Annonce
Nyborg

Spareforslag om rute 920 er droppet

Unge fra den nordlige og sydlige del af kommunen behøver ikke frygte, at bussen til Nyborg Gymnasium forsvinder. Fynbus havde fremlagt et spareforslag om at nedlægge rute 920, der blandt andet forbinder Ørbæk og den nordlige del af kommunen med Nyborg, men forslaget blev droppet af selskabets bestyrelse på et møde torsdag. Arkivfoto: Michael Bager

Forslaget om at nedlægge rute 920 blev taget af bordet, da Fynbus' bestyrelse mødtes torsdag aften. Det oplyser Nyborgs repræsentant i Fynbus-bestyrelsen, Per Jespersen (S). I stedet blev Fynbus bedt om at finde andre steder at spare.

Nyborg: Skolebørn, gymnasieelever og andre buspassagerer kan ånde lettet op. Fynbus' forslag om at nedlægge regionalrute 920, der blandt andet kører gennem Ørbæk og Nyborg, blev skudt ned, da Fynbus' bestyrelse torsdag mødtes og drøftede spareforslagene.

På grund af dårlig økonomi havde FynBus' ledelse spillet ud med et forslag om at lukke rute 920 og andre ruter, hvilket blev mødt med stor kritik i de implicerede kommuner, herunder Nyborg, hvor både politikere, lokalråd og ledere af flere uddannelsesinstitutioner påpegede de uheldige konsekvenser af en lukning af ruten.

Teknik- og miljøudvalgsformand Per Jespersen (S) er Nyborg Kommunes repræsentant i Fynbus' bestyrelse, der udgøres af folk fra de fynske kommuner samt Region Syddanmark og selskabets ledelse. Han oplyser, at det var en enig bestyrelse, der vendte tomlen ned for spareforslaget.

- Det var helt klart signalet fra alle, at man må finde andre løsninger, og vi var med på at kaste det hele op i luften og se, hvad vi så kan gøre, siger Per Jespersen.

Blandt andet blev det foreslået, om Fynbus kunne skubbe en del af underskuddet foran sig i en periode.

- Letbanen i Odense (som ifølge Fynbus er årsag til den dårlige økonomi, red.) er jo lavet med henblik på at gøre offentlig transport nemmere, og måske kunne man derfor skubbe underskuddet, til den begynder at virke, siger Per Jespersen.

Indtil videre er embedsmændene i Fyn sendt tilbage til regnemaskinen med besked om at kigge vidt og bredt.

- Det var ikke det, vi ville have, så de skal finde på noget andet. Det var der enighed om i bestyrelsen, tør jeg godt tillade mig at sige, siger Per Jespersen.

- Det er ikke godt, når vi har med uddannelsesruter at gøre. Det dur på ingen måde, og der må være nogen, der ikke har tænkt sig om, men det gør de i hvert fald nu.

På grund af den store debat, spareforslaget har skabt, har han i sinde at orientere Nyborg Byråd om nye forslag, som han regner med, tidligst vil være klar i marts.

Den 8. maj holder Fynbus temadag om sin nye trafikplan for de kommende tre år, hvor nye spareforslag bliver fremlagt, og Per Jespersen regner med, at de vil kunne vedtages på et bestyrelsesmøde den 24. maj.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Kemisagen: Odense Kommune har været absurd langmodig

Det er overraskende og opsigtsvækkende, at der stadig ikke findes en plan for, hvordan de efterladte kemikalier fra den krakkede virksomhed Printline i det nordøstlige Odense vil blive bortskaffet. Overraskende, fordi problemet har været kendt i årevis. Opsigtsvækkende, fordi kommunen har udvist en helt absurd langmodighed med ejeren af den industribygning, hvori kemikalierne opbevares. Realiteten er, at der siden 2016 – nu skriver vi som bekendt 2020 – har stået tonsvis af kemikalier i en erhvervsejendom beliggende tæt ved et boligkvarter i Seden. Til overflod er der, som avisen beskriver i dag, øjensynligt ikke udsigt til, at kemikalierne kommer væk foreløbig. Det bør Odense Kommune ærlig talt håndtere bedre. Det er vigtigt at understrege, at det ikke er Odense Kommunes skyld, at kemikalierne står, hvor de står. Ansvaret er først og fremmest Printlines, for man burde, da konkursen nærmede sig, have afsat midler fra virksomhedens side til at få bortskaffet kemikalierne. Det havde ethvert moralsk ansvarligt firma gjort. Det gjorde Printline bare ikke. Og det gjorde Seden Ejendomsinvest, der ejer den pågældende industribygning, heller ikke. Det er ryggesløst. Der er overhovedet ingen tvivl om, at det direkte ansvar for, at kemikalierne ryddes på forsvarlig vis, hviler på de to private virksomheder. Odense Kommune har imidlertid et ansvar for borgerne i området, og derfor er det på sin plads, at kommunen påtager sig opgaven med at få ryddet grunden for de mange ton kemikalier, herunder stærke koncentrationer af salpetersyre og svovlsyre. Også selv om kommunen ikke mener, at "der er en overhængende miljørisiko ved opbevaringen af kemikalierne", sådan som en kontorchef i Odense Kommune forklarer i dagens avis. Regningen må man efterfølgende få kradset ind fra de ansvarlige virksomheder. Sagen bør give myndighederne anledning til at gennemtænke, hvordan man skærper kravene til virksomheder, der anvender eller opbevarer kemikalier. For sådanne virksomheder skal drives ansvarligt. Også i Seden.

Sport

Fynboer fejrede sporten: Se de 10 bedste billeder fra Årets Sportsnavn

Fyn

2822 husstande uden strøm

Annonce
var adsmtag = adsmtag || {}; adsmtag.cmd = adsmtag.cmd || [];