter døgnet rundt i bankens lobby.

Samtidig skriver banken, at lokalområdet vil opleve, at støtten fortsætter.

- Du vil fortsat opleve, at Sparekassen Sjælland-Fyn ønsker at bidrage til at være en del lokalområdet i Haarby, Broby og omegn. Det vil vi bl.a. gøre ved fortsat at støtte lokale foreninger, initiativer m.m, står der i brevet.

Det er den vej det går i bankverdenen. Vi klarer oftere vores bankopgaver online, og det betyder altså, at behovet ikke er så stort, siger Jan Klink Andersen, der er områdedirektør for Sparekassen Sjælland-Fyn.

- Det er jo primært ved større livsbegivenheder, at man benytter sig af banken. Ved skilsmisser, lån og så videre. Dem, der godt kan lide at have den personlige kontakt ved mindre opgaver kan stadig kontakte os og lave et møde i Haarby.

Han kan godt sætte sig ind i, hvis kunderne er trætte af, at banken lukker de mindre filialer rundt omkring på hele Fyn.

- Ja, det kan være træls for kunderne, men man må også bare sige, at med de krav, vi skal leve op til, så får vi en bedre udnyttelse af ekspertisen i større enheder. Det er den vej det går.

Og fremtiden er altså, at flere filialer lukker, men Jan Klink Andersen mener ikke, at Assens-filialen er lukningstruet i fremtiden.

- Jeg kan ikke spå om fremtiden, men det kan jeg slet ikke se for mig. Vi bliver en stor afdeling med 12 medarbejedere, og jeg skal ikke love noget, men det kan jeg slet ikke se for mig.

Opdateret klokken 14.25 med udtalelse fra områdedirektør Jan Klink Andersen.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Debat: En god idé til gavn for hele Ærø blev trukket ned i et intrigant hængedynd

Læserbrev: Midt i en tilsyneladende uendelig debat om omgangstonen i avisdebatten og føljetonen om det ikke eksisterende samarbejdsklima i kommunalbestyrelsen - kom et lyspunkt. Borgmester Ole Wej luftede sammen med turist- og erhvervsforeningen en idé i avisen om at lade emissionsfri færgetransport omfatte af landevejsprincippet hele året. En idé, som er perfekt timet i forhold til den aktuelle nationale debat om klimahandlingsplaner, kommunal udligning (ligestilling), og som vandt genhør på Christiansborg. Tak for det, Ole! Avisens tryksværte var knapt tør, før Ærø Plus lod de fem kriterier for listens beslutninger og den samarbejdsvilje, som de har stået for, sejle af øen i iveren efter at "sælge billetter" til det kommunalvalg, som ligger næsten to år ud i fremtiden. "Er den demokratiske proces sat ud af spillet?" spurgte Carl Jørgen Heide og Inga Blom Thomas her i avisen 28. januar. Ja, den demokratiske proces i Ærøs kommunalbestyrelse er sat ud af spil så længe, at kommunalbestyrelsens medlemmer åbenlyst fører valgkamp i avisen i stedet for at sætte sig rundt om et bord på rådhuset og få renset luften. Med debatindlægget blev en god idé til gavn for hele Ærø trukket ned i det intrigante hængedynd som aktuelt handlingslammer kommunalbestyrelsen. Ingen tak for det. Midt i en valgperiode, som nu, bør vælgerne kunne forvente, at de folkevalgte forvalter deres mandat til gavn for samfundet (øen/kommunen) og venter med at føre valgkamp, til det er valgår (2021). Såfremt der fordres en uddannet konfliktmægler til at få gang i kommunalbestyrelsens samarbejde, står jeg til rådighed, også gerne med at anvise en uvildig mægler. Men noget bør forandres, vælgerne fortjener en kommunalbestyrelse, der samarbejder.

Nordfyn For abonnenter

Lars og Mette har solgt deres to campingpladser på Nordfyn: - Det er sgu lidt som at sælge en baby

Annonce