Annonce
Nordfyn

Spareforslag: Udviklingshæmmede skal have frataget deres løn

På Nordfynsværkstedet i Otterup skal voksne udviklingshæmmede måske vinke helt farvel til deres timeløn på 7,50 kroner i timen. Arkivfoto.
På Nordfynsværkstedet får udviklingshæmmede voksne en timeløn på 7,50 kr. i timen for blandt andet at producere fuglebure og opvaskebørster. En løn, som kommunen nu foreslår afskaffet.

Otterup: Der bliver savet, boret og hamret på Nordfynsværkstedet, kommunens beskyttede værksted for voksne udviklingshæmmede. Her bliver der nemlig produceret ting som fuglebure, opvaskebørster og træfade, som blandt andet sælges i værkstedets butik NFV. For arbejdet får 26 visiterede borgere en timeløn på 7,50 kroner i timen, som for de fleste giver en ugeløn på 200 kroner. Men den løn skal nu afskaffes. Sådan foreslås det i hvert fald i kommunens omstillingskatalog med spareforslag for de kommende år.

Et spareforslag, der får formand for Landsforeningen LEV på Nordfyn, Ingrid Rasmussen, til at reagere:

- Jeg ved da godt, at det er småpenge, de får i løn, og der står ingen steder, at de har krav på den, men jeg synes, at lønnen er meget vigtig, for når de får sådan en lille ugeseddel, så er det jo et bevis på, at de går på arbejde. Og på den måde sammenligner de sig med den almindelige borger i Danmark.

Den samlede besparelse, som kommunen kan opnå ved at føre spareforslaget ud i livet, lyder på 200.000 kroner om året.

Annonce

Taler de handicappedes sag

På Nordfynsværkstedet er der i alt 56 borgere, hvoraf de 26 af dem er visiteret til aktivitets- og samværstilbud. Kommunalbestyrelsen skal tilbyde aktivitets- og samværstilbud til personer med betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller med særlige sociale problemer til opretholdelse eller forbedring af personlige færdigheder eller af livsvilkårene.

Og Ingrid Rasmussen, der selv har en udviklingshæmmet datter og som har gjort det til sin fuldtidsbeskæftigelse at tale de handicappedes sag, fortæller, at mange af brugerne vil blive kede af det, hvis spareforslaget gennemføres.

- De ville føle sig tilsidesat, hvis ikke, at de fik løn for at gå på arbejdet.

Og derfor, tilføjer Ingrid Rasmussen, kan man risikere, at borgerne ikke længere vil komme på værkstedet, hvis spareforslaget bliver gennemført. Som formand for LEV Nordfyn har Ingrid Rasmussen derfor lavet et høringssvar til budgettet, hvor hun understreger vigtigheden af, at de visiterede borgere for en lønseddel.

Landsforeningen LEV er en privat, landsdækkende forening for mennesker med udviklingshæmning, pårørende og andre interesserede, som blev dannet i 1952.

Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Tidligere rådmand Per Berga er død

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Fyn For abonnenter

Michael lider af paranoid skizofreni: - Min far kommer om natten og vil have mig med i graven

Annonce