Annonce
Erhverv

Sparekasse med 11 fynske filialer øger overskuddet

Lars Petersson, administrerende direktør i Sparekassen Sjælland-Fyn, kan glæde sig over 2019-resultatet, der er et af de bedste i bankens historie. Christian Liliendahl/Ritzau Scanpix
Sparekassen Fyn-Sjælland øger udbyttet efter et godt år, hvor især mange konverteringer af lån i fast ejendom trak resultatet op.

Fyn: Sparekassen Sjælland-Fyn - eller Fyn-Sjælland, som den markedsføres under på Fyn, hvor 11 tidligere Faaborg Sparekasse-filialer er en del af kæden - øgede sit overskud før skat med 20 mio. kr. i 2019.

Her havde sparekassen nettorente- og gebyrindtægter på 1113,3 mio. kr. - et løft på godt 100 mio. kr. fra 2018. Det blev omsat til en basisindtjening på 313,4 mio. kr. over året mod 205,9 mio. kr. i 2018. I hele 2019 blev bankens overskud før skat 251,3 mio. kr. Det rammer perfekt ind i forventningerne om 248-252 mio. kr. For 2020 sigter banken efter et resultat i samme størrelsesorden.

- Sparekassen har været begunstiget af stor kundeaktivitet inden for konvertering af realkreditlån, men den stigende basisindtjening er i høj grad også skabt som følge af en lang række indtægts- og omkostningsinitiativer, der er i direkte tråd med den udmeldte strategi: Nye veje, skriver Sparekassen Sjælland-Fyn i regnskabet.

- Den forhøjede basisindtjening forventes som følge heraf at være af permanent karakter. Herudover er alle kapitaltal styrket, og kapitalprocenten er øget til 20,1 pct., fortsætter banken.

På kursreguleringer var der nedgang i forhold til året før, der dog var ekstraordnært godt på grund af en engangsregulering.

Udbyttet foreslås til 3,00 kroner pr. aktie mod 2,50 kroner året før.

Sparekassen har i øvrigt købt en aktiepost i Lollands Bank, så ejerandelen nu er over fem procent. Det betyder, at der ikke indtil videre er planer om at åbne filialer på Lolland-Falster.

Annonce
Sparekasssen Fyn-Sjælland, der har 11 tidligere Sparekassen Faaborg-filialer på Fyn, har stadig en filial i Faaborg (billedet), mens filalen i Hårby lukkede kort før jul. Foto: Sparekassen Fyn-Sjælland
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Danmark

Endnu en dansker er coronasmittet efter tur til Norditalien

Annonce